lördag, maj 30, 2009

Veteranbilar och annan kultur

Teatern härom kvällen var en trevlig upplevelse. En imponerande enmansföreställning, som innehöll mycket humor och galenskap. Det enda negativa jag har att säga, är att den var för lång, 2,5 timme inkl. 20 minuters paus. Det var svårt att hålla koncentrationen uppe under sista akten.

Idag blir det mera kultur. Värst vad kulturell jag har blivit! Det är ju som sagt kulturvecka här i staden. Den avslutas alltid med en stor kulturfest i en av stans parker. Då är temat kulturer i möte, vilket innebär musik och mat från jordens alla hörn.
Det är en snart 20-årig tradition här i stan. Alltid mycket folk och väldigt trevligt. Det är ingen festival i vanlig bemärkelse, utan det är nyktert och städat. Folk går helt enkelt dit för att äta god mat och låta sig underhållas. Sånt gillar jag. Avskyr såna festivaler som går ut på att man ska sitta på en hård bänk och inhandla så mycket öl som möjligt.

Fast först blir det kultur av ett helt annat slag. Ett besök ska göras på Wärsta veteranbilsmarknad. Ett jättestort jippo, med bilar av alla tänkbara och otänkbara modeller, samt allt möjligt annat.

Så imorgon ligger jag nog utslagen i en solstol, efter denna fullspäckade lördag. Och brottas med myggen. För här ute i stugan har tydligen myggen någon slags festival. Vi har aldrig haft speciellt mycket mygg här, det är andra delar av Uppland som brukar vara utsatta. Men i år har nog myggorna bestämt sig för att hitta nya jaktmarker!

8 kommentarer:

Nonna sa...

Här uppe ska vi inga myggor ha iår - så det så!
Kram N

Katinka sa...

Åhh, jag älskar kultur! Både på jobbet och fritiden och kan inte få nog! På den bara!

Lallis - liv och leverne sa...

Kultur är härligt:)
Myggor är motsatsen.*ler*
Ha en fin dag idag.
kram Lallis

anna sa...

så olika det kan vara, jag känner att jag ha brist på kultur, skulle behöva komma ifatt med mitt kuturella liv, däremot är jag mycket uppdaterad på skvallerfronten!

Znogge sa...

Där jag bor lär det vara mer mygg än i Norrland. Ja, jag är dessutom allergisk!

Undrar varför teaterpjäser måste vara så långa? jag tor att man biter sig i svansen många gånger... Kvantiter och kvalitet går inte alltid hand i hand!

Kram!

margaretag sa...

Säg inte att det blir ett riktigt myggår i år. Vi brukar inte heller ha speciellt mycket mygg i stugan, trots det nordliga läget men nu verkar de ha hittat hit, en del har vi råkat på.

Spännande med veteranbilar, jag vet inte om det var den som min svägerska och sambo pratade om när jag var ner till dem i maj. Han har en riktigt fin Maserati, vet ej om det stavas så.

Kul med lite kulturhelger ibland. Det har vi alltid under pingsten men nu är vi i stugan så besök ho några konstnärer blir det inte.

/Margareta G

Ejsans värld sa...

Har myggen redan kommit. Jösses och hela sommaren är kvar.
Hoppas det blev en trevlig dag. Låter kul med en massa jippon. Men trött är du kanske, det var ju så varmt.

Tack för kommentaren. Den blev fin som hon gjorde och sidan gillar jag också, var osäker först. Men nej nu är det min.

Ha det fortsatt fint i helgen
Kram

Pinglan sa...

Vad kul med kulturfestival. Alltid roligt att prova mat t ex från andra länder.

Hoppas du får en skön söndag idag.

Ha det gott!