lördag, april 18, 2009

Knopp och kista

Idag har jag huvudvärk och orolig mage. Huvudvärken kan jag nog skylla på dålig sömn. Jag tittade på "Million dollar baby" igår kväll och blir alltid så medtagen av känsloladdade filmer.
Sen vaknade jag tidigt, före kl. 6, av ett förfärligt bultande. Först trodde jag att det var maken som börjat på något nytt projekt. Han kan ju aldrig vara stilla, när vi är här i stugan. Dock tyckte jag att tidpunkten för att starta något nytt, var illa vald.
När jag fick på mig glasögonen såg jag att han låg kvar i sin säng, alltså var det något annat som åstadkom ljuden. Jag gick upp och tittade i alla fönster. Väntade mig att få se en galning, i full färd med att hamra på stugväggen.
Ingenting syntes dock, förutom att det blåste förskräckligt.
Tillbaka till sängen, kom mannen på att det sannolikt var ett löst sittande stuprör, som bultandet kom ifrån. Vilket också visade sig stämma.

Jag somnade så småningom om, men vaknade med huvudvärk och mage i olag.
Jag hade tänkt mig en lång skogspromenad idag, men det får nog vänta till imorgon. Att ge sig ut i skogen med risig mage, känns inte så lockande.

Maken har gått ner till stranden, för att deltaga i den allmänna uppsnyggningen. Det är bl.a. brygga och omklädningsrum, som ska rustas. Då får han sitt behov av praktiskt arbete tillfredsställt.
Jag har inget sånt behov och med taskig knopp och mage, är jag hemma med gott samvete.

Jag måste nämna att gårdagskvällens middag var så god. Tror inte att den bidragit till magbesvären. Vi grillade entrecot, som vi åt med färsk spenatpasta, en stor sallad, tzatziki och en jättegod röra. Den röran vill jag gärna delge er:

Skär purjolök, stjälkselleri och ramslök i bitar. Fräs i olivolja. Tillsätt passerade tomater, en tesked honung, salt, peppar, chilipulver och franska örter. Låt allt småputtra i en halvtimme.
Avnjutes med fördel till grillat kött.

Nu tror jag att jag ska ta en liten tupplur, bäst att passa på när maken fortfarande är på stranden. I värsta fall, har han inte fått nog av spikande där, utan ger sig i kast med något som låter illa, när han kommer hem.

3 kommentarer:

Tant Brun sa...

Såg också filmen i går kväll, den var så spännande. och du tack för receptet, det ska testas.
Vila upp dig nu och må så gott/Bibban

Pia sa...

Stuprör?? Jag trodde att bultandet pågick i ditt huvud!! ;o)
Skämt åsido, hoppas magen rätat till sig och värken i skallen släppt efter den lilla tuppluren!Ha en skön, pigg lördags-eftermiddag!!

Lallis - liv och leverne sa...

Ja, jag blir lite likadan av sådana filmer. Men jag såg den inte igår. Har gjort det innan.
Vad gott det lät med maten!
Hoppas att du kunde vila, vännen.
Kram Lallis