måndag, juni 30, 2008

Nu kommer bilderna

Nu ska jag visa bilderna, som hör till mitt förra inlägg. Först är det faten, som jag köpte på loppisen. Det översta är från UppsalaEkeby.

Här är det kaffe och glass med jordgubbar.

En timme senare ser det ut så här!

Så här kan man också ha det i stugan! Tycker i alla fall matte och LillaVovven.


lördag, juni 28, 2008

Loppis

I stan pågår en tredagars festival. Men att sitta på en hård träbänk och dricka öl och lyssna på Amy Diamond och EMD, känns inte som nåt för mig. Jag sitter hellre på min veranda på landet och har en mugg kaffe och en skål med glass och jordgubbar framför mig. Det blir man varken uppkäftig eller bakfull av.

Idag åkte jag iväg till en loppis, inte långt härifrån. Allt är inrymt i ett par stora lador, och det finns allt och lite till där. Plus ytterligare lite till. Jag var på jakt efter ett stort fruktfat och hittade faktiskt två stycken fina fat. Ni ska få se bild på dem sen, jag har ingen sladd med till stugan för att föra över bilderna till datorn. Jag plockade också på mig en gammal kalender med Carl Larssonbilder. Den fick jag på köpet! Jag ska ju bli kortmakare (häpp), och tänkte att det kanske finns fina bilder i den.

Jag åkte också till den närbelägna byn, för att handla lite. När jag står i kassakön, får jag en känsla av att jag måste köpa en trisslott! Jag är ingen spelare och har väl sammanlagt köpt fem trisslotter under mitt liv. Men känslan var så stark. Och det blev en vinstlott! Nu är jag 50 kr rikare. Det blir nog två nya lotter, jag kanske är inne i ett stim, just nu?

På väg till stugan passerar man en korsning, där det varje helg står en man och säljer cocosbollar. Han har stått så i minst 25 år. Mannen är mycket trevlig och cocosbollarna är syndigt goda. Pinfärska! Han frågar alltid efter hur många man är i bilen, så får man med sig några lösa cocosbollar i handen. Fast allra godast är att frysa dem och sen ta fram dem och äta dem nästan direkt från frysen. Smaskigt!

Idag har maken legat under huset, hela dagen. Fråga mig inte vad han gör, men det är nåt med isolering och sånt. Han kommer in då och då och beklagar sig. Vill liksom att jag ska tycka synd om honom. Det kan jag ju bjussa på.

Just nu vräker regnet ner, för att inte tala om haglet och åskan mullrar kraftigt. Svensk sommar, med andra ord.

torsdag, juni 26, 2008

Kom och titta!

Jag vill gärna visa er lite bilder från några av våra vackra parker. Vi börjar längs åpromenaden. Där finns en rad små s.k. fickparker. Div. lustiga möbler och konstverk är inplacerade i växtligheten.

Här har en rostig cykel tagit plats i rabatten.
Här går man gärna in.

Nu har vi kommit fram till den vackraste av alla parker, Drömparken. Den är så otroligt grann och tjusig. Salvian, i olika nyanser, breder ut sig och liksom rinner ner i ån.

Nu lämnar vi parkerna och går över till något annat. Här har jag tillverkat mitt första egna kort. Jag ska ge bort det ikväll.
Det ser lite taffligt ut. Behöver nog öva lite mer, om jag ska bli en kortmakare.

onsdag, juni 25, 2008

Utmanad av Curlingmormor

…vars länk finns i blogroll!

Svara på alla frågor

· Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.

· Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag? (från och med nu?)

