lördag, juni 14, 2008

Nya brott

I min lilla stad har de kriminella elementen fått två nya favoritsysselsättningar.
De har dels, vid ett tiotal fall, skruvat loss hjulmuttrarna på parkerade bilar. Vilket innebär att människor har tappat sina hjul under färd.
Än så länge har ingen allvarlig olycka inträffat, men det är bara en tidsfråga innan någon tappar ett hjul på motorvägen.

Nästa favoritsyssla är att utsätta damer i 80-årsåldern för stöld eller försök till stöld, på gator och i butiker.
Senaste veckan har tre damer blivit utsatta, varav min egen mor är en av dem. Med följden att hon nu inte gärna går ut och definitivt inte har kontanter med sig. Hon lider av grav artros, tar sig hjälpligt fram med hjälp av rullator. Dock är det nödvändigt för henne att gå. Stillasittande leder till mer värk och stelhet.
Alla borde vid det här laget veta, att pensionärer i allmänhet och kvinnliga sådana i synnerhet, är en grupp i samhället, som har det ytterst knapert ekonomiskt. Att då utsätta dessa för rån, är väl bland det vidrigaste man kan göra.

Förr i tiden har jag för mig att det fanns en viss moral, även bland de kriminella, men det är tydligen något som tillhör det förgångna.

10 kommentarer:

Znogge sa...

Ja, jag har också ett minne av att det fanns moral bland kriminella men den tiden är garanterat förbi! Nu är det en rå hänsynslöshet som gäller!

Myntdrottning sa...

Jäklar vad arg jag blir när jag läser sånt här! Det är alldeles riktigt att det finns en moral bland kriminella, men det är bland RIKTIGA kriminella! Det här är småbusar som skulle åka på ett kok stryk och få en läxa i folkvett AV dem kriminella! Dessa skulle inte "kriminella" ens skratta åt utan jävlar vad stryk dem skulle få! Förlåt att jag svär, men jag blir så arg!

nixon sa...

En sån grej kan ju få en stackars tant att inte våga gå ut alls, knappt. Och så *#%# dumt med hjulmuttrarna. Vilken störd pissmaffia ni har i byn. Det var inte så väl uttryckt (av mig alltså), men jag blir ju riktigt arg när jag läser det där...

pinglan sa...

Tråkigt att din mor blev utsatt för rån. Tycker att det är väldigt respektlöst att råna försvarslösa äldre. Ha det så gott denna söndag och jag önskar dig en fin start på nya veckan!

Sommarhälsningar!

UnderCover sa...

Finns lixom inga ord för hur arg man blir. Inte för hur lågt det är heller...
Hoppas skitstövlarna åker dit rejält fort som bara den!

Kram!

Niki Loong sa...

Det finns så många skitstövlar så man baxnar! Sätt låsmuttrar på fälgarna så kan man inte skruva loss dom, sånt måste vi storstadsbor ha, i alla fall om fälgarna är dyra - annars står bilen på gråsuggor en morgon när man kommer ut. Inte kul :(

Jag fattar inte hur man kan stjäla överhuvud taget, men att stjäla från barn, gamlingar och handikappade är så jämrans lågt!

Ja, det var en fin och omtumlande upplevelse och det är häftigt att numera ha en vän att dela den med!!

Kram

Ejsans värld sa...

Fruktansvärt att gå på äldre på det sättet. Förstår att hon är rädd att gå ut nu.
Moral, vet nog inte dagens "busar", (skulle kunna använda ett betydligt fulare ord men vaktar tungan lite) vad det är, har nog aldrig hört ordet ens.

Fy f----n säger jag för sådant.

Svar: Tack, tack, humöret är bra sedan flera dagar, var mest en grinig dag helt utan anledning.

Ha det gott /eivor

kloktok sa...

Ibland blir jag så där primiiv och skulle vija ge vissa "element" ett riktigt stort kok stryk! Grrrr! Blir så f-bannad när slöddret ger sig på äldre människor! Å utsätter medmänniskor för direkt livsfara...
Sköt om dig. MVH & kram

amlor sa...

Men det är ju för jävligt! Hoppas verkligen din mamma har hämtat sig efter den chocken.
Jag blir så förbannad när jag läser det här!

Anonym sa...

Vad jag blir ledsen och illa berörd när jag läser det här. Minns ett år när någon spikat spikar rakt upp i en vattenrutschkana. Som tur var upptäckte det de innan ett barn åkte./Rosa