torsdag, maj 29, 2008

Tankar i pausen

Jag tänkte att jag kanske skulle ge ett livstecken ifrån mig, såhär i bloggpausen. Ja, livs vet jag inte om jag kan kalla det, precis.
Skulle nämligen helst vilja dra något gammalt över mig, just nu.
Jag har fått en riktig munherpesinfektion. Det var åratal sen sist. Hade nästan glömt bort hur eländigt det är.

När jag får en sån här infektion är det inte frågan om en blåsa, utan det är snarare ett tjugotal. Det gör ont ända ner i halsen. Ofta har jag fått feber också, i samband med detta.

Förr fick jag såna infektioner när jag vistades i stark sol. Men det kan man ju inte säga att jag har gjort nu. Många semesterresor har blivit i det närmaste förstörda på grund av detta. Jag kan nämligen inte äta, utan det brukar bli flytande föda, som intas med sugrör.
Jag har alltid herpessalva med mig, men den här gången har det inte hjälpt.

Idag är jag ledig, men sen har jag ett långt helgpass framför mig. Jag får avvakta till imorgon och se om det är ytterligare försämrat. Då får jag stanna hemma, i såna fall.

Vad som utlöst det hela den här gången, vet jag inte. Möjligen kan det vara stress. Jag har känt det som om jag har varit på väg mot den förhatliga väggen igen. Räddningsplankan har dock varit vetskapen om att jag lämnar jobbet i augusti för att studera.
Min man har inte precis jublat åt studieplanerna, men nu har jag förklarat ingående hur det känns, så nu förstår han mig.

Det är ju så med oss som går in i väggarna, att vi visar inget förrän vi är där. Förrän vi just tar första steget in i väggen.
Misstänker att den här infektionen är ett sätt för kroppen att tala om, att nu är tempot för högt igen.

Nu är som bekant Vårdförbundets avtal klart. Jag kan inte säga annat än att det är ett skambud. Fem veckors konflikt och många patienters lidande för en ynka halvprocent.
Skrattretande!

Jag tror att många kommer att lämna förbundet nu. I samband med det får man ju en löneökning. Ingen dyr medlemsavgift att erlägga varje månad.
Jag har själv tidigare arbetat fackligt inom Vårdförbundet, men nu tvekar jag om jag ens vill vara kvar som medlem.

För övrigt undrar jag hur Stieg Larssons bror och far kan sova gott om nätterna? Kan de överhuvudtaget sova?

10 kommentarer:

Gunnar sa...

Hej
Det låter jobbigt med Din infektion.Hoppas att Du får bukt med den.Se om det finns nån öppning i väggen som du kan gå igenom.Det gör så ont när man går in i den.(Vet jag av erfarenhet)
:-)

Katrin sa...

Herpes har jag ingen personlig erfarenhet av tavk och lov, men deet låter riktigt vidrigt som du har det. Min FULLA sympati!
Ja UJ vilket skambud, hur bara kunde facket gå medpå det. men samtidigt, facket är alla medlemmar och man får inte ett bättre fack än vad medlemmarna är villiga att jobba fackligt.

Jag tycker att du är fin på ditt foto, med en så rar dräkt. Varifrån var den dräkten nu igen?

Ha det gott! Katrin

Anonym sa...

Hoppas du kan koppla av mellan varven. Stress utan vilopauser är inte bra. Ska jag säga, som gärna stressar. Hoppas munherpesen går över.
Tack du rara för titten hos mig. Ha det riktigt gott, Imse. Hmm, måste uppdatera mig om Stieg Larsson släktingar? Trilogin Larrson skrev var bra. Trevlig helg!

Kram Pinglan på AB!

Znogge sa...

Din stackare! Jag vet precis hur det är. Äldsta fröken fick det första gången när hon var två år gammal och då svullnade det så illa att inte en enda tand syntes. Vi fick inte i henne vätska så hon blev rejält dålig och var en hårsmån från att behöva dropp. Den gången berodde det på ett förändrat PH-värde i munnen (byte av från gumminapp till genomskinlig napp).

Numera beror det på sol eller stress. Hon drabbades tyvärr både i samband med sin konfirmation och när hon skulle vara tärna på mosters bröllop.

Hoppas du snart känner dig bättre och slipper eländet ett tag framöver!

Kram!

Ejsans värld sa...

Det där låter inte roligt. Hoppas du snarast får bukt med det.
Lönerna är ju ett hån. Jag visste inte ens det var klart. Fick vet på väg till sjukhuset. Hade inte TVn på igår.
Har lunginflammation. Antibiotika 8 dagar och INTE vara i solen. Snyft.

Ha det så gott du kan och snar bättring.

Kram
Eivor

curlingmormor sa...

Stackare, det där är inget vidare, hoppas verkligen att du får bukt med eländet.
Sen kan det säkerligen vara en liten varningsklocka som ringer, så ta nu och sakta ned i backarna, du måste vara rädd om dig!!!!
Kramizzzzz

Mags sa...

Usch och stackars dig låter inte alls kul. Hoppas verkligen att det går över snabbt.
Jag tror att det är stressen som utlöser det hela.
Hörrö syrran hur länge ska man egentligen ha ont av bihåleinflammation? Nu har jag avslutat penicillinet efter 7 dagar. Skallebang har jag haft i två veckor nu, det gör ont i tinningen ner över örat och bak i nacken så pass att jag får ta Panodil. En dag var det nästan borta och så kommer det igen, så håller det på mest hela tiden, är det så här segt att ha bihåleinflammation?
Kram

Helena Palena sa...

Herpes - huva - hade jag också av och till för länge sedan. Nu var det länge sedan. Du har rätt - kroppen försöker säga dig något. Lyssna! Satsa på dig själv - det har alla igen på.
Ja, strejken ja- vilket skott i luften.

Herpesviruset ligger i nervrötterna och aktiveras när immunförsvaret går ner. Men det visste du väl redan.

witchbitch sa...

En sån herpesutveckling hade jag första gången jag hade herpes. Låg i fjorton dar med feber och munnen och läpparna fulla. Kunde inte äta. Det var sugrör och flytande som gällde.

Men det var längesen, jag känner med dig för det var inte roligt alls.

hoppas det snart är utläkt!

kramar

Myntdrottning sa...

Usch, det där lät inte bra! Men det är nog som du säger, kroppen vill tala om nåt för dig. Ta det lugnt ett tag. Sov och vila så mycket du kan. Ja, det där avtalet hade ni kunnat vara utan, ni behövde inte fler sparkar där ni redan ligger.
Jag tror Larssons sover gott, det är ingen direkt rättvis bild som kommit fram gällande hans sambo, hon har "glömt bort" att tala om allt hon "fått" av dessa två och jag förstår deras frustration över att hon undviker dessa faktum, det är pengar hon säger att hon inte fått, inte ett rött öre som hon säger, men bostaden, alla tillhörigheter m.m. vad är det då? Allt sånt har hon självklart fått ta, det har dem aldrig ens funderat över annat, så i det här fallet ska man nog titta närmare på "båda sidor", det är konstigt hur det kan bli när någon dör och den andre "vill ha mer..."
Nu ska jag ut och ta lite kort snart så du får se hur det ser ut här omkring :)