1. Slå in ett paket med en tröja i, som jag har sålt på Tradera.

2. Cykla till ICA-posten och kolla vad portot blir för paketet.

3. Cykla vägen om en helt bedårande park och ta lite foton. Gick nyss igenom parken med LillaVovven.

4. Försöka tillverka ett "Tack för senast"- kort, till dem vi var hos på midsommarafton. Det ska de få imorgonkväll.

5. Fortsätta ha koll på Tradera. Har ett par auktioner som går ut idag.

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Arbetade natt på den jourverksamhet, där jag nu arbetar på helgerna. Råkade detta år ut för en galning, som gjorde inbrott där. Jag slutade jobba natt efter det.

Skaffade en ny hund, LillaVovven!

Ställen du bott på?

Jag har alltid bott i eller utanför min lilla stad, förutom ett år i ungdomen, då jag bodde i Göteborg.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Beställa en resa till alla platser jag drömmer om att åka till.

2. Besöka mitt fadderbarn i Afrika.

3. Sluta jobba och bli volontär hos någon hjälporganisation.

4. Ge mina barn en rejäl summa pengar.

5. Köpa en lägenhet i ett väldigt vackert område här i stan.

Personer du vill veta mer om:

Amlor, Pinglan, Undercover, Ordsallad, Rosa och Madonnan

måndag, juni 23, 2008

Kast med liten tant

Jag har kanske för vild och morbid fantasi, men när jag läste den här rubriken, såg jag framför mig en liten tant, som slängdes ut genom ett fönster.
Tack och lov, överensstämde min fantasi inte med verkligheten.

söndag, juni 22, 2008

Ett gott skratt

Har precis kommit hem från jobbet och ska snart lägga mig i soffan och vila en stund. Men först vill jag bjuda er på en riktig godbit.
Ta en titt på den här videon. Men titta ända till slutet, det blir bara roligare och roligare!

fredag, juni 20, 2008

Midsommar

Glad midsommar på er! Själv ska jag jobba hela helgen.
Tyck lite synd om mig.

onsdag, juni 18, 2008

I trädgården

I vissa tidningar brukar det finnas listor, på vad man ska göra i trädgården just nu. Jag vill inte vara sämre, utan tänkte också skriva en lista, med viktiga trädgårdsgöranden. Här är så min lista:

1. Ta fram en balja. Häll i en skvätt såpa, en skvätt duscholja, ett par matskedar fotsalt. Fyll på med ljummet vatten, nästan upp till kanten. Bär ut baljan i trädgården, ta fram en skön stol, sätt dig på stolen och stoppa ned fötterna i baljan. Ljuvligt!

2. Lägg en filt på gräsmattan. Sätt dig på den och ät färska kanelbullar och drick hallonsaft till. Underbart!

3. Lägg en filt på gräsmattan igen. Låna en bebis av grannen. Lägg bebisen på filten, lägg dig själv bredvid. Lukta på bebisen och kittla bebisen på magen med ett grässtrå. Sagolikt!

4. Lägg en korvbit i fickan. Låna en hundvalp av en annan granne. Lägg dig på gräsmattan och låt valpen leta reda på korvbiten i fickan. Ge valpen massor med beröm om den lyckas, då återgäldar den berömmet med våta pussar. Slaskigt!

5. Ställ dig vid staketet. Lyft ett ben, du kan hålla en hand på staketet om du vill. Blunda. Stå så i minst två minuter. Sen skiftar du ben och gör likadant. Det är en bra balansövning, speciellt för oss kvinnor med skört skelett. Nyttigt!

Det här var min lista med roliga och nyttiga trädgårdsgöromål. Har du någon lista?

Man kan också göra som de här två krabaterna, i trädgården!

tisdag, juni 17, 2008

Rufs

Idag har jag fått mina nya skor. Det är Jobis variant av masaisandal. Lika bra, om inte bättre, enligt dom själva. I alla fall betydligt billigare än originalen. Även om de här också är väldigt dyra.
Nu ska jag börja gå in dom. En kvart i taget, är lämpligt i början.

