torsdag, juni 03, 2010

Islamisterna

Jag skriver ju ibland om krisen i mellersta östern. Min ståndpunkt är och kommer alltid att vara, att terroristorganisationen Hamas ska motarbetas med alla medel.
Tycker man så, får man bereda sig på mothugg. Kommentarer ramlar in, som påstår att jag inget vet och att jag borde läsa på mer.

Nu är det så, att är det något jag är påläst på, så är det just mellersta östern och förhållandena mellan länderna där.

Och min ståndpunkt angående Ship to Gaza är fortfarande att svenskarna inte borde ha lierat sig med islamisterna från Turkiet.
Svenskarna hade säkert goda avsikter, men islamisterna hade en helt annan agenda. Det borde svenskarna ha förstått.
Förnödenheter förs bäst och säkrast in i Gaza via landvägen från Israel.

I Hamas officiella programförklaring, står det att Israel ska utplånas och judarna dödas.
Det är inte svårt att räkna ut att islamisternas avsikt var att provocera och få fram en israelisk reaktion. Tyvärr gick Israel rakt i fällan.

I morse medverkade Dilsa Demirbag-Sten i Nyhetsmorgon på TV4, där hon gjorde en mycket tydlig och balanserad analys av situationen. Gå gärna in på nätet och titta på det inslaget.

8 kommentarer:

diana sa...

Från mig får du inget mothugg i den här frågan. Jag håller absolut med och kan tycka att vissa är väldigt naiva i sin välvilja och sitt engagemang för palestinierna.

Znogge sa...

Måste erkänna att jag inte är tillräckligt insatt...

Kram

Ejsans värld sa...

Säger som föregånde talare, (Znogge), är inte insatt i det hela.

Jag önskar dig en fin solig dag i morgon
Kram

Gita sa...

Egentligen – hur i hela friden har det gått så långt att svenska folket (nåja, de mest högröstade av dem i alla fall) stöder den delen av det palestinska folket som enligt deras egen utsaga står för död, hat och utplåning men lämnar Abbas och hans (åtminstone stundtals) mer resonliga Fatah utan vare sej båtkonvojer och skrändemonstrationer.
Ord som feghet, rädsla och brist på civilkurage kommer osökt för mej.

veiken sa...

AMEN! Äntligen någon som tänkt till! Kramar

Tänkte bara sa...

Förnödenheter förs bäst och säkrast in i Gaza via landvägen från Israel:

Men då kommer dom ju inte fram. Hade Israel velat att Gaza skulle få varor hade dom skickat sådana, men nu är det ju som bekant en blockad mot Gaza. Jag förstår verkligen inte hur du tänker.
Israel har beslagtagit förnödenheterna från skeppen och bestämmer vad får och inte får komma in i Gaza. Många utav de varor som finns i landet är in smugglade.

imse sa...

Tänkte bara:
Förnödenheter transporteras varje vecka in i Gaza via landvägen från Israel. Det är till exempel ingen matbrist i Gaza. Däremot får naturligtvis inte vapen föras in, inte heller material som kan användas för krigshandlingar och uppbyggnad av sånt som leder till krigshandlingar.

Det som fanns på båtarna, fick aktivisterna möjlighet att skicka in landvägen, men de avstod. Det om något visar väl aktivisternas syfte med båtarna.

NTK sa...

http://www.youtube.com/watch?v=EbBDNEP6Znw&feature=player_embedded