lördag, maj 17, 2008

Ingen rättvisa

Veckans låda från Årstiderna var verkligen en fröjd. Otroligt fräscha och fina grönsaker och frukter. Är fortfarande överraskad över att det finns så god röd paprika.

Nu har jag äntligen kommit mig för att baka matbröd igen. När barnen var små, bakade jag allt vårt bröd. Sen blev det mindre tid för sånt, med växande barn och arbete.
Nu tycker jag att brödet i butikerna har blivit alldeles för dyrt, så nu bakar jag själv istället. Även om man köper färdiga mjölmixer, så blir det mycket billigare. Och godare.
Med vuxna barn, kan man ju inte längre skylla på att man inte har tid.

Häromdagen skrev jag om en arbetskamrat, som råkat illa ut. Hon är tillika lillasyster till mina två bästa väninnor. Hon har fått borrelia och hjärtmuskelinflammation. Samt blivit förlamad i halva ansiktet, ena armen och fått gångsvårigheter. Igår fick hon besked om att hon har MS.
Det är så bedrövligt tråkigt. Hon är mycket uppskattad i köket där hon arbetar. Hon har tre barn. Och så ska hon drabbas så här.
Livet är orättvist!

6 kommentarer:

Znogge sa...

En period bakade vi allt bröd och lustigt nog var det när barnen var små. Nu däremot är det ytterst sällan så kanske dags för skärpning!

Vilken otur för din väninna att drabbas så hårt. Hoppas många kan stötta och uppmuntra mitt i allt elände.

Kram!

Pinglan sa...

Åh, hembakat är så gott! Hoppas din lördag är härlig! Ha det så gott, Imse!

MVH Pinglan

Ejsans värld sa...

Lådan verkar intressant, men jag tror inte det fungerar för mig ändå. Äter inte så mycket så hälften blir nog kastat, men bra att det finns. Jag ska ju vara försiktig med grönt nu också enligt läkarna.
Bakat har jag heller inte gjort sedan barnen var små. De få gånger jag äter mjukt bröd lönar det sig att köpa. Hårt bröd däremot går bra.
Latmasken har byggt sig ett stort bo i mig de senaste åren också ser du.

Tråkigt med din väninna. Hoppas det kan göra något för att lindra hennes besvär.

Önskar dig en trevlig helg
Kram / Eivor

Madonnan sa...

Usch så tragiskt och trist för väninnan! Känner att jag ska hålla koll på min fot som svullnade efter ett troligt bett av något. Man vet ju aldrig.

Baka bröd är mysigt. Nu blev jag sugen på det! Finns väl inget som doftar så gott.

Kram och ha en fin söndag:)

Anonym sa...

Jättetråkigt med din väninna. Får hoppas att hon kan leva bra i alla fall. Det finns ju olika svårighetsgrader i den här sjukdomen. Många kan leva nästan som vanligt.

Egenbakat bröd är alltid godast och du vet precis vad det är i det också. Det är toppen!

kram

Anonym sa...

Jag har ju min bakmaskin jag :) Jag gick med borelia i ett halvår innan jag förstod vad det var. Men jag klarade mig bra, som tur var, i alla fall vad jag vet.
Jättesynd med din väninna./Rosa