söndag, juni 08, 2008

Veckan som gått

Har varit varm. Pust.

Helgen inleddes i torsdagskväll med studentuppvaktning hos bohemsläktingarna i Uppsala. Det är en fyrabarnsfamilj, med två hundar.
Mamman och pappan är högutbildade akademiker med prestigefyllda jobb, men det kan man inte tro. Bohemer var ordet.

Från Uppsala åkte vi till stugan och där har vi varit hela helgen. Vi har bara slappat. Inte ens maken har gjort särskilt mycket. Han brukar ha svårt för att sitta still. Håller för det mesta på och reparerar något eller snickrar på någonting. Men den här helgen har han tagit det lugnt.
Vi har nästan inte ens tittat på TV eller lyssnat på nyheterna. Jag har inte rört datorn. Helt otroligt!

En natt fick jag maken att gå med på att sova på altanen. Jag ville vakna till fågelsång, med solen lysande i ansiktet. Det var härligt.

Vi har ändå promenerat en del och varit ute och paddlat, både igår och idag. Det blev dock en kort tur idag, eftersom det blåste ganska mycket.

Jag har också börjat läsa en bok, som fängslade mig från första sidan. Den heter "En flicka som kallas Alice", av en amerikansk författarinna, Kristin Hannah. Det är en bok fylld med spänning och dramatik. Perfekt sommarlitteratur.

Idag har Klûft slagit rekord och EM hann knappt börja, förrän Zlatan skapade rubriker.
Allt är som vanligt med andra ord.

8 kommentarer:

uno sa...

Jo, allt är som vanligt, fast soligare. Varmare. Hetare. När brakar det loss - åskan, stormen eller vad det kan vara som väntar om knuten. Längtar efter regn, förstår hur afrikanderna läntar efter regntiden.. kram

PINGLAN sa...

Man behöver ta det lugnt ibland. Ni gjorde helt rätt som kopplade av i helgen!

Låter kul att paddla. Jag, min man och några vänner paddlade kanot en helg förra sommaren. Härligt. Känns som man är ett med naturen.

Önskar dig en fin start på nya veckan! Ha det gott!

Gunnar sa...

Hej
Det låter härligt med att sova på altan.Hur bar ni er åt för att inte bli uppätna av myggen?
Ja nu är glädjen tillbaka hos Kluft igen.Hon blir farlig för konkurrenterna i OS.
:-)

Katrin sa...

Det där med högutbildade och bohemer verkar gå hand i hand. jag och min man är ju bäge högutbildade och det har tyvärr inneburit att vi inte tar oss tid för vårt hus. En arbetsvecka på mellan 60 - 100 timmar är inte ovanligt. mitt rekord var en dryg månad med "dygnet runt jobb" då jag i princip bara sov 2-4 timmar och sedan jobbade 20-22... De veckorna går till min "världshistoria" och då kan du tänka dig hur huset såg ut.
Jag har många akademikervänner som alla har det riktigt rörigt i hemmet, och allt beror på tiden.
Så HÄRLIGT att sova på verandan.Släpade ni ut sängarna eller?

Ha det gott! /Katrin

witchbitch sa...

Vad härligt ni har haft det, det har nog gjort dig gott!

ha nu en fin vecka också.
:-)

kram!

Cikoria sa...

Den boken har jag precis läst... den är himla bra.

skönt att kunna sova på altanen.
ha en fortsatt skön kväll

Mags sa...

Men vilken härlig helg ni har haft, jag skulle också vilja sova på verandan och vakna av solen.
Jag har funderat på att köpa mig en solsäng och en sovsäck och ha på balkongen på hösten och vinter/tidig vår, där ska jag ta mig en lur varje dag med alla inglasade fönster uppdragna så att jag får luft och en lur samtidigt. Hörde om en kvinna som tog sig en lur varje dag på altanen i sin sovsäck och det har fladrat runt i min skalle sedan dess.
Ikväll hämtade vi husbilen och den är så fin och jag har gått flera gånger till fönstret och tittat på den på parkeringen. Imorgon ska jag skura ur den för sån är jag.. min man skakar på skallen och säger att den är ju urstädad. Men jag vill städa så att jag vet att det är rent och fint för oss.
På fredag sticker vi ut på jungfru turen... åhh, så spännande det ska bli och så mycket knappar vi måste lära oss för att kunna leva i husbilen. Det är gas och batteri och det ena med det andra.. jag blev helt virrig på att försöka hänga med när försäljaren gick igenom allt. Vi får nog sätta oss och läsa instruktionsboken ordentligt. Inte ens ugnen är använd, så den måste vi bränna in först, du vet hur det brukar stinka om en ny ugn och så är det gas, lite läbbigt för en som bara har haft el.
Värme och toa och dusch och allt har knappar/säkringar hit och dit.
Kram vi hörs

Anonym sa...

Va härligt ni verkar ha. Själv så famlar Mannen och jag. Vi ska plötsligt lära oss att det bara är vi två. Tystnaden. Ingenting som händer. Inga katastrofer. Vilda tillrop osv. Det är praktiskt skönt. Jag som gillar solen njuter mera. Mannen fixade med TV-antennen, att få upp den på taket, så lite hade han och pyssla med. Han åkte också in till stan och såg sonen spela match, tur att vi har nära. Hörde på sonen att han faktiskt uppskattade det./Rosa