tisdag, juli 29, 2008

OS

I OS-landet Kina fortsätter kränkningarna av mänskliga rättigheter, trots myndigheternas löften om motsatsen.

Nej, bygg din egen OS-arena av Lego, istället för att åka dit. På bilden nedan har man använt över 300 000 legobitar, för att bygga denna gigantiska arena.

När jag var i Peking för två år sedan, hade man precis börjat bygga den riktiga arenan, som i folkmun kallades "fågelboet".
Man byggde också en ny flygplats, enbart pga OS, samt naturligtvis massor av andra byggnader. De gamla bostadskvarteren, hutongerna, höll man som bäst på att jämna med marken. Befolkningen tvångsförflyttades till nybyggda betongförorter, flera mil utanför Peking.

Och som sagt, idag fortsätter man att fängsla de som är regimkritiska. Avrättningar är vardagsmat.

2 kommentarer:

Marcus sa...

usch ja, såg du den franska dokumentären som gick för nån vecka sedan? De fattiga hade det inte lätt, någon nyrik kom och började skälla ut dem för att vanära landet etc. Det kommer dröja innan det landet får demokrati på riktigt...Och sändningarna kommer ha en fördröjning på 20-30 sekunder så om någon gör en protest på prisutdelning kan de ta bort det från huvudsändningen. Och sen denna smog...

Myntdrottning sa...

Ja, jag kan inte förstå varför OS skulle vara i Kina!? Ingenting har ju blivit bättre för människorna där, snarare tvärtom!