Igår åkte min kalufs! Jag hade sparat ut till en halvlång page, men stod till slut inte ut. Jag har otroligt tjockt hår. Det blev som att gå omkring med en pälsmössa på huvudet.
Visserligen tycker jag att jag får så runt ansikte i kort hår, men hellre det än grillad hjärna.
Nu har jag ett kort rufs istället. Tvätta och ruska på huvudet, är det som gäller nu.

måndag, juni 16, 2008

Regnbåge


Nu har vi åter haft en lugn helg vid stugan. Vädret har varit halvbra, så jag har mest varit inomhus. Jag har läst mycket, för att inte tala om sovit mycket. Tycker att jag är trött för jämnan.

Igår fick maken syn på en annons med drömbilen, en Citroen 2 CV. Jag gillar också den sorten, men kan nog överleva utan en dylik. Maken däremot, har fått för sig att han bara måste ha en sådan. Nu fanns den här bilen 14 mil härifrån, i Falun, men det var inget som avskräckte honom. Alltså satte vi oss i bilen igåreftermiddag och åkte norröver.
Bilen var jättefin och hur söt som helst. Vi får se hur det blir, om gubben slår till eller inte.

Jag läste att en tromb drog fram över Avesta igår. Det var dock inget som vi såg något av. Däremot såg vi den mest fantastiska regnbåge, eller rättare sagt två stycken, när vi nästan var hemma igen. Himlen var otroligt vacker, med dessa enorma bågar. Det var många bilister som stannade efter vägen, för att titta och fotografera. Jag hade som vanligt ingen kamera med mig.

Nå, vad tycker ni om en sån här bil (se bilden)? Det är dock inte den bilen vi tittade på, på bilden.

lördag, juni 14, 2008

Nya brott

I min lilla stad har de kriminella elementen fått två nya favoritsysselsättningar.
De har dels, vid ett tiotal fall, skruvat loss hjulmuttrarna på parkerade bilar. Vilket innebär att människor har tappat sina hjul under färd.
Än så länge har ingen allvarlig olycka inträffat, men det är bara en tidsfråga innan någon tappar ett hjul på motorvägen.

Nästa favoritsyssla är att utsätta damer i 80-årsåldern för stöld eller försök till stöld, på gator och i butiker.
Senaste veckan har tre damer blivit utsatta, varav min egen mor är en av dem. Med följden att hon nu inte gärna går ut och definitivt inte har kontanter med sig. Hon lider av grav artros, tar sig hjälpligt fram med hjälp av rullator. Dock är det nödvändigt för henne att gå. Stillasittande leder till mer värk och stelhet.
Alla borde vid det här laget veta, att pensionärer i allmänhet och kvinnliga sådana i synnerhet, är en grupp i samhället, som har det ytterst knapert ekonomiskt. Att då utsätta dessa för rån, är väl bland det vidrigaste man kan göra.

Förr i tiden har jag för mig att det fanns en viss moral, även bland de kriminella, men det är tydligen något som tillhör det förgångna.

torsdag, juni 12, 2008

Äntligen

Äntligen klar! Jag har lagt in 12 annonser på Tradera och det är ett riktigt pillergöra. Först ska allt fotas, för att sen föras över till datorn. Sen ska de förminskas och annonserna ska utformas. Fast värsta jobbet är nog avslutningen, om man får grejerna sålda. Då ska det paketeras och vägas. Mail ska skickas.
Det som jag har annonserat ut, är kläderna från min garderobsrensning häromveckan. Det mesta lämnade jag in till Brödet & Fiskarna, men de lite finare kläderna hade jag först tänkt lämna in till en annan secondhandbutik. Men när jag kom dit med min kasse, tog de inte emot kläder just den veckan. Så jag bestämde mig för att sälja på Tradera istället. Och nu kom jag mig äntligen för att sätta igång.
Så nu är det bara att hoppas att budgivningen startar.

måndag, juni 09, 2008

Vadå sommartorp!

