söndag, april 27, 2008

Nörd

Förra veckans energi tog hastigt slut i fredagskväll. Som om man sticker hål på en ballong ungefär. Poff!!
Jag blev plötsligt kanontrött och gick till sängs redan 19.30. Sov som en stock till kl. 7 igårmorse. Då var jag dock pigg som en mört och fylld med ny energi. Maken skulle åka till Stockholm, för att hälsa på en kollega, som har ett garage, där man säljer bildelar och gamla bilar. Nu är mitt bilintresse inte särskilt stort, men jag beslöt mig för att åka med och gå på stan istället.

Först gick jag en rundvandring på Streetmarknaden på Söder, sen fortsatte jag med en långpromenad i nämnda stadsdel.
Jag tycker om alla små butiker där. Avskyr att gå i stora gallerior och köpcentran. Jag blir alltid kissnödig och hungrig, när jag kommer till dylika ställen. Något psykologiskt förstås, men jag känner mig inte bekväm när det är för stort och för mycket folk.

Min man blir ofta galen på mig, för att jag har så mycket fixa ideér och är, som han säger, så osocial. Jag har svårt att kallprata och drar mig ofta undan och är för mig själv.

Något som alltid förundrar mig är, att det nästan alltid är folk som börjar prata med mig, när jag går på stan. Alltså helt okända. Jag tycker att det är trevligt och svarar naturligtvis artigt.
Men jag undrar varför de börjar prata med mig? Vad utstrålar jag? Jag förmodar att det inte syns på utsidan hur pass blyg och osocial jag är.

Idag vaknade jag också tidigt. Kvart i 7. Av en ilsken telefonsignal. Jag trodde att maken, som redan var uppe, skulle svara. Men det visade sig att han var ute på morgonpromenad. Så när jag hade stapplat ner för trappan, hade personen i andra änden redan lagt på luren. På nummerpresentatören stod det "skyddat nummer". Genast började tankarna mala. Knappast en försäljare, som ringer vid den här tidpunkten. Hade det hänt barnen något? Det har dock inte ringt någon mera gång, så jag antar att det inte var något viktigt. Men olustigt känns det.

Vill du veta om du är en boknörd? Gå in här och gör det skojiga testet. Jag blev 57 % boknörd.

11 kommentarer:

Znogge sa...

Visst blir man orolig när det ringer på konstiga tider. Min första tanke är alltid att det har hänt något!

jag gjorde boktestet men kunde inte få in resultatet i bloggen av någon anledning! Skumt!
Trevlig söndag!

witchbitch sa...

Jag brukar också bli nojjig när det ringt skyddat nummer. Funderar alltid över var mina nära o kära befinner sig.

Jag är också väldigt osocial, men mig brukar inte folk inleda samtal med så där utan vidare. Jag tror jag ser lite arg ut för det mesta faktiskt.
Men du har nog något inbjudande och vänligt över dig kan jag tänka mig.

kramar!

Anonym sa...

Du ser snäll och hjälpsam ut. Att vara osocial är ett personlighetsdrag. Sån är jag med. Det finns inget bättre än att gå i affärer alldeles ensam.
Jag var 68 % boknörd men jag kunde inte heller flytta över resultatet till min blogg.
Ha en skön Valborgshelg.
Bloggkram från Farmor K

Vicke sa...

Ja, något utstrålar du säkert
Vicke

kloktok sa...

D är läskigt när orken bara pyser ur en... Läskigt med russinhjärna... Jag kan vara social men har på senare tid blivit alltmer inbunden och det passar inte riktigt med de jobb jag håller på och provar... D enda jag vill är att ha ett "normalt" jobb! Slippa jagas av a-kassa, AF och andra. Har insett att jag är rädd och att min självkänsla är i botten. Fast jag försöker peppa mig själv, men det är ibland för mycket...:(
Fast jag hoppas & tror att det ska lösa sig!
Sköt om dig! Bamsekram

livetsommaria sa...

Så kul att du var på Street, hörde att det var smyckesmarknad och det gillar ju jag:) Själv satt jag på kurs bara ett stenkast därifrån;) Om den personlighet du visar på bloggen stämmer överens med verkligeheten så förstår jag att de kommer fram och pratar med dig! KRAM

Mags sa...

Men vilken tur att det finns folk som dig för jag pratar nog normalt skallen av andra, vi pratare behöver verkligen lyssnaren i dig.
Du kanske drar dig inom ditt skal som göra att andra upplever det som om du har "sänkt" din gard och välkomnar andra in, omedvetet så klart.
Så du gör besök till storstaden.. när jag blir frisk så vill jag så gärna träffa dit på ett fik och tvinga på dig min sociala sidan ha ha.. kunde du tänka dig det? Men det dröjer ju ett tag till jag blir frisk så du hinner tänka över det hela noga.
Jag har aldrig svårt att prata med andra så jag är nog rätt trygg att prata med för de tystare.
Nä, fy för samtal där man inte ser vem som ringde. Då går även min fantasi och oro igång.
Kram

Gunnar sa...

Hej
jag har gjort boknörd-testen förut.Det blev ganska många procent.Mer säger jag inte,ha,ha
:-)

amlor sa...

Jag är en jätteboknörd. :)

Skönt att få sova så där länge, då behöver man det.
Trevligt med en utflykt till Stockholm, säkert 15 år sen jag var där sist.
Haha...visst blir man kissnödig på såna där megaställen, tror att jag blir lite nervös.

Jag är en sån som börjar prata med folk, det är som om jag ser vilka det går med för det brukar bli intressanta samtal som när jag t.ex åker buss in till staden. Jag är megasocial, tror jag. :)

Kvart i 7, var en konstig tid. Knappast en försäljare, dom plågar en kvällstid. Kanske en felringning?

Ha det så gott och sköt om dig.
Kramar :)

Madonnan sa...

Förstår att det var ett visst obehag som spred sig vid det privata numret så tidigt på morgonen. Precis så man tänker själv när det ringer tidigt.

Bra att vara boknörd, blir man klok av.

Kram:)

Anonym sa...

Jag är både och. Ibland älskar jag att vara medelpunkten och prata ibland drar jag mig undan. Min man upplever mig icke social mina arbetskamrater tvärtom. Lite lustigt. Jag kan när jag vill brukar jag tänka. /Rosa