onsdag, juni 18, 2008

I trädgården

I vissa tidningar brukar det finnas listor, på vad man ska göra i trädgården just nu. Jag vill inte vara sämre, utan tänkte också skriva en lista, med viktiga trädgårdsgöranden. Här är så min lista:

1. Ta fram en balja. Häll i en skvätt såpa, en skvätt duscholja, ett par matskedar fotsalt. Fyll på med ljummet vatten, nästan upp till kanten. Bär ut baljan i trädgården, ta fram en skön stol, sätt dig på stolen och stoppa ned fötterna i baljan. Ljuvligt!

2. Lägg en filt på gräsmattan. Sätt dig på den och ät färska kanelbullar och drick hallonsaft till. Underbart!

3. Lägg en filt på gräsmattan igen. Låna en bebis av grannen. Lägg bebisen på filten, lägg dig själv bredvid. Lukta på bebisen och kittla bebisen på magen med ett grässtrå. Sagolikt!

4. Lägg en korvbit i fickan. Låna en hundvalp av en annan granne. Lägg dig på gräsmattan och låt valpen leta reda på korvbiten i fickan. Ge valpen massor med beröm om den lyckas, då återgäldar den berömmet med våta pussar. Slaskigt!

5. Ställ dig vid staketet. Lyft ett ben, du kan hålla en hand på staketet om du vill. Blunda. Stå så i minst två minuter. Sen skiftar du ben och gör likadant. Det är en bra balansövning, speciellt för oss kvinnor med skört skelett. Nyttigt!

Det här var min lista med roliga och nyttiga trädgårdsgöromål. Har du någon lista?

Man kan också göra som de här två krabaterna, i trädgården!

12 kommentarer:

uno sa...

Ojj, greshåpper. Her komme enna hoppa, men inte vicken hoppa som helst, utan en greshåppa. Elle vårbitare, dom gillar jag verkligen. I Afrika var gräshopporna både mat och fara. Goda friterade, men farliga i stora mängder. Termiterna var också goda, folk samlades när dom svärmade och samlade in för att snabbfritera och käka. Gott gott. Nästan en grönsak i sig.
Jodå, dom gör bort sig, löjets skimmer har varit där från början. Värre regering får man leta efter, bara böderna tvillingar i Polen var nog ännu löjligare...

Katrin sa...

Så härliga göromål du funderat ut. Det som står på min trädgårdslista?
Tag en bok, en kudde och ett täcke. Lägg täcket på solsängen, lägg kudden i ena änden och lägg dig själv på alltihop. Läs boken! Kolla så att parasollet skuggar...
;o)
Ha det gott! /Katrin

Anonym sa...

En sån underbart välgörande lista! Precis som det ska vara i sommaren.

Kram på dig:)/Madonnan

Znogge sa...

Det enda jag gör i tråädgården just nu är att vakta en busig valp och se till att en äldre förmåga uppför sig;-) Husse målar lekstugan och sedan är det väl bara att börja om igen. Rensa allt...Fast jag struntar i det och kopplar av i en stol i stället!
Kram!

Gunnar sa...

Hej
Den listan köper jag direkt! Bättre än dom trista varianterna med ogräsrensing o dyl.
På min lista hamnar bokläsning högt.Men det visste Du väl redan.
:-)

Myntdrottning sa...

Jag tror jag tar den sista, med krabaterna :) thi hi... Nu lägger jag in dig på min bloggkoll :)

amlor sa...

Haha...det där lät skönt.
Själv sliter jag i mitt anletes svett, flyttar i helgen.
Men midsommarkvällen tar jag ledigt och njuter i glada vänners lag.

Ha en riktigt skön midsommar.

STOR KRAM :)

Ejsans värld sa...

Här hade jag just tänkt säga att jag har ingen trädgård. Men det där köper jag, det lät fint.

Härlig bild.

Bröllopet blir väl halvstort, drygt 20 personer. Det är sonen som gifter sig. Men de har slagit på stort. Ulriksdals slottskapell med efterföljande middag på Ulriksdals Wärdshus. Det är ju inte var dag man frekventerar dylika ställen.
Det ska bli kul på alla sätt och vis (2:a gången första var ca 50 pers). Klart jag måste ha nytt då. Spegel ska man helst ta med sin egen, om det gick, men den ljuger tyvärr aldrig.

Ha det nu så fint och ha en riktigt trevlig midsommar.

Kram

Anonym sa...

Den listan ska jag följa. Allt utom hunden eftersom jag är allergisk. Barnbarnet är ju nästan baby (8 mån) och hon firar midsommar med oss.

Glad midsommar!

Sommarkramar från Farmor K

witchbitch sa...

Tack för konstruktiva trädgårdsövningar, dom var riktigt inspirerande tycker jag och uppbyggande dessutom!

kramar
önskar fin midsommar också förstås

veiken sa...

Den listan gillar jag. Topp!

Anonym sa...

Ha en trevlig midsommar.. Besök gärna min blogg.. www.metrobloggen.se/Trican
KRAM LILLAN