Har precis tittat på Sommartorpet. Kan bara konstatera att programmet känns som en besvikelse. Är det här verkligen ett sommartorp? Ska det användas som ett sådant?
Och budgeten, 300 000 kr har man tänkt investera. Jösses, den summan måste fördubblas flera gånger, för att räcka till en så omfattande renovering.
Att börja med att iordningställa ett "kungligt" dass, känns också väldigt naivt.

Ernst, kom tillbaka!

söndag, juni 08, 2008

Veckan som gått

Har varit varm. Pust.

Helgen inleddes i torsdagskväll med studentuppvaktning hos bohemsläktingarna i Uppsala. Det är en fyrabarnsfamilj, med två hundar.
Mamman och pappan är högutbildade akademiker med prestigefyllda jobb, men det kan man inte tro. Bohemer var ordet.

Från Uppsala åkte vi till stugan och där har vi varit hela helgen. Vi har bara slappat. Inte ens maken har gjort särskilt mycket. Han brukar ha svårt för att sitta still. Håller för det mesta på och reparerar något eller snickrar på någonting. Men den här helgen har han tagit det lugnt.
Vi har nästan inte ens tittat på TV eller lyssnat på nyheterna. Jag har inte rört datorn. Helt otroligt!

En natt fick jag maken att gå med på att sova på altanen. Jag ville vakna till fågelsång, med solen lysande i ansiktet. Det var härligt.

Vi har ändå promenerat en del och varit ute och paddlat, både igår och idag. Det blev dock en kort tur idag, eftersom det blåste ganska mycket.

Jag har också börjat läsa en bok, som fängslade mig från första sidan. Den heter "En flicka som kallas Alice", av en amerikansk författarinna, Kristin Hannah. Det är en bok fylld med spänning och dramatik. Perfekt sommarlitteratur.

Idag har Klûft slagit rekord och EM hann knappt börja, förrän Zlatan skapade rubriker.
Allt är som vanligt med andra ord.

tisdag, juni 03, 2008

Hysteri

En ledig dag idag. Känns skönt efter helgarbetet. För det har varit en hysterisk helg på jobbet. Mina helgpass gör jag på en jourverksamhet, där vi är två sjuksköterskor som har ansvar för hela kommunen. När jag kom dit i lördagsmorse, fick jag veta att alla kommunala datorer skulle vara ur funktion hela helgen, på grund av uppgraderingar. Vilket till exempel innebar att vi inte kunde läsa några journaler och naturligtvis inte heller dokumentera.
Sen visade det sig att även telefonerna var ur funktion. Datorerna hade man informerat om sent på fredag eftermiddag, men telefonerna hade man inte sagt något om.
Tur i oturen att vi är så mobila nu för tiden. På de flesta äldreboenden hade så gott som all personal egna mobiltelefoner med sig. Men vi kunde naturligtvis inte ringa till personalen för att hämta information om de som var dåliga och sjuka.

Det är typiskt människor som arbetar på kommunhuset på kontorstid, att lägga en dylik uppgradering på helgen. Det vore mycket bättre att göra det på vardagar, när alla äldreboenden är bemannade med ordinarie sjuksköterskor.

Riktigt struligt blev det. Till råga på allt hade jag en ny sjuksköterska med mig, som skulle gå introduktion. Hon fick inget vidare intryck av sin nya arbetsgivare. På söndagen blev det än värre. Då kom det nämligen ingen kollega till mig. Någon hade gjort en miss i schemaplaneringen.

Idag har jag rensat mina garderober. Jag har till slut förlikat mig med tanken på att jag för evigt är en rundis. Jag kommer aldrig att komma i mina 38:or igen. Nu är det storlek 42 som gäller. Det blev tre kassar, som jag körde till Brödet & Fiskarna. En kasse med lite finare kläder ska jag lämna till en annan secondhandbutik.
Nu får jag inrikta mig på att behålla 42:an, istället för att fantisera om att jag ska gå ner till 38 igen.