söndag, mars 06, 2011

Hjäääälp!

När jag skaffade katten för snart ett år sedan, trodde jag att jag skulle få en härlig och mysig individ att gosa med.

Att burra ihop sig i soffan med. Njuta av det lilla livets spinnande. Få lukta på den mjuka pälsen.

Inget blev så. Han är en tyrann. Kel och gos är inget han finner något nöje i.

Istället gör han dagliga utfall mot mig. Lägger de långa öronen bakåt, fräser, tar sats och hoppar upp och biter mig i armar eller ben.

Och bara mot mig. Maken är som ni vet, icke en djurälskare. Alltså finns han inte ens på rangordningen för katten. På kattens ranglista finns naturligtvis han själv på första plats. Sen finns ....ingenting ....ingenting ....osv. Sen finns jag.

Vad ska jag göra?

12 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Jag har inga råd att komma med. Har aldrig träffat på en sådan katt. Går det inte att muta och ställa sig in heller. Jag kommer ihåg när du visade bilder på honom, han är ju så fin.
Förstår att du är besviken.
Kram Viola

4U2! sa...

Det verkar inte vara en normal katt? Avliva om det finns hjärnskador?

Osloskånskan sa...

Ingen aning. Men förstår att det måste kännas jättetråkigt.

Znogge sa...

Det är inte ett normalt beteende för en katt även om katter är självständiga djur.

Jag hade valt att avliva katten och skaffat en annan.

Hoppas jag inte låter för känslokall men det fungerar inte att ha ett djur som beter sig så.

Kram

Emma sa...

Oj, jösses. Det låter jättekonstigt. Cornish rex "ska" ju vara mycket socialt krävande katter, men de håller sig helst till en person. Dvs, de kan välja en person i familjen som de tyr sig till, och är sedan ganska likgiltiga mot resten, om man till exemepel har gäster osv.

När jag skaffade mina cornish var det någon som sa till mig "att ha en cornish rex är som att ha två, och att ha två stycken är som att ha en". Så jag skaffade två bröder och de höll sig mest till varandra. För en månad sen dog den ena katten efter en operation, men katten som är kvar är snarare än mer tillgiven nu.

Jag har dock aldrig hört om någon katt (Cornish, raskatt eller helt vanlig bondkatt) som gör som du beskriver. Om du inte har gjort det redan kan du ju alltid googla "symptomen", sen vet jag att agria har en jourtelefon för hjälp med sjuka katter, de kanske även kan svara på dina frågor, i alla fall om katten gör utfall och biter dig. Numret dit är 0900-100 51 61 och det kostar 25 kronor per samtal. Du behöver inte ha katten försäkrad hos agria för att ringa.

Usch, vad tråkigt att du har det så. Hoppas att det kanske kan hjälpa om du ringer eller tar reda på mer information.
Ha det bra!
Emma

Anonym sa...

SöndagsgoaHej !
Har inga erfarenheter av just din katts behov och personlighet , men om jag fattat saken rätt är han en innekatt, så för mig verkar det som om han behöver lite att jobba med, som om han har tråkigt. Det är ju en smart och intelligent katt- herre du har, så han skulle säkert behöva och må gott av, at få träna sig i lite hjärngympa ..Helt klart ser han dig som en likasinnad och vill busa av sig lite överskottsenergi genom attacker eller :) måhända att han låtsas att han är ute på jakt och att du är en härligt mumsig mus

Då jag hade katt-er så gillade de när jag gömde "godis" dvs. sånt de tyckte om,.en del blev verkligen jätte duktiga på sök. Gjorde också en mjukiskompisar till de som hade det behovet i form av en strumpa/raggsocka, som jag fyllde med bomull. En annan strumpa fyllde jag med tidningspapper och en liten pipleksak, knöt fast ett snöre i strumpan och drog den efter golvet så de fick jaga efter ett låtsasvillebråd, som till deras glädje pep när de fick fast den.. Du kan träna med din katt precis som man gör med en hund....sitt, vacker tass osv. Katter kan lära sig enormt mycket. Så fort någon av mina katter försökte bita och klösa mig, genom att låtsas att jag var ett villebråd, så avbröt jag direkt genom att säga ett bestämt nej, samtidigt som jag "visade ett stopptecken" med handen och i stället erbjuda lek med tex.. lek- strumpa eller mjukis strumpan, eller så gick jag bara helt sonika därifrån..
Några enkla tips från mig, det finns säkert de som är proffs på just din kisses behov och personlighet
Du vill en sak din katt något annat, någonstans däremellan kanske ni kan mötas.
Mjuka kramar till er båda från Humlina

Emma sa...

Hej igen, jag kom just på två saker.
Dels kanske det kan vara så att katten är uttråkad? (Jag avskyr när man får rådet att "aktivera sin katt" - man tycker ju att man leker med dem så mycket som man ska och kan) Det är något jag märkt sen den första katten dog, då jag hade två underhöll de varann men nu kan jag inte sitta mer än en timme vid datorn, till exempel, innan Caesar kommer och "petar" på mig och vill att vi ska leka. Det kanske kan vara en orsak till att katten nu helt enkelt biter dig för att få uppmärksamhet.

Jag läste också att det kanske kan bero på att katten har ont någonstans och visar det på det här sättet.

Jag hade en katt för ett par år sedan som var orolig, gick runt och jamade och kissade på golvet. För att lugna katten fick jag ett tips från en veterinär att köpa en grej som man satte i vägguttaget som utsöndrade ett hormon som skulle lugna katten. Jag kan inte minnas vad det heter och jag kan inte hitta något på apotekets hemsida, men det fanns att köpa på apoteket så om du går in och frågar efter något liknande så kan de kanske hjälpa dig.

Det var nog allt. Hoppas det blir bättre!

Anonym sa...

Sista raden föll bort.....
Tillägget var. Så vida att han inte har ont någonstans .... mår dåligt på något sätt.Då kan han behöva kollas upp Humlisa

Nonna sa...

Tror han är uttråkad och kanske för mycket ensam? Ta med honom till en djurpratare så får du veta vad han vill. Smilla är lite så där också men då våren kommer och hon får vara ute så är de inga problem.
Sprayflaska med vatten tar jag om hon blir för ettrig, då lugnar hon genast ner sig. Hon biter bara mig inte sin husse eller nån annan.
Lycka till!
Kram Nonna

Emma sa...

Tack för din snälla kommentar!

Jag hoppas bara att det blir bättre, det finns inget jobbigare än den där "hatkärleken" som uppstår när man egentligen bara vill tycka om det lilla djuret men de gör det så svårt (till exempel min katt som kissade i sängar, tvättkorgar, garderober och på mina skor).

lisbeth Köhlqvist sa...

Jättetråkigt när man ser lite mys framför sig. Har nog inte riktigt fattat hur gammal den är. Olika åldrar har ju olika betenden men tycker det verkar märkligt

Eva sa...

Själv är jag väldigt kluven vad gäller katter. Är de snälla och kelsjuka är de ju hur goa som helst, men visar de minsta tendens att sätta klorna i mig så är vi INTE kompisar nåt mer!
En så ilsken kisse som du har, hade tyvärr inte fått bo kvar hos mig.
Men det låter ju som om det är lite tonårsfasoner han håller på med - ska sätta morsan på plats liksom! Kanske hjälper om "kulorna plockas bort?
Lycka till!