måndag, februari 28, 2011

Juntasnack

Nu är det snart dags för sy....eller jag menar pratjunta. Fem damer i sina bästa år, som träffas och syr, eller syr gör vi ju inte. Men vi säger det. Om någon undrar.

Mest pratar vi. Och fikar. Eller tittar på film. Ibland går vi till och med på bio. Vi pratar mest om oss själva. Om våra jobb och våra ungar. Några har barnbarn och pratar förstås om vilka underverk de små liven är. Vi som inte har barnbarn håller för öronen. Sånt vill vi inte lyssna på.
Nädå, vi är inte avundsjuka. Inte alls.

Karlar pratar vi inte om. I alla fall inte så mycket. Och inte om våra egna. Möjligen att vi pratar om andras. Eller om hunkar. Om nån har sett någon sån.

Och som sagt, fikar gör vi också. Det är viktigt.
Det är i stort sett det vi gör.

Har ni syjunta? Eller någon annan slags junta?

8 kommentarer:

Cici sa...

Det finns en syjunta här i byn en junta som har funnits i många herrans år, men jag är inte med där. Däremot är vi ett litet gäng äldre damer som åker på vattengympa varje tisdag under skolans terminer, och vi går och fikar efter gympapasset. Då pratas och, framför allt, skrattas det för hela veckan.

Huskatt sa...

Tyvärr inte, det låter som om ni har väldigt roligt !

Helga sa...

Det låter trevligt!

Ingen junta här... men jag ha många tjejkompisar som jag träffar i olika konstellationer. Sen är det ju som en enda syjunta på jobbet förstås ;)

Znogge sa...

Nej, tyvärr inte vilket är synd. Jag tror det skulle passat mig perfekt nämligen.

Kram och ha ett treevligt juntamöte!

Kim sa...

Skulle gärna vara en fluga på väggen...

Åsa! sa...

Sådana där små träffar förhöjer livet!

Susjos sa...

Visst är det underbart med dessa pratkvällar :)
Jag var med i en s.k syjunta när barnen var små. Vi har nu återuppstått som en bokcirkel,vi träffas och pratar lite om samma bok som vi läst. Äter en god middag och dricker gott-sen pratar vi om allt och inget!!!

Anonym sa...

Tacka vet jag en militärjunta!