söndag, oktober 02, 2011

Mat och musik

Igår var det 1:a oktober. Och vi sitter ute och grillar och äter veganlunch. Hos yngste sonen i Stockholm. Ett något försenat födelsedagsfirande var det. Den unge mannen är som andra unga män en upptagen man. Därför kunde x-maken och jag inte fira honom förrän igår.
Bättre tur med vädret kunde vi inte haft. Sol och värme hela dagen.

Kvällen tillbringade jag i en annan storstad, Västerås. På konsert med Eldkvarn, närmare bestämt. Kezzi tog andre sonens flickvän hand om.
Eldkvarn vet hur en slipsten ska dras. Skickliga musiker och medryckande låtar.

Även idag har det varit fullt upp. Jag har haft matlaget här på middag. Kalops blev det. Till efterrätt serverade jag ugnsstekta äpplen med vaniljsås. Rejäl husmanskost, alltså.

Veckan som gick ägnade jag mycket tid och energi åt att planera tillvaron för en ung, mycket svårt cancersjuk patient. Det är de sista dagarna/veckorna i denna persons liv och att få till det så bra som möjligt var en utmaning. Men det gick bra. Jag tror alla blev nöjda.
Då kände jag hur oerhört viktigt mitt jobb är. Och att jag aldrig vill jobba med något annat.

8 kommentarer:

Znogge sa...

Av din blogg att döma så tror jag att du är en mycket inkännande person och att du gör ett bra jobb.

Kram!

kloktok sa...

Aha... Så solen var där du var! :-) Den var då inte hos mig. Jag lyssnade ju på sportradion igår och hörde radioprataren referera till "denna strålande solskenslördag" och blev smått irriterad. Tills jag kom på att skiner solen i Stockholm så skiner den över hela vårt avlånga land. Inte. ;-)

HA det gott!
Fridens & kram

Susjos sa...

Klart du har bästa jobbet! Att hjälpa människor är det finaste vi kan göra! :) Lyllos dej som fått lyssna på Eldkvarn live! Jag håller till i Venedig några timmar till :)

Åsa! sa...

Ditt jobb är så oerhört viktigt. Människor du möter är utsatta och i stort behov av möta trygg personal som inger förtroende, vilket jag är övertygad om att du gör!

Ha en finfin måndag! / Regnkram från ön

Lisbeth sa...

Helt otroligt Oktober och bilden visar sommar. Vi får njuta så länge vi kan. Eldkvarn har ihop det med sambon jag gjorde slut med dom för många år sedan. Kul att du åkte dit och lyssnade.
Ha en fin vecka
Kram

4U2! sa...

Rätt person på rätt plats verkar stämma in på dig.

caja sa...

Åååååhhhh...eldkvarn...nostalgi <3

kloktok sa...

Bara kikar in med lite fridens liljor & en kram :-)