söndag, november 28, 2010

Rötter

Bloggeriet går fortfarande på sparlåga. Tar mig igenom en dag i sänder, med fullspäckade arbetsdagar. Modern har nu flyttat in på äldreboendet och jag har ännu inte fått i ordning på allt i hennes lilla lägenhet där.

Hennes tidigare lägenhet ska nu tömmas och säljas. Och där finns så mycket, så mycket. Jag har äntligen hittat spår till det förflutna. Min mor är uppväxt i fosterhem, vilket jag inte fick reda på förrän jag blev vuxen. Då fick jag reda på att mina kära morföräldrar inte var hennes riktiga föräldrar. Utan mormor var i själva verket hennes moster.
Hon har aldrig någonsin velat prata om detta, men nu har jag hittat gamla papper, där hennes biologiska föräldrar och andra släktingar namnges.

Jag har alltid känt mig rotlös och historielös, så jag hoppas att dessa pusselbitar kan göra mitt livspussel mer komplett.

Att det finns olösta gåtor i ens livssituation är något man känner på sig i tidig ålder. Och ju äldre man blir, är det här med rötter något som känns nödvändigt att utforska.

Så ha överseende med mig. Jag är mer än lovligt tankspridd och disträ. I fredags glömde jag totalt bort att jag skulle gå ut på restaurang med mina kära panchiskompisar. Det kom jag på när jag vaknade kl. 04 på lördagmorgonen. Skäms på mig!

På fredag åker jag till Paris över helgen. Det blir förhoppningsvis några dagar för vila och eftertanke. God mat, gott vin och lite julshopping också förstås, måste det bli tid för.

Trevlig 1:a advent kära vänner!

14 kommentarer:

Pia sa...

Hoppas du hittar uppgifter som ger dig lite "rötter"..
Önskar dig en skön 1:a advent och en wunderbar resa till Paris. Må du kunna tanka massor av positiv energi, vila och samla dina tankar.
Kram!!! <3

Nonna sa...

Ja jag vet precis vad du talar om när det gäller rötter, utan dem har man liksom inga fötter. Kanske är det din tur nu att lösa gåtan och knyta ihop livstrådar och efteråt kommer du att må sååå bra!
Kram o ha det underbart i Paris!
Nonna

Okki sa...

Härligt att komma i väg till Paris,
njut och vila upp dig ordenkligt nu :)

Trevlig advent
Okki

Caja sa...

Som adopterad vet jag också hur viktigt det är med rötter....hoppas du finner vad du söker min kära bloggvän.

Stor och varm adventskram kommer från Skåne till dig och de dina/caja

Ejsans värld sa...

Det intresset har inte infunnit sig hos mig. Jag började lite smått utifrån mina föräldrar och mor- och farföräldrar, men lusten att fortsätta saknades.

Men du, glöm nu för all del inte att åka till Paris på fredag. Då finns inga ursäkter vet du (skojar bara).
Tack för kommentaren. Idag är det helt bra igen som om inget hade hänt. få se hur det blir i morgon. Jag har vårdcentralen huset mitt emot om det skulle behövas.

Hoppas du haft en bra första advent
Kram

Åsa! sa...

Önskar dig en riktigt skön vistelse i Paris, det kan du verkligen behöva!

ingersord sa...

Att vara rotlös måste vara en knepig känsla...Hoppas du "hittar hem"
Flyg försiktigt och kom tillbaka.

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse.
Ja det är mycket som kommer fram när man skall avsluta ett boende för ens föräldrar. Men det är ju bra om du får lite fason då på dina funderingar.Jaha Paris sa du så mysigt hoppas du hittade dig lite fint att julhanda då. Vi ses framöver.

Mimmione sa...

underbart med Paris det kan du vara värd, ha det så skönt

Filifjonkan 1 sa...

Tänkte på det sparlåga sa du men då är du ju Miljövänlig med! Skrattar.Så du ser allt är bra.:)

Kristina Birkesten sa...

Imse!
Ibland finns det inte kraft för annat än sparlåga och jag är övertygad om att dina läsare har överseende med din tankspriddhet! :o)

Önskar dig en skön helg i Paris med den vila du behöver,

Kram!

Znogge sa...

Vi har överssende så klart! Var sak har sin tid och ibalnd blir det mycket med det jordiska.

Kram

Susjos sa...

Åhhh,Paris! Ha det sååå underbart :)
..Och vilken grej med släkten,så spännande!! Lycka till med allt :)

Bildgatan sa...

Än om det har känts lite rotlöst så tycker jag att det låter lite spännande. Har du haft det bra med dina "morföräldrar" så spelar det inte så stor roll eftersom det finns en stark anledning till varför det blev så. Det var inte mycket som gjorde att man adopterade bort för länge sedan, sådant som vi har svårt att förstå idag.

En weekend till Paris låter härligt och det är dig verkligen förunt.

Ha en underbar resa och du har kanske redan dragit iväg.