tisdag, maj 13, 2008

Fästingar

Skrattar gott åt tjuvarna, som bröt sig in två gånger, på samma ställe. Andra gången var det för att lämna tillbaka sitt byte, en kakadua, de orkade tydligen inte med den tjattrande fågeln.

Det är många som undrat över lådan, som jag skrev om i mitt förra inlägg. Den innehöll tomater, gurka, ananas, citron, morötter, vitkål, bananer, röd paprika och sallad. Det enda jag inte var nöjd med var salladen. Fick kasta i stort sett hela salladshuvudet. Skickade ett mejl till dem om det och fick svar omgående. De lovade dra av kostnaden för salladen på fakturan.
Något som var en stor överraskning var paprikan, den var otroligt god, söt och knaprig. Har aldrig ätit sådan paprika förut.
De har ett stort utbud av olika lådor, ska prova mig fram och se vad som är bäst.

Jag har min lediga dag idag, efter ett långt helgpass. Den ska jag i huvudsak ägna åt LillaVovven. Jag ska nämligen gå lös med saxen på honom. Han är otroligt långhårig och blir ett lätt byte för fästingar. Det måste vara fästingrekord i år.
En arbetskamrat har precis blivit sjuk efter fästingangrepp. Hon har fått hjärtmuskelinflammation och förlamning i ena armen.

Usch, de är hemska, de där små rackarna. Jag blev av med en älskad hund, för ett antal år sedan. Han blev förlamad, lever och njurar slogs ut.
Min man har en arbetskamrat, som för tio år sedan fick TBE. Han svävade mellan liv och död länge. Han fick bestående hörselnedsättning, tinnitus och andra neurologiska besvär och har inte kommit tillbaka till arbetslivet.

Så jag har respekt för de otäcka krypen.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skyr fästingar som den pest dom faktiskt är. Aktar mig noga om jag måste gå i högt gräs eller så.
Är nog nästan lite fobisk.

kram på dig!

Myntdrottning sa...

Vi har inte så hemskt mycket såna där kryp här, är nog för kallt, men dom finns! Så nu fick jag nåt mer att vara sur över, som om inte vädrets makter skulle räcka, nu ska jag gå och oroa mig över fästingar också :(

imse/inger sa...

Ja visst är det KUL...? Jag har tidigare fått kontakt med en kille som är konstnär och som också kallar sig IMSE.... Jag tog det pga mitt namn. IngerMargaretaSEgerstedt...och Vimsig det är man ju allt som oftast. Kul att du tittade in på min sida, gör gärna om det. northlongswamp (Norrlångträsk) ligger ca fyra mil nv om Skellefteå. Var håller du till?

Znogge sa...

Jag plockade den första fästingen på Herr Hund i förrgår. Tack och lov bor vi inte i ett av dem mest utsatta områdena men nu är Frontline vet på. Funderar ibland på att vaccinera mig...
Kram!

kloktok sa...

Blärg! Fästingar är läskiga. Så små och kan orsaka så mycket elände för både folk & fä... Sköt om dig. Kram
Jodå. Kloktok mår bättre nu:)

Madonnan sa...

Otäcka små illvillingar, tänk att de kan ställa till med så stor skada!

Tack för tipset, jag har lindat och det känns iaf inte sämre idag, ev lite bättre t o m :)

Kram!

Mags sa...

Hatar äcklena och droppar Watson varje månad för att han inte ska bli sjuk, men lite kluvet är det för dropparna i sig blir ju en del sjuka av.
Kram

Anonym sa...

Jag hade borrelia förra sommaren. Usch! Hoppas du och Lilla Vovven får en mysig dag ihop! Ha det gott och tack för att du fortfarande tittar in hos mig på min blogg.

KRAM Pinglan på AB!

amlor sa...

Katten min drar in fästingar så jag är väldigt observant när vi törnar in för natten men usch vilken plåga dom är. Vad hemskt för din hund och alla andra personer som råkat så illa ut pga fästingar.

Vi får hålla tummarna i år känns det som.

Kramar :)