söndag, juli 26, 2009

Ohyfs på kändisblogg

Av och till blir jag nyfiken och kikar in på någon kändisblogg. Jag har särskilt fastnat för Sanna Lundells blogg. Dels för att hon är en duktig skribent, dels för att hennes blogg inte är en modeblogg.
Vad som känns olustigt är alla kommentarer hon får, som handlar om ofördelaktiga saker i hennes utseende. Samt förstås, alla kommentarer som handlar om hennes man.

En del tycker säkert att proffsbloggarna ska tåla sånt, men det är ett tänk som jag har svårt att förlika mig med.
Inte för att man alltid behöver hålla på med klappar på axeln och kramar till höger och vänster, men man behöver inte göra ner folk.
För bakom varje blogg sitter faktiskt en människa. Som känner. Som tänker. Som reagerar.
Hur skulle du känna, om ditt utseende granskades och kritiserades varje dag?

14 kommentarer:

Anni sa...

Det är lätt att vara elak, det kan alla vara. Speciellt om man kan gömma sig bakom anonymiteten. Så mycket svårare att vara trevlig & kärleksfull för det kräver att man öppnar sig, blottar sig, och får se sitt inre vandaliseras av de där anonyma elakingarna.

Vem sjutton har rätt att döma andra?
Vem sjutton har rätt att ha åsikter om andras utseende?

Jag har sagt det förr och jag säger det igen.

Respekt.

Känner mig som en moralkärring nu, men det ligger mycket i det där att "behandla andra som du vill bli behandlad själv".

Kram på dig!

anna sa...

jag läser också Sannas blogg, jag tycker hon är så stark hon bara tar alla dom där idiotkommentarerna och svarar lughnt och sansat heöa tiden, det är ju mycket om hennes pappas alkoholism också. Själv fattar jag inte dom som kommenterar anonymt med dumheter om utseende och annat oväsentligt.

Znogge sa...

Det finns vissa människor som har en förmåga att bli elaka så fort de kan vara anonyma! Pinsamt och patetiskt!

anne sa...

Ja, det där är ju som knäppisarna som tyckte att de kunde bloggmobba Carolina Gynning för att "hon är så ytlig" och sen blev urförbannade när hon la ut deras IP-adresser.

Visst kan man säga att bloggaren inte behöver godkänna idiotiska kommentarer, men jag tycker ändå inte man ska behöva ta skit i sin blogg (eller annars heller för den delen), folk får faktiskt hålla inne med skiten som inte gör någon människa glad.

Gunnar sa...

Hej
Så här tänker jag..
Bloggarna är ett ställe där man har möjlighet att uttrycka sina åsikter. Ett fritt forum...men det innebär inte att man kan skriva vad som helst i kommentarer.En del tycks tro att det är en allmän avstjälpningsplats.
i-)

nilla sa...

Well, om mitt utseende kommenterades och kritiserades vore det verkligen inte roligt.

Jag skulle nog inte sitta där och stoiskt ta emot. Skulle bli som droppen som urholkar stenen. Man påverkas ju av det man möter, vare sig man vill eller inte.

Pia sa...

Det är detta som är bloggeriets avigsida. Läste bl a Linda Rosings alla inlägg och kommentarer en kväll och blev helt bestört. Må vara att hon kanske inte är den "skarpaste kniven i lådan" alla gånger, men hon förtjänar verkligen inte de påhopp som framförs via kommentarerna. Helt sjukt var det!!
Samma med Gynnings blogg som jag oxå gick in en kväll och läste igenom.. Jag tycker att hon gjorde helt rätt som lade ut IP-adresserna. Mobbare ska exponeras och inte kunna stå bakom "anonym"..

Såna här typer av bloggar tillför inte mig speciellt mycket, men iom att det stått så mycket om dem så kände jag att jag måste iallafall gå in och läsa dessa INNAN jag kan uttala mig om dem!! ;o)

Lallis - liv och leverne sa...

Ja fy vad trist sådant där är.
Vad beror det på? Avundsjuka?
Otäckt och obehagligt är det i alla fall.
En varm kram till di, du goa:)
/L

Åsa! sa...

Att kritisera hur någon ser ut än väl ändå att nå botten! Det visar bara hur otroligt taskiga värderingar man har som människa.
Att sedan dölja sig bakom anonymitet vittnar om en egenskap till som inte är särskilt eftertraktbar, och det är feghet.

Katinka sa...

Ja, men jag håller med. Har faktiskt också läst Sanna Lundells blogg en tid nu och hon skriver jättebra. Blir också irriterad på det där. Avundsjuka!!!

Veiken sa...

Det spelar absolut ingen roll vem man är. Alla ska bemötas med samma respekt. Om man inte gillar en person får man väl hålla sig därifrån....

Nonna sa...

I den där boken med stort B står det ju att "den som är utan skuld kan kasta första stenen"
så det är väl det de gör då ...alla stenkastare!!
Tack Imse för en superbra blogg!!!
Kram ( jag menar det)
Nonna

messan sa...

Tack för att du tycker det:)

Har spanat in den lite också. Självklart ökar intresset när man är känd men oavsett vem man lägger kommentarer hos så tycker jag inte man ska smutskasta någon.
Ha det gott!
Kramar messan

Marie S sa...

Sanna är så vacker, fin och naturlig (i verkligheten oxå)
och dom som kritiserar vet ingenting om någonting... den tjejen är tuff och har skinn på näsan, är inget man sätter sig på i första taget...det är sorglig med alla dessa påhopp och mobbingen i bloggvärlden tycker jag (vet ju av egen erfarenhet under våren hur det känns)

Men å andra sidan så...
såg jag en snygg tjej vid en grön bil på ett foto i den här bloggen i alla fall !! :)
Kram på dig..