torsdag, maj 01, 2008

Stugan

Sådär ja, nu har vi installerat oss i stugan. Det var en hel del att städa. Maken har rustat badrummet under våren och därför rört till ordentligt. Men nu har vi fått skaplig ordning.

Häromdagen var jag och besökte den folkhögskola, som jag har sökt till. Det var en vacker gammal skola. Den byggdes på 1870-talet och har fungerat som folkhögskola hela tiden. Hälsopedagogutbildningen verkar rolig och intressant. Dock är de flesta elever betydligt yngre, än jag. Fast läraren betonade att de vill ha blandade åldrar och till och med brukar ha elever som är lika gammal som jag. Till och med!
En bekant, som är lite yngre än mig, har också sökt dit. Så jag hoppas att vi båda kommer in.

Nu har jag börjat jobba extra inom en annan del av den kommunala vården. Jag kände mig redo att prova på något nytt. Det är inom "LSS" och psykiatrin. Det är egentligen det området som jag började jobba i, som ung. Då var jag mentalskötare. Den stora skillnaden är att då bodde patienterna på de stora mentalsjukhusen, nu bor de i gruppboenden eller i s.k. trapphusboende.

Jag känner mig pigg och energisk nu. Medicineringen mot mitt höga blodtryck och svullnaden i kroppen har gjort susen. Jag har tappat något kilo och känner mig inte som en uppblåst michelingubbe längre.

6 kommentarer:

Znogge sa...

Så skönt att du känner dit dels piggre, dels lite lättare och att medicinen har avsedd effekt. Jag tycker det låter väldigt spännande med utbildningen men jag gillar ju att plugga;-)Lycka till med antagningen!
Kram!

Vicke sa...

Det är bra att du känner dig bättre igen, hoppas att ni får det bra i stugan
Vicke

Anonym sa...

Vilken härlig läsning. Jag skulle också vilja sadla om, så här sent i livet, men familjens ekonomi hänger på mig så det fungerar inte. Men tänker att jag skulle vilja ha något som ledde till ett jobb. Lycka till. Tror att det här blir jättebra./Rosa

Marcus sa...

Det låter grejt det!
Önskar dig en toppenhelg, stuga är oslagbart :)

Mags sa...

Härligt att du känner dig pigg och att du har gått ner lite i vikt.. inte dåligt.
Spännande med nya jobbet, det har alltid intresserat mig med den typen av arbete.
Så du blir gammkärring på skolan? Du det var jag när jag pluggade på komvux och det var jättekul, de yngsta hade ju precis slutat gymnasiet och vi hade så roligt tillsammans.
Kram

Cikoria sa...

Hej, Antar att de kilon du tappat har landat på mig, känner mig svullen ikväll. ;)

grattis till att ha kommit in på utbildningen, ett år går säkert att leva snålt ekonomiskt om man har en så god anledning till det.

kram