tisdag, juni 03, 2008

Hysteri

En ledig dag idag. Känns skönt efter helgarbetet. För det har varit en hysterisk helg på jobbet. Mina helgpass gör jag på en jourverksamhet, där vi är två sjuksköterskor som har ansvar för hela kommunen. När jag kom dit i lördagsmorse, fick jag veta att alla kommunala datorer skulle vara ur funktion hela helgen, på grund av uppgraderingar. Vilket till exempel innebar att vi inte kunde läsa några journaler och naturligtvis inte heller dokumentera.
Sen visade det sig att även telefonerna var ur funktion. Datorerna hade man informerat om sent på fredag eftermiddag, men telefonerna hade man inte sagt något om.
Tur i oturen att vi är så mobila nu för tiden. På de flesta äldreboenden hade så gott som all personal egna mobiltelefoner med sig. Men vi kunde naturligtvis inte ringa till personalen för att hämta information om de som var dåliga och sjuka.

Det är typiskt människor som arbetar på kommunhuset på kontorstid, att lägga en dylik uppgradering på helgen. Det vore mycket bättre att göra det på vardagar, när alla äldreboenden är bemannade med ordinarie sjuksköterskor.

Riktigt struligt blev det. Till råga på allt hade jag en ny sjuksköterska med mig, som skulle gå introduktion. Hon fick inget vidare intryck av sin nya arbetsgivare. På söndagen blev det än värre. Då kom det nämligen ingen kollega till mig. Någon hade gjort en miss i schemaplaneringen.

Idag har jag rensat mina garderober. Jag har till slut förlikat mig med tanken på att jag för evigt är en rundis. Jag kommer aldrig att komma i mina 38:or igen. Nu är det storlek 42 som gäller. Det blev tre kassar, som jag körde till Brödet & Fiskarna. En kasse med lite finare kläder ska jag lämna till en annan secondhandbutik.
Nu får jag inrikta mig på att behålla 42:an, istället för att fantisera om att jag ska gå ner till 38 igen.

16 kommentarer:

Znogge sa...

Det var ett klokt accepterande med kläderna! gammalt som inte passar är det lika bra att göra sig av med!
kram!

uno sa...

Kram på dig. Svar från mig: Imse - historia. Jag var den tredje chefen som mobbades bort. Allt hade sin början i en omorganisation som ingen ville ha, långt före mig. Tidiagare chefer hade varit auktoritära. Jag ville - och vill - nåt annat. Gick inte. Kram och tack för kommentar

Pinglan sa...

Dåligt av kommunledningen att uppgradera på helgen! Det blir ju merarbete och struligt för er som jobbar ute på golvet!

Tycker att kommunpamparna borde komma ut i verkligheten istället för att sitta på möten och vända papper. Då kanske de inser vilket fint jobb ni sköterskor utför under stor arbetsbörda!

Hoppas du mår gott nu iallafall, Imse!

KRAM Pinglan på AB

UnderCover sa...

Tänk vad trött man blir när så'na som har betalt för att tänka inte fattar nå'nting utan bara strular till verklighet allt vad som bara går...
Hoppas du njuter av din lediga dag och samlar på dej kraft igen.

Jag borde åxå göra en så'n där garderobrensning men fy vad trist det är...

Kram!

Myntdrottning sa...

Jag har samma problem jag, men jag skyller på att det är fukt i garderoben :)

uno sa...

Imse - underligast är att en av de mobbade finns kvar. Jag stöttade henne som sjutton, och hon kom igen! Det är en av min lyckanden! Kram

Cikoria sa...

hej. jag har blivit dålig på att lämna kommentarer på senaste tiden.
Hör gärna av dig ifall du/ni tar er neråt landet igen.

busken jag norpat en kvist ifrån kallas allmänt för Paradisbuske, väldans vanlig här i södra sverige.

kram

Syster Yster sa...

Jag tycker resonemanget känns igen :) Även jag är i samma storlek kanske till och med 44 i byxor. Suck, det är likadant varje gång jag mår dåligt. Då äter jag "för att överleva" och då kommer även kilona.
Hopplöst planering verkar det som, de tycks inte inse att folk behöver arbeta på helgerna.
Kram

Ejsans värld sa...

Det var ingen roligt helg du hade. Håller med dig. varför inte på vardagar? Men då kan de ju få klagomål från folk förstås. Helgen kan de sitta hemma i godan ro.
Jag får nog börja göra som du med kläderna. Här är de överdelarna som börjar bli trånga, så än så länge tror jag de krymper i garderoben eftersom byxor och kjolar går på galant.
Tänk att jag skulle till dig (lovar på Heder och Samvete) och tänkte att nu måste jag hinna först någon gång. Men icke så. Du hann skriva. När jag såg att det var ett nytt inlägg så tänkte jag att, jaha hon hann nog före. Så jag tänker på dig och svarar inte bara.
Må så gott
Kram Eivor

Anonym sa...

Fy vad jobbigt ni har haft det under helgen. Så typiskt att människor som inte är de berörda, bestämmer när som är den bästa tidpunkten, så blir det så här fel. Tycker att du gör rätt som kopplar av storlek 38 samtidigt som du har ett mål att inte gå över 42. Låter som ett bra mål./Rosa

Gunnar sa...

Hej
Hoppas att det har blivit ordning på tekniken för er nu.Kan tänka mig att det ställer till det i verksamheten.
:-)

Helena Palena sa...

Skönt att fler är fetare. Ni gör det bra som jobbar med äldre åt kommunen. När det gäller såpavattnimg glömde jag skriva att man ska vättna en gång i veckan. Man får väl prova sig fram. Det får ju inte börja löddra i jorden.

kloktok sa...

Människor som jobbar dagtid på veckorna glömmer lätt att alla andra inte gör det också...

KOmemr ihåg när mitt fd jobb skulle ha stor jubileumsfest och ledningen planerade in att denna skulle gå av stapeln på en fredagkväll.

Överraskande nog så skulle kvällskiftet arbeta denna fredag till kl.00:30... Nämen ojsan! Fanns det folk som jobbade då? Å det var ju ledningen som även förlade arbetstiderna, i samråd med facket... men di fackliga jobbade även de dagtid...

Så kan det gå!
ha det gott & sköt om dig.
MVH & kram

witchbitch sa...

så där gjorde jag väldigt länge innan jag accepterade att jag nog inte skulle komma tillbaka till 38 igen.
Inte så farligt ändå, för det finns mycket fina kläder för oss med lite kurvor.

Ha en fin dag!
kram

Mags sa...

Brukar reagera på att kommunen här också gör så konstiga val av sina uppgraderingar av datan. Bibban stänger man flera dagar mitt i veckan för att uppgradera, där borde man ju självklart göra det i helgen. Sånt fattar inte jag...
Det verkar vara mest plantor i kommunerna både här och där som styr och ställer, inte mycket de fattar av verksamheten där ute.

photoimagine sa...

Önskar dig en skön nationaldag!
/Imagine