onsdag, juli 02, 2008

Ett utflyktsmål

På min lediga eftermiddag idag, har jag varit på en liten utflykt. Jag åkte till Sätra brunn, utanför Sala. Det är en fantastiskt vacker gammal kurort. Nu för tiden är det en spa- och konferensanläggning.

Där finns mängder med små röda trähus. I ett par av husen finns den charmiga butiken Broarne. Där säljer man bl.a. inredningsprylar, växter och snygga linnekläder.
Prylarna kan väl närmast beskrivas som hemmahörande i kategorin "shabby chic", som jag dock inte är speciellt förtjust i. Jag tycker att det är alldeles för vitt, jag vill ha färger. Men en och annan detalj i den stilen, kan vara riktigt läckert.

Köpte på mig lite småsaker, en handsmidd sax, ett halsband, ett fint papper, samt band och snöre.
På området finns flera andra butiker, med hantverk och konst. Till förvånansvärt humana priser. Restaurang och café finns också naturligtvis.
Med andra ord ett perfekt utflyktsmål.

4 kommentarer:

BloggOraklet sa...

där har jag aldrig vart

kloktok sa...

Lät som om du haft en trevlig utflykt!:) sköt om dig & ha det gott. Bamsekram

Helena Palena sa...

Trevligt inlägg och trevligt med en liten resa då och då. Man kan faktiskt turista på hemmaplan. Vi var i Sala för några år sedan. En liten gulligt stad. Dom hade igelkottar på hotellet.
Idag är det helt molnfritt hos oss. Jag tar emot turister så jag kan inte bara sticka på en utflykt fast jag har god lust.

Anonym sa...

det låter som ett trevligt ställe att fara till.

kramar!