tisdag, april 22, 2008

Löneupproret

Löneupproret trappas upp. Ja, tacka för det. Med den lönesättning kommuner och landsting erbjuder oss, är det inte konstigt att grytan börjar koka över.

Mest irriterad är jag över att arbetsgivarrepresentanterna hela tiden försöker få oss att framstå som oansvariga. Och att de ständigt påtalar vilken god löneutveckling vi har haft.
Ja men, vi har ju alltid varit underbetalda! Titta på vilka nivåer vi har varit på istället.
Och att nu kommer andra grupper också begära mer. Det är väl självklart att andra underbetalda grupper kommer att begära mer.

Undrar hur många från arbetsgivarsidan som kan tänka sig att gå i pension efter 35 år, med en slutlön på 22000 kr? Med minst tre års högskolestudier i bagaget. Med tjänstgöring var tredje helg, två kvällar i veckan och arbete under otaliga julhelger, midsommarhelger etc.

Och varför ska man hela tiden jämföra oss nedåt? Jämför oss med grupper över oss istället. Titta på lönesättningen där.
För pengarna finns, det är jag övertygad om. Det är bara en fråga om hur de ska fördelas.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänker ofta så att det är fördelningen det är fel på för visst finns pengar. Många har så hiskeligt höga löner så de inte ens hinner göra av med dem på en månad. Är det rättvist?/Rosa

Znogge sa...

Lönerna är skandal! Jag kan inte fatta hur det kan vara så. Jo, förresten så har jag en aning... Kvinnoyrke med vårdande uppgifter! Det är väl ett kall och för ett sådant så betalar man därefter! Samma sak i skola och barnomsorg. Men även präster ligger ganska lågt lönemässigt... Nej, löneskillnaderna är för stora. Inte behöver en läkare ha 3-5 ggr så mycket i månadslön!
Men kram till dig!

Syster Yster sa...

Visst finns det pengar. Pratet om att "andra grupper" då kommer att begära lika mycket retar mig. Det är bara att upplysa om att i år är det vår tur. Nästa år kan det vara någon annans.
Jag håller på sjuksköterskorna, så klart :)

Ejsans värld sa...

Ingen av de "gubbarna" och "tanterna" kan tänka sig en sådan lön efter 35 år. Inte efter en vecka ens. Hoppas ni får det ni förtjänar. MASSOR.
Jag vet ju efter många vändor fram och tillbaka under åren vilket enormt jobb ni lägger ner. Må de behöva hjälp dessa höga herrar en dag. De behöver ju inte dö, men veta vad ni verkligen gör.

Tack för din kommentar..

Ja jag hade ng tänlt mig att det är dags att bli bättre nu.

Ha det gott och kram till Lilla vovven

Kram Eivor

witchbitch sa...

Det är märkligt att det är så taskigt betalt med tanke på det ansvar som ni har.

kram

Marcus sa...

Det är nog ingen brist på pengar, de med mkt i lön har fått ännu mer, blir kanske så när det bara talas i procent?

Kram & hoppas det går bra i förhandlingarna sen

Anonym sa...

Stödjer er till 100%.Det ansvar och den utbildning som sjuksköterskor har måste visa sig i lönekuvertet. Tänk om ingen vill utbilda sig till sjuksköterska?
Den utgångslönen du nämnde är ibland ingångslön för andra yrkesgrupper som varken har högskoleutbildning eller ansvar för människors liv.

Bloggkram från Farmor K