måndag, april 13, 2009

Snabbshopping

Eftersom jag snart ska göra Skottland osäkert, bestämde jag mig nyss för att inhandla några klädesplagg. Att springa i affärer är ingenting för mig. Springer hellre omkring på nätet.
Hittade denna kjol, samt den här T-shirten.
Beställde en fin sjal också, men där var jag lite för ivrig och läste inte innantill. Den var nämligen slut, upptäckte jag sen. Nåja, de kanske hittar nån gammal övergiven sjal på lagret, annars får jag klara mig utan. Eller rättare sagt, kan ju inte säga att jag har brist på sjalar. För det är något som inhandlas lite då och då.

Annars har jag nog kläder så jag klarar mig. Vet inte vad det är för väder i Skottland, men har fått för mig att det är blåsigt och kallt. Jag brukar vara expert på att ta med mig fel sorts kläder. Otaliga är de gånger jag fått inhandla både strumpor och tjocka tröjor på plats. Så den här gången ska jag gardera mig och ta med lite varmare kläder.
När jag var i New York, för några år sedan, höll jag på att frysa ihjäl. Så där inhandlades till och med långkalsonger. Och en fuskpälsmössa.
På Island köptes en tjock ullkofta, Den får nog följa med till Skottland.

Vad jag ska ha på mig på fötterna, är jag lite osäker på. Men det lutar åt att jag tar med mig ett par läderkängor, eftersom jag numer är så otroligt frusen om fossingarna. Ett par gympaskor och ett par lätta promenadskor, kan nog också komma till användning.
Några eleganta skor för kvällsbruk, är jag egentligen inte innehavare av. Så det är möjligt att jag måste inhandla ett par sådana.

Maken, däremot, lär nog inte göra en sån här noggrann planering. Kan tänka mig att han kvällen innan vi ska åka, öppnar garderoben och slänger ner det som hänger närmast i en väska. Möjligen att han tvättar något favoritplagg dagen innan.
Varför gör män det alltid så lätt för sig? Och vi alltid så krångligt?

9 kommentarer:

Tant Brun sa...

Eller hur? Min man säger: ska köpa en skjorta i dag, sen är han borta 10 minuter.. kommer ut med en skjorta. Nätet är inte så dumt.
När åker du till Skottland?

Znogge sa...

Jag har fått för mig att där kan vara kallt och fuktigt! Nu har jag ju inte varit där så ta det med en nypa salt! När åker ni?
Kram!

Katinka sa...

Åhå!! Men T-shirten är ju Odd Molly! Är du också fast i träsket nu?

Veiken sa...

Skottland, der låter så härligt. Vädret är nog som du skrev väldigt varierande, men allt löser sig med lite gott humör! Jag önskar att din resa blir toppen! kram

Lallis - liv och leverne sa...

Oj vad härligt med Skottland:)
FIna kläder! Du kommer att slå knockout på Skottarna. Men se bara till att passa på att kolla "kiltens hemlighet" när de ändå ligger ner:P

Eller inte.
Men det var en lite kittlande tanke hos MIG ett tag. *skrattar*

Kram Lallis

Madonnan sa...

Så härligt att få åka till Skottland, dit har jag alltid velat åka. Hoppas vi får se lite bilder eller läsa små reseminnen här i bloggen!

Fiffigt att slippa springa runt i inhandlandet :)

Kram

Humlina sa...

Läser..ler.. förundras..beundrar..dig.
Vi har fått veta så där i förbifarten om din trötthet, värk och din diabets, som skulle däckat en hel del..men du..du utsrålar en sån positiv och utgivande kraft att jag inte kan annat än beundra och bli glad av att läsa det du skriver. Visst förstår jag att också du har dina stunder..måste tillåta dig att kännas vid din ledsenhet,oro..osv. men du har detta "något" som gör att du trots svårigheter ändå förmår ge av dig själv..ge glädje mitt iii allt. Det är starkt. Skottländska kramar

Jeanette sa...

Odd Molly, I love it!!

Bara jag sa...

Min man är den som packar här hemma, jag lägger i högar och har mig en vecka innan och han är den som ser till att allt hamnar där det ska. Han är fena på att packa så det är skönt att han sköter den delen.
Skottland ... dit vill maken åka och pröva wisky, jag tror att det är enormt vackert där men som du skriver blåsigt och kallt tror jag med.
Hoppas du får ordning på sockret, kan tipsa om att den där fetare maten som dr Dahlqvist vurmar för får ordning på sockret för sockersjuka.
Kram på dig