onsdag, juli 28, 2010

Hög höjd

Här är en kille som gillar höjder. Isai har fått ett eget klätterträd i stugan. Han ska få ett i stan också.

Den här rasen älskar höjder. Så förhoppningsvis kommer han att använda klösträdet både till klättring och till vässning av klorna.

Hög höjd, har jag också fått uppleva idag. Jag for 130 m upp, på Globens utsida. Och det var fantastiskt. Vilken utsikt!

Äventyret började med en kort filmvisning, som visade Globens historia. Sen tog man plats i gondolen. Själva färden tog drygt 15 minuter. Det var bara kul, inte alls otäckt.

Jag har faktiskt inte så många rädslor kvar. Jo, naturligtvis är jag rädd att det ska hända mina närmaste något, men annars har jag blivit av med både rädslor och fobier.

Mycket förändrades för ett antal år sedan, när jag råkade ut för en galen inbrottstjuv, när jag jobbade natt och var ensam på jobbet. Så rädd som jag var då, har jag aldrig varit, varken förr eller senare. Det här var en människa som var full med droger och som var kapabel till vad som helst, vad det gäller våldsbrott.

Så en färd upp för Globen, var en bagatell i jämförelse.

10 kommentarer:

caja sa...

Jag förstår att denna hissnande resa uppåt var som en, ursäkta uttrycket: piss i missisippi jämfört med den obehagliga händelsen.....
Kram//c

caja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Susjos sa...

Härligt att inte ha några rädslor,förstår att den du var med om nattetid på jobbet inte var kul!

Vi har vid ett tillfälle fått ringa efter hjälp på jobbet när en berusad yngling absolut ville in på förlossningen där han trodde att en anhörig fanns. Inte kul alls!

Hoppas du såg riktigt långt idag(igår) över vår vackra stad ;)

Cici sa...

Så bra för dig att du reagerat på det viset och inte tvärtom. Själv har jag börjat bejaka det jag tycker är obehagligt och tvingar inte mig själv till vad som helst längre.

Znogge sa...

Det låter onekligen spännande så kanske skulle man våga. Om man nu hamnar i Stockholm igen...

Kram

ingersord sa...

Höga höjder skrämmer inte mig, men att åka färja....kanske dags att övervinna den rädslan...eller...??

imse sa...

Ja just det, färja gillar inte jag heller. Nog dags att ta en tur.

Pia sa...

Det är ju bra att du väljer ut en händelse som den värsta(vilken måste ha varit fruktansvärd! *ryser*) och allt annat blir småpotatis i jämförelse. Istället för att, som många andra gör, plussa ihop alla och låta sig själv bli livrädd för allt!

Tog du foton på din resa längs Globens kant??

Kram på dig!

imse sa...

Nix, inga foton. Glömde kameran hemma.

UnderCover sa...

Oj, vilken modig katt! Höjder är inte min grej. Men det där med Globen skulle jag nog kanske kunna tänka mej. Man kan ju alltid blunda...