onsdag, november 10, 2010

Barnplågeri

Här är en bra och läsvärd artikel om mardrömsprogrammet, som jag skrev om i förra inlägget. Detta program som har blivit veckans snackis, och undra på det!

Något så enfaldigt och dumt har jag inte sett på år och dar!

Vad är det för fel, på de vuxna i programmet? Vad vill de bevisa genom att göra sina barn till osjälvständiga och imbecilla idioter?

Det är inte på gränsen till barnplågeri, det ÄR barnplågeri!

12 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Har läst artikeln och det är bara att instämma. I Debatt igår kväll var 2 föräldrar tillsammans med sina flickor med i programmet. En mamma och en pappa försvarade sig och sitt handlade och tyckte det var ett påhopp på dem. De älskade sina barn och ville att de skulle ha det bra. Det var ingen som höll med dem och psykologer ansåg deras handlande helt fel.
Visst finns det curlingföräldrar men jag hoppas att det inte finns så många som är så vrickade som föräldrarna i programmet.
Programmet har i alla fall fått mycket gratisreklam.
Ha der så bra.
Kram Viola

4U2! sa...

Vissa vuxna har aldrig själva lämnat tonårstiden.

Znogge sa...

Det är baske mig under all kritik! Vissa föräldrar saknar helt enkelt omdöme.

Kram

gladmymlan sa...

jag har inte sett det där programmet än, för jag må kunna se på spökfilmer och skräckfilm, men SÅNT...huga!:-(

vad för poäng är det att uppfostra sina barn till fullfjädrade...vad?!

jag vill att mina barn ska kunna stå på egna ben, att lära dom omtänksamhet, empati, bra omdöme ( så gott jag nu förmår) och få dom att blomma ut till härliga individer i samhället en dag...jag förstår inte allvarligt talat, VARFÖR man skaffar barn om man väljer att bara rulla ut röda mattan till dom...
min lillebror är en sådan person, en uppväxt där man inte behöver ta hänsyn till någon annan, där man höjs till skyarna utan motprestation, skapar ett monster, finns nog fan inget jag avskyr så mycket som föräldrar som curlar ihjäl sig för sina avkommor och tro det är "kärlek"...
det är inte kärlek.
det är fan motsatsen.
...ysch rent ut!

esom det ligger nära i släkten vilket fått mej att total-bryta med mina föräldrar, så ska jag nog inte ens se det där programmet...

kvällskram på sej!

Susjos sa...

Usch,törs man se programmet tro? Man blir ju mörkrädd!!!

Filifjonkan 1 sa...

Ja det är det inte klokt ju.Underliga människor de lär ju avlida före sina barn och lämna dem kvar handikappade fullständigt.De borde få gå kurs i hur man lär sina barn att bli självständiga människor,

Uffematten sa...

Har inte sett programmet, men läst lite här och lite där om det.
Känner mig nöjd och stolt över mina fyra vackra kloka "barn" som klarar sig alldeles fantastiskt bra i livet trots motgångar... Om det är tack vare eller trots mig kan man säkert diskutera, men jag är nöjd med resultatet :)!

Ren och skär idioti att inte "låta" barnen bli vuxna. Vad är föräldrarna rädda för, frågar jag mig?!

Filifjonkan 1 sa...

Imse Svar Oskarshamn

Cici sa...

Varför ska man överhuvudtaget bry sin hjärna med dessa idiotiska program? Visst finns det något annat att göra? Livet är kort!

Pinglan sa...

Jaa, det finns folk till allt.

Vill önska dig en skön fredag och en trevlig kommande helg!

Åsa! sa...

Vi pratade om det på jobbet, frågan kom upp om det verkligen kan vara möjligt? Kan de ha fått betalt för att göra "bra" TV?
Och varför ställer människor upp i alla dessa konstiga program? Gör dom vad som helst för att få publicitet? Även om ett helt land ställer sig och idiotförklarar dom?

Jag fattar inte vad det är med endel människor...

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag har inte kollat på länken men misstänker att det är samma program som jag såg förra veckan på SVT. Skrämmande och då insåg jag vilka fantastiska barn jag har utan att jag uppfostrat dem, fast jag har nog det trots allt.

Jag bad min yngsta se programmet på nätet, han hade inte klarat av mer än 10 minuter.

Föräldrarna? Curlingförädrar, det nya moderna ordet som jag inte visste fanns när mina var små, och visst har jag (som alla andra) ibland betett mig som en sådan men det här?

Jag tycker inte ens synd om de där som tydligen också kallade sig föräldrar men vad ska bli av de där odrägliga individerna de skapat? Ingen empati eller ödmjukhet fanns på många mils räckhåll, obehagligt.

Trots avskyn så kanske jag i alla fall sitter och ser det nästa gång det visas.