lördag, oktober 29, 2011

Tillfällig comeback

Min tillfälliga bloggcomeback för ett tag sedan, blev just tillfällig. Tids- och energibrist har sett till det.

Att jag är upp över öronen fylld med arbete på mitt jobb, leder till att orken till så mycket annat inte riktigt infinner sig.
Många svårt sjuka patienter ska tas om hand av kommunen och det är mycket att styra upp där.

Sen står vinterkräksjukan för dörren. Eller rättare sagt, den är innanför dörren på vårt lasarett. Vilket gör det extra komplicerat att vårdplanera ut patienterna.

Jag fick be mitt team dra i handbromsen för ett tag sedan, vi hade så många vårdplaneringar att jag bara inte orkade längre. Jag märkte att kvaliteten försämrades och min hjärna gick på högvarv.
Och när vi började prata om det, kände vi alla fem samma sak.
Jag har ju varit inne i väggen en gång förut, och vill inte under några omständigheter hamna där igen.

Vad det gäller min diabetes, så mår jag mycket bättre. Insulinet har verkligen gjort susen. Jag håller fortfarande på att trappa upp dosen, för jag är inte nere i acceptabla värden än.

Dessvärre finns ett annat problem, jag har under några år märkt att jag hör sämre och sämre. Så till slut gick jag iväg och testade hörseln. Och mycket riktigt, jag har en hörselnedsättning. Skulle tro att den är en följd av min diabetes.
Så om ett par veckor ska jag till en audionommottagning och se vad de kan hitta på för hjälpmedel.
Jag ser dock fram emot att få ett hörselhjälpmedel, för det är ansträngande att försöka höra vad folk säger. Jag sitter ju i samtal med patienter hela dagarna och misstänker att min pressade situation delvis kan bero på detta.

Det var allt för denna gång.
Kramen och pussen!


7 kommentarer:

Nonna sa...

Ja nog har du fått nog av slängar med "bekymmers-sleven" nu får det vara nog! Kom ihåg att det är bara man själv som kan larma när det blir för tufft på jobbet, ingen annan kommer och frågar hur man har det! Ju mer man gör ju mer krävs det. I ditt jobb måste det ju vara kvalitet inte bara kvantitet, skönt att alla tyckte lika. Att inte höra är ett gissel och man ska ta emot den hjälp som finns att få.
Hälsa lille Kezzi o välkommen att hälsa på när ni vill!
Kram Nonna

Gunnar sa...

Det låter jobbigt. Hoppas du slipper vinterkräksjukan. Den är ingen höjdare.

Jag har också nedsatt hörsel och det är nog dags att jag skaffar hörapparat snart. Men jag har blivit en jäkel på att läsa läppar.

Znogge sa...

Lite väl mycket för din del känner jag spontant. Men hörselhjälpmedel blir säkert bra. Att sitta och anstränga sig hela tiden tar enormt mycket på krafterna och är inget att rekommendera.

Men jag gillar att du säger ifrån. Tar ditt ansvar och är så engagerad. Det behövs inom vården!

kram

4U2! sa...

Man vill kunna göra ett bra jobb men det fåR inte kosta hälsan, den får man nämligen inte tillbaks av de som tog den utan man blir helt ensam så: bromsa på du!

Susjos sa...

Åh va skönt att insulinet gjort verkan! hurra! Och att du drar i bromsspaken i tid ;)

Hörseln är mitt stora problem oxå,tyvärr tror jag det är F&S musiken som förstört den! Tinnitus och nedsatt hörsel dras jag med...men har hjälpmedel :)
Lycka till!!

mimmione sa...

vinterkräk sjukan har jag redan drabbats av, inte kul alls, varken att få eller ha på förskolan. Skönt iallafall att du har möjlighet att säga stopp, inte alla har den förmågan

Lisbeth sa...

Vad skönt att värdena börjar gå åt rätt håll. Det blir ju en del trixande innan det ligger rätt
Min bästa vän har sen några år hjälpmedel för hörseln. Ibland använder hon dom inte då blir hon snabbt trött. Så säkert har det påverkat dig. Kom bara ihåg att kör inte på så du går i vägg igen. Det är så lätt när man har ett A-betende och vill hjälpa alla till det bästa. Finns inte du vem ska då göra ditt jobb? Det är så skönt att veta att det finns människor som bryr sig inom vården. Det är inte alltid dom man träffar på
Kram