lördag, augusti 29, 2009

Det nya hotet

I media förs det fram den ena skrämselpropagandan efter den andra, när det gäller svininfluensan.
Därför kan jag rekommendera en myndighetssida, som jag förmodar innehåller en mer balanserad syn på mänsklighetens senaste hot.
Sen vill jag påminna om att alkoholen, trafiken och tobaken också skördar många offer.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Precis! Det finns många andra faror omkring oss i vårt dagliga liv. Sedan är det upp till var och en att bestämma sig.

Förmodligen kommer jag inte att vaccinera mig. Dels beroende på vaccinets snabba tillkomst och korta testperiod, dels beroende på att det finns ämnen i vaccinet som jag inte uppskattar.

Tydligen finns det "renare" vaccin att tillgå men det erbjuds inte alla. Kanske är jag misstänksam men jag vet fortfarande inte om massvaccinationen beror på samhällsapparaen eller individens välbefinnande...

Henko sa...

Jag kommer skita i vaccinet, jag har köpt bra med grejer på http://www.pandemiskydd.se så jag skall nog klara mig! Power to the brave!

Ejsans sa...

Det var en bra länk. Den behöver många läsa.
Själv tar jag mediernas syn på det hela med en nypa salt, måste jag säga.
De verkar ju vilja skrämma upp människor till vansinne. Hur många flunsor finns det inte. För något år sedan var det ju någon annan, minns ej vilken. där hela Kinas befolkning (nästan)gick med munskydd. Vad hände med den?? Den försvann.

Tack för din kommentar. Det var faktiskt en hel del att läsa om dem där.
Men nu har någon raderat att den finns. Däremot hänvisar den till massor av andra.

Kram

Vicke sa...

Jag tar inte sprutan, allt är så överdrivet, tidigare flunsor har vart värre en den denna

Bitte sa...

Ja,det sistnämnda icke att förglömma.Ska kolla in den där länken.

Nonna sa...

Tack Imse för det det var en bra sida! Funderar faktiskt för första gången i mitt liv på att vaccinera mig eftersom jag har astma och detta virus verkar angripa lungorna. Kort testperiod och dålig info om hur man kan reagera på vaccinet gör ju att man tvekar. Får väl se hur man gör.
Kram Nonna

Pia sa...

Har tidigare läst om att vaccinet innehåller bl a kvicksilver och det har gjort mig tveksam. Spec till att vaccinera mina barn. Dessutom är det ju inte testat tillräckligt mycket(o länge).. Jag tror inte att "de" vill att vi ska vaccinera oss för att själva influensan är jättefarlig utan det beror nog mer på att samhället kan braka ihop om många blir sjuka.. Men visst är det läskigt när så många yngre blir sjuk.. dock har väl de flesta någon form av lungproblem.

Om jag blir sjuk så VET jag att det kommer att bli riktigt jobbigt. Är man rökare så får man skylla sig själv! ;o)