måndag, mars 15, 2010

Firar idag

Idag har jag all anledning att fira. Vet ni varför? Jo, projektarbetet som jag jobbat på sen i oktober har permanentats och jag sökte och fick det. Så jag får alltså fortsätta att jobba som vårdplanerande sjuksköterska. Det känns helt underbart!

Jag har verkligen trivts jättebra med de här arbetsuppgifterna. Jag känner att jag gör en stor och viktig insats för våra kunder, så att de får det så bra som möjligt när de skrivs ut från sjukhusen.

De kunder vi har inom hemtjänst och hemsjukvård är ofta svårt sjuka. Jag planerar individuella insatser för var och en. Det helt kundens behov och vilja som styr.

Jag tycker att vi har en fantastisk hemvård här i landet. Du kan bo mitt i urskogen och ändå få hjälp en gång i timmen, om du behöver det.

Det klagas och gnälls mycket över äldrevården i media, ibland med rätta förstås, men lika ofta verkar det bara vara sensationsskriverier.
Men vi kan alltid bli bättre och det är en förmån att få vara med och se till att vi upprätthåller kvalitén.

19 kommentarer:

Monica sa...

grattis va härligt ;) sånt gillar vi !!

Susjos sa...

Underbart!!! Stort GRATTIS!
Och ja-äldreomsorgen kan vara toppen! Min pappa vill inte alls flytta närmare mej,han är så nöjd med all den service han får i Falun,och de är helt suveräna!

Å sa...

Stort Grattis!!!
Det är så skönt när det blir som det ska vara!

ingersord sa...

Grattis! Rätt kvinna på rätt plats!

Bloggarmorsan sa...

Grattis! Kul att bli "permanentad".... Att veta vad man ska göra och att man sitter säkert är viktigt! Och att du faktiskt har fått ett jobb som din hälsa klarar av!

Cici sa...

Stort grattis till tjänsten! Det behövs verkligen eldsjälar inom det här området. Har själv jobbat inom hemtjänsten i nästan 20 år, på golvet så att säga, och vet att till 95% gör alla sitt allra bästa för att vårdtagaren ska få det så bra som möjligt. Möjligen blir det mer engagemang i en liten arbetsgrupp i en mindre ort.

Nonna sa...

Tänk Imse så bra det blev, jag minns hur du flängde runt tidigare och misstrivdes - nu har du blivit "bönhörd" och kan göra massor för de behövande! Så bra med rätt människa på rätt post.
Massa kram Nonna

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse Men så bra grattis till att du fick det som fast arbete. Rätt kvinna på rätt plats. Ja tidningarna är ju bara ute efter mer lösnummerförsäljning De gör alltid en höna av en fjäder.
Men det du gör är verkligen bra för många är det som behöver ordentlig hjälp! Skönt veta det finns en samordnare där,. Ha det så bra i solskenet

Åsa! sa...

Grattis! Det blev ju perfekt!
Visst har vi en bra äldreomsorg. Jag kan bli så trött på den här eviga debatten om att äldre aldrig får komma ut.
Det är klart de ska få komma ut om de vill, men många vill absolut inte.
Vårt äldreboende ligger i markplan, det är bara att rulla/gå ut på vackra stenbeklädda uteplater och asfalterade gångstigar. Endel är ute varje dag när vädret tillåter, det erbjuds fika ute såfort det blir varmt. Men många vill verkligen inte komma ut. Det låter konstigt för oss som är friska, men så är det faktiskt.

Ystrasystra sa...

Keep up the good work! Du är säkert rätt kvinna på rätt plats! Stort grattis!

Humlina sa...

Så himla härligt att livet bjuder dig på sin framsida också. Du har ju kämpat så hårt och kämpar ännu med allt omkring din mor så det vore väl rackarn om det inte livet skulle bli ljusare för dig.Fast.. Vilken tur för jobbet att du tog det...nu har du, den svåra och mycket tuffa vägen skaffat dig rika kunskaper och erfarenheter i/om vad demens innebär och kan förmedla denna kunskap vidare..Gratulationskramar till dig

kloktok sa...

Grattis!
Även KLoktok har "gnällt" rent allmänt om vården i min blogg idag...
:-D
Nåväl, gnälla var väl att ta i...

Ha det gott & sköt om dig.
Mvh & kram

Charlotte sa...

Ett stort grattis Imse!

Tror att rätt kvinna har kommit till rätt plats nu:-)

Kramar!

Veiken sa...

Underbart! Grattis, vilken härlig nyhet! Kram

Sarah sa...

GRATTIS!!!! Kraaam!

Margit sa...

Gokväll, kära Bloggvän!! Då får jag börja med att säga : Ett stort GRATTIS att du får fortsätta jobbet med det psom ni haft som projekt!!
Vårdplanering, ja det är verkligen en mycket viktig del, speciellt för de äldre gamla människorna så att det blir så bra som möjligt för dem när de behöver hjälp.
Kramen vännen!!

Frogprincess sa...

det var roligt att höra!
STORT GRATTIS :-)

Znogge sa...

Grattis! Du har verkligen ett viktigt jobb och något säger mig att du gör en rejäl och bra insats!

Kram

Helga sa...

Grattis vännen !!!