onsdag, november 24, 2010

Skamvåld

I vårt moderna, västerländska samhälle, dör årligen flickor och kvinnor, genom utkastning från balkonger och genom vettlös knivslakt. Allt utfört av män, ofta närstående, som till exempel fäder och bröder.

Kan vi tänka oss in i detta? Tänk om vår granne Kalle Johansson, kastade ut sin tjugoåriga dotter Stina från balkongen. Hur skulle vi reagera då? Hur skulle media reagera? Politikerna? Tänk efter...

Det är en skam för Sverige att denna fråga inte tas tag i, av ansvariga politiker. Det är en avsaknad av såväl mod som civilkurage hos journalister och politiker. En flathet utan dess like.

Varför agerar inte landets aktiva feminister? Eller andra frihetskämpar? Varför äger denna fråga ingen prioritet?

Varför låter vi medeltida kulturella traditioner, som går ut på att släcka någons liv, ske utan protester och rabalder?

Vad har jämlikhetstänket tagit vägen? Det som vi trott oss vara så duktiga på i det här landet. Det som vi slagit oss på bröstet för.

Dessa mördade kvinnor och flickor har aldrig någonsin upplevt en enda minut av jämlikhet. Sin dödskamp har de fått föra i total ensamhet, övergivna och skickade in i döden av dem som stod dem närmast.

7 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Ja jag blir alldeles vansinnig över detta ingen av de styrande säger nåt inga rödstrumpor heller. medeltid tar de med sig till Sverige Man blir hatisk.Har mailat till dem ett flertal gånger men det är meningslöst
hjälper inte Suck.

Charlotte sa...

Vad som skulle behövas är att fler länder ställer upp för dessa kvinnor OCH män, att försöka ändra på deras tänk...
Att ALLA liksom hjälps åt.

Kim sa...

Det är verkligen helt galet. Crazy. Silly.

Caja sa...

Kan man bli annat än rädd för framtiden..../caja

Magnus Thorn sa...

Galenskap rätt av. Vi har ett gemensamt ansvar för att detta kommer upp på agendan, liksom mycket annat som är en följd av mansgrissamhället vi lever i.

Trevlig helg!

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse.
fredag igen veckan har rusat förbi igen. Så ha en trevlig första advent på söndag då.

Anonym sa...

Behövs verkligen tas i med hårdhandskarna. Varför låter man inte invandrare skriva på papper som tydliggör att det är totalt förbjudet i vårt land med slakt av kvinnliga släktingar.
En följd av att göra en sån sak blir att hela familjen/släkten blir tvingade ut ur landet. Kanske skulle de tänka sig för då? Eller låt bli att ge dem svenskt med borgarskap så att de hänger löst lite lättare än vad de gör nu.
Livsglimtar