onsdag, september 21, 2011

Nya tag

Kezzi fortsatte förstås att kräkas. Så ett veterinärbesök blev nödvändigt. Vi har därför tillbringat halva dagen på djurkliniken.

Hans mage röntgades. Först en vanlig slätröntgen och sen en kontraströntgen. Inför den var han tvungen att svälja kontrastvätskan. Som veterinären sprutade in i hans mun.
Det var inte lätt kan jag säga. Förmodligen smakade den inte köttbulle. För både jag och Kezzi var till slut nedstänkta av den vita vätskan.

Det som på slätröntgen såg ut som ett hinder, visade sig bara vara gaser. Det var helt fri passage. Så han har nog fått i sig något som retat magslemhinnan.
Nu är det diet och medicin som gäller.

Matte fick tömma fickorna, för billigt var det inte. Det är dyrt att ha djur.

Jag hade också tänkt bjuda yngste sonen på födelsedagslunch idag. Men det hanns förstås inte med. Ibland blir det inte som man planerat.

Mina tre semesterdagar är snart till ända. Har faktiskt inte gjort någonting, utom att torka spyor. Men det var också lite av tanken. Att bara vara i nuet. Komma ifatt.
Fast jag hade förstås sett fram emot Stockholmsresan idag.
Nu blev den inte av och det är inte mycket att göra åt.
I morgon är det nya tag på jobbet igen.

5 kommentarer:

Znogge sa...

Skönt att det inte var något som satt där eller så. Men nu gäller det att vara strikt i dieten. Vet inte vad ni rekommenderades men kokt fisk med liten morgarinklick på brukar vara bra.

Kram och krya på hundmagen!

Kim sa...

Puss på K och puss på dig.
Hoppas jobbandet går bra.
Och att K snart mår som den prins han ju faktiskt är.

Pennelina sa...

Uff då! Ett gott tips om man tror att en hund ätit något vasst är att ge den sparris, det kapslar in det vassa. Men i ditt fall är det svårare... hoppas du fick rätt hjälp för pengarna i alla fall!

Kramar <3<3<3

kloktok sa...

Oj då! JAg hoppas jycken slutat kräkas nu... Sant är att det inte alltid blir som man tänkt... Å veterinärbesök är verkligen ingen billig historia... Förhoppningsvis piggnar jycken till utan fler besök där...

Sköt om dig!
Fridens & kram

Susjos sa...

Hoppas det löser sig nu!
Trist att det inte blev av med Sthlmsbesöket,hoppas du hinner med det längre fram!