tisdag, juni 01, 2010

Talangfull tös

Att den här lilla sötnosen kan sjunga, råder det inga tvivel om. Vad månde bliva? Vilken oerhörd talang hon besitter.

Hoppas att hon har förståndigt folk omkring sig. Folk som låter henne vara det barn hon är och inte bara värderar hennes unika röst i pengar.

Och som behandlar henne, så som alla barn borde behandlas. Med villkorslös kärlek och respekt. Att hon får utrymme och möjlighet att växa och utvecklas till en fri, tänkande och lycklig individ.

Det låter så självklart för oss. Samtidigt vet vi att många, många barn inte får en lycklig barndom. Att de varken får kärlek eller respekt.
Det är en tung vetskap. Motbjudande.

Häromdagen träffade jag en kvinna, som berättade en oerhört tragisk historia. Om hur hon och hennes fem barn, under lång tid blivit utsatta för pappans våld.
Nu är han ute, efter avtjänat straff. Han har besöksförbud, men driver en vårdnadstvist mot den arma kvinnan.
Jag vet inte om mannen har någon möjlighet att få vårdnaden om barnen, men får han det, är det ett allvarligt fel på vårt samhälle.

8 kommentarer:

Ailas sa...

Underbarn lever alltid farligt, så är det tyvärr. Vi får bara hoppas att de låter henne vara det barn hon faktiskt är... länge än!

Nonna sa...

Fantastisk röst - fantastisk tjej och jag hoppas hon får vara barn och utveckla sin gåva - försiktigt och under lång tid.
Kram Nonna

veiken sa...

Hon sjunger FÖR bra för sitt eget bästa tyvärr. Det hade varit bättre om rösten kom så småningom. Hoppas hon har kloka människor omkring sig. Kram

Znogge sa...

vårdnadstvister kan allt hända är min bistra erfarenhet. Inte min egen men jag har sett en del...

Ejsans värld sa...

Det var verkligen bra, helt otroligt duktig. Men som sagt hoppas hon får vara barn också.

Tack för din kommentar.
Hur trivs du på Facebook? Är det vad du trodde, eller kanske rentav bättre.
Hur som haver huvudsaken du mår bra och har det fint.

Kram

gladmymlan sa...

ja du inget förvånar mej vad gäller vårdnadstvister...får bara hoppas på att det finns nån rättvisa i världen...

underbarn lever farligt tyvärr...alla är alltid ute efter att tjäna pengar tyvärr..men hoppas går ju att hon får vara barn ett tag till.

kloktok sa...

Ja, hon kunde sjunga! Hoppas hon får fortsätta vara barn ett bra tag till... Ja du, det är bara att hålla tummarna för att denna våldsamma karl inte får vårdnaden om barnen... Barnens bästa borde vara självklart, men feltolkningar görs då många "domare" tolkar in barnets rätt till båda föräldrar... Det som anses rätt, blir ohyggligt fel ibland...:(

Sköt om dig.
Fridens lijor

Uffematten sa...

Alla föräldrar ÄR INTE lämpade att ha barn, men det är väl inte politiskt korrekt att uttrycka en sådan ståndpunkt...
När djur far illa tas djuren omhand och slipper vara kvar där dom plågas, men barn "har rätt till båda föräldrarna" även om det barkar rakt åt faderuttan. Märkligt!