onsdag, mars 24, 2010

Husdjurssvammel

Oh no no, kattfilmen i förra inlägget är bara en skojfilm. Absolut inget djurplågeri, hoppas jag.
Jag som är en djurvän av guds nåde, vill verkligen inte skada någon liten katt. Ni som läst min blogg ett tag, vet ju att jag ibland nästan längtar ihjäl mig efter ett husdjur och att jag får hålla till godo med djur på film.

Tidigare i mitt liv har det funnits många olika djur. Ett stort antal hundar, ett antal katter, en dvärghamster, en råtta, ett antal undulater, en nymfparakit, akvariefiskar, en kanin och det konstigaste av alla husdjur, en mås. Måsen "Måses" har jag för mig att jag berättat om i ett tidigare inlägg.

Men nu är det som sagt tomt på husdjursfronten. Förutom en och annan skata och koltrast och diverse småfåglar, som behagar äta från fågelbordet.

Fortsatt tomt ska det vara, säger maken, som vägrar dela bostad med något djur. Ibland funderar jag på att byta ut honom mot en hund, men det är ju ändock vissa saker som en man är bra att ha till.
Tvätta bilen till exempel och gå små ärenden. För att inte tala om nattliga eskapader i sovrummet.
Möjligen kan man få en hund att gå små ärenden, men de övriga sakerna behöver man nog ha en tvåbening till.

Nej, det verkar som om jag får gulla med dammråttorna i fortsättningen. För såna finns det gott om och eftersom de förökar sig som kaniner lär man aldrig bli av med dem heller.

10 kommentarer:

Brandon Lee sa...

En man är det finaste husdjur en kvinna kan ha,.om snubben är väldresserad. Det gäller att ha en snubbe av rätt ras, dvs en som lär sig att äta ur handen. Jag för min del är av den rastlösa sorten, en som aldrig äter ur handen, men kan äta upp handen,.men, eh, jag är en jävel att älska,.en älskvärt djävul:) Ha det bra,.och hälsa till ,.eh,.Fido?

gladmymlan sa...

jag hade en sambo (min nuvarande alltså:) som är pälsdjursallergiker och inte intresserad av några djur precis....ändå har jag nu (vi) två hundar, och jag har en nästan två, hästar:)

har till o med fått med mej sambon ut på ridtur en gång...

ett djur ger ju så mkt genom sin självklara medvetna närvaro och genom sitt sätt att verkligen bara leva i nuet!

vi har till o med haft katter en gång...tyvärr blev sambon dö-allergisk ( såklart) men han testade i alle fall...

skaffa dej du ett litet gosdjur:)

skulle nog kunna bo ensam i ett hus med bara en hel hög djur:) kramen!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Synd att du påminde mig om dammråttorna när jag nu trodde jag går in i en ny ledighet.

Männen är svåra att ersätta med djur i vissa lägen. Jag som icke djurägare tycker att det manliga överväger djurets. Gå ut med honom brukar jag men då är det alltid på frivilliga basis, däremot måste djuret ut flera gånger om dagen och den här vintern är jag fruktansvärt glad att jag inte haft något, djur alltså.

Min barn är allergiker och skulle aldrig komma på tanken att skaffa ett på grund av dem. Nu klarar de av att vistas bland djur tacka vare att jag varit så avhållsam med det när de var små. Vistas men bland djur mycket som pälsdjursallergiker kan det ju bli kroniskt vid äldre dar och då blir det sjufaldigt värre.

Fast jag älskar djur och smbon har väl drömt om att skaffa hund när han blir pensionär, då blir det han som får välja. =)

Znogge sa...

Grrrr.... Säger jag bara som är djurvän men inte alls lika vänligt stämd mot envisa karlar. Inte ens om man väger in sovrumsaktiviteter ;-)

Kram

Madonnan sa...

Dammråttor...är nog bra att inte se, för så värst söta är de ju inte :)

Ha det bra idag!

Kram

Helga sa...

Hahaha,,, kul skrivet! Jag vill ha en katt men det får bli när maken blivit gaggig ;)

Charlotte sa...

Men visst är det skoj att ha djur, har haft en hel del oxå när barnen var små, nu är det ju katter som gäller!
den 23 fick vi tre små dösöta kattungar!
Baccus(australiska terriern) som jag hade på prov några månader, har nu flyttat hem igen...
tyvärr så finns det ingen tid över till honom på det sätt som önskade, så då får han det bättre hos sin 'gamla' matte:-)

Det kan nog vara bäst med att ha en äkta make ist i långa loppet ;-)

Kramar!

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse men åh då skal jag kika på kattfilmen jag är så "blödig" när det gäller djur! Men inte spindlar o getingar där gives ingen pardon, jaha ni har lite delade åsikter ang husdjurs varande i hus och hem. Vissa fördelar är det ju med en hund den är alltid lycklig att se en och jag tror inte den vänstrar,, men så finns det ju en del andra saker med herrar om väger upp i viss fall hehe a en skön dagfniss,,

Cici sa...

Det är lättare att utfodra en hund. Bara att ösa upp lagom mängd ur foderhinken och ställa ner skålen på golvet. Inget krav på oxfile, gravad lax eller pannkaka. Även om dom inte skulle tacka nej till det om dom blev bjudna.
Inte behöver man bli irriterad på öppna toalock heller.

Uffematten sa...

Mina erfarenheter av samboskapet är väl inte de bästa, så jag föredrar nog mina pälsklingar...