onsdag, mars 10, 2010

Svikt

Svikt är ett ord som ofta används inom vården. Det kan vara hjärtsvikt till exempel. Eller minnessvikt. Eller omdömessvikt.

Själv har jag nog drabbats av bloggsvikt. Tycker att jag varken hinner blogga eller kommentera så mycket som jag vill. Vart tar tiden vägen?

Jag har ju min scouting förstås och kören och chiball. Men annars sitter jag bara hemma och ugglar på fritiden. Tittar sällan på TV. Läser lite i någon bok då och då. Och tiden, den bara försvinner.

Förut trodde jag att tid skulle finnas i överflöd, när barnen flyttat hemifrån. Men icke då. Tiden liksom krymper ihop. Jag hinner knappt kliva upp på morgonen, förrän det är dags för sängen igen.

Så tidsbrist är vad jag drabbats av. Vilket leder till bloggsvikt. Bara så ni vet, om ni tycker att jag kommenterar för sällan.
Men ni ska också veta att svikt kan stabilisera sig. Och läget kan återgå till det normala.
Det är vad jag hoppas på.

13 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Då hoppas vi på det!

ingersord sa...

Vi sviktar väl lite till Qvinns då och då, det gäller bara att det inte blir kroniskt!

Bibban sa...

Du vet säkert kära Imse vad det finns för meducin för blogsvikt...vila Imse vila
Kram

Pennelina sa...

Vi kommer inte hit för att stressa dig utan för att uppleva ömsesidig glädje :-)

Kramar till dig!

Znogge sa...

Då hoppas även jag på att svikten övergår till balans ;-)

Kram

Cici sa...

Fastän jag varit med så kort tid så tycker jag mig ha märkt att det här med bloggandet går i vågor. Kan tänka mig att det blir mindre tid till det då sommaren kommer och man är mera utomhus.

Brandon Lee sa...

Hmm, prova med simhopp från 10 meters svikt, man hinner fundera en hel del innan det plaskar till. Ang tiden, när tiden går så hinner den till slut ikapp en, cirkeln håller på att fullbordas,eh, sedan går man in i andra varvet och gasar glatt vidare. Ha en bra,.öh, tid?

Helga sa...

Det är ju bara bra att man inte har så mycket tid över - då har man oftast roligt!

kloktok sa...

Känner så väl igen!:-)
Huvudsaken är att du disponerar din tid. Bloggen finns ju kvar liksom. Den tid man har lust att lägag på blogg varierar, med din blogg har jag följt så länge jag själv bloggat så den är en klar favorit, även om det inte blir att jag kommenterar varje inlägg hos dig. Bara så du vet!:)
HA det gott & sköt om dig.
Fridens & kram

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse. Haha svikt sa du ja det har jag med tidssvikt plånbokssvikt semlesvikt är några av mina svikter just nu skrattar Man hinner ingenting ändå är jag bloggledig helgen för att hinna bättre men vissa dagar alltså! Hoppas dn dag blir bra trost svikten,,,:)

Tigris Predikantan sa...

Är det inte konstigt att vi upplever det så med tiden?
:)

Citrus sa...

Så skönt att höra att jag inte är ensam om bloggsvikt, tiden är så förbaskat flyktig och när jag inte mår så där kanonbra så rinner tiden iväg utan att jag orkar få till allt jag vill.
Njursvikten är avklarad och nu fick jag bloggsvikt istället.
Ta det lugnt vi lider alla av både bloggsvikt och tidsbrist rätt ofta.
Kram Maggan livsglimtar

Inna sa...

Det är verkligen upp o ner med bloggeriet - så är det nog för oss allesammans! Ibland stirrar man bara in i skärmen o det kommer inget...
Så nästa gång så bara ramlar allt ut! Konstigt fenomen!
Kramelikram på dej!