söndag, april 20, 2008

Strejk

Imorgon börjar ett antal av Vårdförbundets medlemmar sin strejk, för att driva fram ett godtagbart löneavtal.
Att en del landsting nu hävdar att strejken är samhällsfarlig, visar bara hur betydelsefulla vi sjuksköterskor är för vården.

Jag vill också poängtera att när snittlönen för sjuksköterskor redovisas i pressen, ser det ut som om vi inte alls är särskilt underbetalda. Det är för att man i storstäderna ofta har en annan lönesättning än ute i landet och att de privatanställda har mycket högre löner. Vi "vanliga" kommun- och landstingsanställda ligger mycket lägre.

Det ska löna sig att studera. Vilket ofta inte är fallet idag. En undersköterska tjänar i många fall mer än en högskoleutbildad sjuksköterska. Som dessutom har ett oerhört mycket större ansvar på arbetsplatsen.

Hoppas att förbundet håller ut, att det här blir en konflikt som verkligen ger resultat!

15 kommentarer:

livetsommaria sa...

Jag hejar på er, klart att ni ska ha lön efter arbete och utbildning och så är det ju inte idag. Hoppas också att konflikten ger resultat för ert arbete är sååå viktigt. KRAM

Znogge sa...

Jag hejar också på er! All personal inom skola, vård och omsorg borde baske mig strejka! Lång högskoleutbildning och sorgligt dåliga löner... Snudd på skandal!
Men egoistisk som jag är hoppas jag att min mammas starroperation hinner bli av. Men vad Husse har berättat så är UMAS inte uttagit förrän i början av maj!
Kram

Anonym sa...

Ska bli intressant att följa. Hade tänkt och gå till öppna mottagningen i morgon och kolla bloddtrycket men det kanske inte är någon ide med andra ord.
Bloggsvar: Det är en lång väg att vandra, fotbollen, så vad som helst kan hända. Skador som sagt, inte helt ovanligt. Kul att han spelar fortfarande, att intresset finns kvar, för även det kan dö bort.

witchbitch sa...

Det är snett. Jag håller tummarna för er.

kram!

annmysterie sa...

Ja, det behövs verkligen en förändring inom vården.Både lönmässigt, statusmässigt och "personal antal mässigt" :-)Jag hoppas de står på sig.Det är en viktig strejk .

Myntdrottning sa...

Jag fattar inte, FICK ni inte strejka? Har ni fått igenom era krav utan att BEHÖVA gå ut i strejk eller vad?

Gunnar sa...

Hej
Jag inser att strejken akn ställa till det lite för mig med försenade läkarbesök.Men jag stöder sjuksköterskornas krav ändå.Hoppas ni får dden lön ni är värda!

Magnus "Kuggis" sa...

Ni ska ha allt stöd ni kan få! Håll ut så länge det bara går.

/Magnus

Marcus sa...

En riktigt ordentlig löneökning vore finemangsan! Det är ju skamligt när chefer kan ha löneökningar på 78% på fem år när en procent på lönen för dem är så mkt mer än för de med mer "mänskliga" lönesiffror...bra tanke det där med betydelsen av er kontra samhällsfaran av dig, hade inte tänkt så långt :-)
Må gott!

Ejsans värld sa...

Håller helt med dig. Så mycket jobb och hjälp och rädda människorliv. Ni ska ha mer lön är "gubbarna" som snackar.

Svar: Nej inga promenader.Akuten hela helgen. Före strejken. Men de som jobbade söndag ska då inte ha löneförhöjning. De ska ha ett annat jobb.

Nu är det bättre igen. Det var en ny propp.

Kram

Eivor

Kram

UnderCover sa...

Allt mitt stöd till er!
Ni är värda ett rejält påslag.

Stå på er!
Kram!

Mags sa...

Är övertygad om att alla håller på er!
Alla i vård och omsorg borde få högre lön, inte bara sjuksköterskorna.
Tänk att nu har du försvinnit (ser konstig ut stavas det så?) från min blogroll igen, jag fattar inte varför det gör så?
Ska sätta in dig igen som det ska vara.
Kram

kloktok sa...

Ja, det är skamligt vad dåligt betalda sjuksköterskor är! Med det ansvaret... Fridens & kram

Anonym sa...

Jag hejar på sjuksöterskorna! Ni gör ju ett kanonbra och värdefullt jobb. Utan er skulle Sverige kollapsa. Ha det riktigt bra!

MVH Pinglan på AB

Gunnar sa...

Hej
Hoppas ni håller ut!