torsdag, maj 28, 2009

Dario Fo, kan det vara nåt?

Ikväll ska jag vara kulturell och gå och se en pjäs av Dario Fo. Det är nämligen kulturvecka här i staden. Nu är jag ju lite tveksam om denna pjäs verkligen är något för mig, känns lite för finkulturellt på något vis.
Det är så att det är vi damer i syjuntan som ska gå och se den. Ja, syjunta och syjunta, handarbetat har vi inte gjort sen barnen var små.
Det är den som håller i juntan för kvällen, som hittar på någon aktivitet.
För det mesta har vi hyrt en film eller gjort ett biobesök, men nu blir det alltså teater. Jag hoppas bara att jag håller mig vaken!

Läser om den stackars Daniel, som varit så svårt sjuk. Såg en löpsedel från Svensk Damtidning, där man ondgjorde sig över att Victoria verkar så ensam och övergiven. Nu vet vi varför.
Att ha en kronisk sjukdom är periodvis mycket påfrestande, både för kropp och själ. Så jag hoppas transplantationen leder till bättre livskvalité.

Själv beslutade jag för många år sedan att donera vad som helst i min kropp. Jag kan inte tänka mig att jag har någon glädje av mina organ när jag är död.
Utan jag lever gärna vidare i någon annan.

14 kommentarer:

znogge sa...

Förmodligen är det också därför som bröllopet blir först om ett år. han behöver väl tid att återhämta sig ordentligt.

kram!

Nonna sa...

Tveksamt att det finns nåt nån vill ha på min kropp men man kan ju inte så noga veta.
Tänk om vi inte hade nåt kungahus vem skulle man då vända ut och in på??
Lycka till i afton du är så positiv så det blir säkert bra även om det inte blir så bra!!
Kram Nonna

anna sa...

ja alla borde skriva på donationskortet, man vet aldrig när man själv sitter där och behöver ett organ eller delar av ett organ!

Pinglan sa...

Hoppas din teaterkväll är trevlig.

Viktoria får allt stå ut med att känna sig övergiven. Huvudsaken är att Daniel kryar på sig ordentligt.

Ha en fin kväll och sov gott inatt!

Charlotte sa...

Har oxå för flera år sen blivit donator, och om nu inte organen skulle vara nånting att ha, så får de ha den till forskning, karva och skära.

Enda jag vill sen när de är klar, att de sen kremerar resterna...huuuu, det där lät lite otäckt...men jag tror du fattar hur jag menar ;-)

Det blir säkert en bra kväll ska du se :-)

Kram!

skrivanne sa...

Mmm anmälde att donera allt. Mamma var levertransplanterad...
Kram Anna

Jonas sa...

Dario Fo låter så bekant, har inte han fått nått Nobellpris eller... nå't sånt.

Helt rätt att donera. Själv har jag klargjort att om nå't händer mig så jag med all säkerhet inte skulle vakna upp igen så... för allt i världen stäng av respiratorn o ta allt ni vill ha och som behövs.....
Man borde vara mer aktiv i massmedia och få ut budskapet att donationsregister finns och hur viktigt det är att ta ställning till detta.

anne sa...

Oftast blir ju levande teater så mycket bättre än man tror, det är som skön avkoppling til alla snabba scenbyten i filmer och inspelade maskinskratt.

Visst hoppas vi på Daniels återhämtning. Det är fantastiskt att det numer fungerar så bra med njurtransplantationerna, bara för en 25 år sedan var det ju hur vanskligt som helst.

Susjos sa...

Hoppas du fick en trevlig kväll! Ska bli spännade att höra hur pjäsen var!
Jag jobbade som sjuksköterska med hemodialys innan jag pluggade vidare till barnmorska,och vet att njursjuka har ett tufft liv! Bestämt mej sen länge att förstås donera mina organ,självklart!

Tant Rut sa...

God morgon go´a vän =)
Jo ens organ behöver man ju inte
då man har gått in i evigheten ,
TAnt Rut är också donator=)
Tant Rut önskar dig en riktigt
trevlig helg, lämnar
en korg full med helgmys i ,
kramar , Tant Rut =)

Vicke sa...

Var den bra?

Marie S sa...

Och långt här nere bland alla kommentarer hojtar jag .. En trevlig helg på dig !!! Kram..

diana sa...

Man blev ju lite förvånad minst sagt. Hoppas att det går bra nu. Ett plus i hela det här är i alla fall att fler vill donera nu ;)

Gunnar sa...

Hej
Efter vad jag har hört så är hans stycken bra.För att vara noblepristagare så lär han vara begriplig även för oss vanliga.
Trevlig Pingsthelg!
i-)