måndag, mars 22, 2010

Behöver hjälp

Jag har ju börjat som scoutledare igen, efter att ha gjort ett uppehåll på något år. Det är alltid brist på ledare och eftersom jag tycker att scouting är en sån bra sysselsättning för barn och ungdomar, så sade jag ja, när jag fick frågan i höstas om att komma tillbaka.

Till sommaren är det dags för läger och det är då det blir problematiskt. För jag vill inte ligga i tält!
Jag har gjort det tillräckligt under mina scoutår. Det har sin tjusning, jag vet, men just den tjusningen har jag ingen längtan till numer.

När man är så här lite till åren kommen, är det jobbigt att vistas i markläge. Att krypa in och ut ur ett tält. Att sitta på marken.
Att vakna mitt i natten eller jättetidigt och vara sprängkissnödig och försöka kravla sig ut ur tältet och ta sig till lämplig kissplats.

Så jag har bestämt mig, ska jag med så ska jag bo inomhus. Lägret kommer att hållas i Tiveden, i närheten av Askersund. Är det någon av er bloggare, som känner till om det finns någon stugby eller dylikt i den trakten? Eller vandrarhem eller vad som helst, som inte är ett tält?
Jag tar tacksamt emot tips!

11 kommentarer:

Bibban sa...

Kika in här får du se om det kan vara nått att ha
http://tiveden.net/tivedsforetag_kategori.html
Kram

Znogge sa...

Tyvärr inte men ser att du redan fått en länk! Hoppas du hittar något.

Kram

Charlotte sa...

Tjaaa, jag förstår dej!
Så natursugen är jag dock inte att jag ligger i tält numera heller, fast det har ju sin onekliga charm :-)

Får se hur man ska baxa med sej en säng till skogen sen när barnbarnen blir sugna på en övernattning i skogen när de blir lite äldre..ha ha

Kramar

Susjos sa...

Att tälta hör inte till mina favoriter heller,usch och fy! Det var just vid en natt i tält som min hösnuva gav sig till känna nån gång i ungdomen-som jag nös!
Nehej,tacka vet jag hotell!
Kram

ingersord sa...

Att ligga i tält är inte lätt när kroppen är äldre än förr...!
Vi har skaffat oss Dovre fjellesäng ( finns säkert många olika märken) som underlättar. Man kan sitta på sängen och ha sin packning under.... Nu blir det inte så ofta vi använder dom men när man ska fiska någonstans långt-borti-stan där inga stugor finns så är det ett måste.

Margit sa...

Hej Imse!!
Många tänkvärda och bra inlägg du har i din blogg!!!
Trevligt att läsa o bläddra och ta del!!!
Kramen vännen!!!

Åsa! sa...

Men så roligt att du återupptar ditt gamla ledarskap! Däremot tältliv, det är inte roligt. Hoppas ni hittar någon fin stugby!

Vicke sa...

tyvärr så har jag inget tips att komma med

Filifjonkan 1 sa...

Heja Imse jag fattar men du skall få ett tips Ta med dig en husvagn eller varför inte en piffig liten husbil hyrd över helgen Med kassettoa i så sitter du kungligt! Skrattar

Pinglan sa...

Det finns säkert vandrarhem eller camping med stugor dit du ska i sommar. Du kan ju googla på det? Kanske har du någon vän/bekant som bor där i trakterna?

Inte ska du behöva sova i tält även om du är scout.

Ha en riktigt fin kväll och en god natt.

messan sa...

Det tycker jag du gör rätt i som bor nån annanstans. Det skulle jag också göra...man blir ju liksom lite mer bekväm med åren.

Jag har inget bra tips men har du kollat på nätet.
Hoppas du hittar något bra och stadigt hus med en skön säng i:)
Kramar