lördag, juli 03, 2010

Surkart

Har ni sett och hört ett band som heter Hoffmaestro & Chraa? Om inte, ta chansen så fort som möjligt. I alla fall om ni vill bli på bra humör.

Jag såg dem igår, på en av stadens två festivaler. I den här staden brukar inte så värst mycket hända, men just den här helgen är det två festivaler, en hamnfestival och en gatufestival.

Jag frågade maken igårmorse, om vi kunde gå på gatufestivalen, för jag ville se just ovannämnda band och även Takida. Jodå, sa han.
Så jag bokade biljetter. När mannen kom hem och fick höra vad biljetterna kostade, fick han ett riktigt bryt. Hutlöst, sa han! Hutlöst!

Nåväl, vi gick dit, för jag hade ju betalat de dyra biljetterna. Först ut på scenen var Erik Grönvall. Bra röst har han, gossen. Men urtråkig och enformig scenshow.

Takida tog sen scenen i besittning och ungefär samtidigt började mannen tjata om att vi skulle gå hem. Men när jag nu hade köpt så dyra biljetter, ville jag ju se de artister som jag kommit dit för.

Sen uppträdde Nationalteatern. De återuppståndna gamla proggarna. Och Sky high, som lirade blues.

Och mannen fortsatte att tjata. Men jag gav inte med mig. Det var ju Hoffmaestro som jag helst av allt ville se.
Så när de klev upp på scen, gick mannen resolut hem. Men jag stannade kvar. Där stod jag med tusentals ungdomar och diggade det sanslösa bandet.

När jag så småningom kom hem, fick jag lov att ringa på dörren och väcka mannen. Jag hade nämligen ingen nyckel med mig.

Så gissa om jag är populär nu. NOT!

8 kommentarer:

Nonna sa...

Men herregud, har man gett sig ut i båten får man ro - så hemskt kan det väl inte ha varit att det inte gick att uthärda för din skull åtminstone. Bra att du stannade och njöt av det du ville höra och se. I nöd och lust lovade man ju en gång - så vad är problemet? Katten?
Usch jag blir besviken å dina vägnar du glada och rara kvinna.
Håller på dig, bra att väckte upp honom!! Kram Nonna

imse sa...

Ja Nonna, katten är nog det underliggande problemet. :-(

Ejsans värld sa...

Det var ju trist att han gick hem. Och att du måste väcka honom också. Men det går nog över till i morgon.
Men tråkigt att se ditt svar ovan att det nog är katten.

Kul med festivaler. Men jag har inte hört talas om det bandet.

Tack för din kommentar.
Tro det eller inte, men faktiskt så hörde jag ett pickande på fönstret när jag låg och slötittade på vädret i kväll. Då tänkte jag på dig och skatungen, det kunde det väl inte vara en här också. Jo då, det satt en liten vid springan som var öppen och "ropade". Jag hade ingen kamera och när jag skulle smyga efter den så fick den syn på och flög.

Men lite kul att vi båda fick samma, det har aldrig hänt mig förut.


Ha det fint nu och låt konserten leva kvar hos dig ett tag.

Kram

Cici sa...

Nu är inte jag mycket för att gå på konserter eller festivaler- gillar inte folksamlingar, men det där surgubbsbeteendet känner jag igen från andra situationer. Jag tror faktiskt att det bottnar i ett slags svartsjuka. Man ska inte ägna sig åt annat än gubben. Inte hundar, katter eller andra djur, inte heller åt levande artister eller umgänge på bloggen.

Gubben kanske känner sig osäker på om han verkligen duger längre, och om han gör det varför räcker det då inte med att du ägnar dig åt honom.

Tror jag.

Znogge sa...

Han får skärpa till sig så att han inte går och blir gubbig. Gubbig och sur...

Men det var väl inte värre än att han kunde somna om!

Kram

UnderCover sa...

Tänk vilken himla tur att man begåvats med två egna ben att stå på när gubbsurheten slår till.
Kan inte fatta att det periodvis är så himla mycket enklare att se allt ur en grå/svart synvinkel än ur en ljus.
Dryga är dom iaf när dom sätter den sidan till. Tur vi aldrig gör det ;o)

Charlotte sa...

Men visst är de underbara de killarna i Hoffmaestro??
Man blir ju bara så himla glad när man både ser och hör dom :-))
Goa killar det där!

Lite surt att du inte hade maken vid din sida och att han inte iddes vänta tills de dök upp, för säkert hade han både blivit överraskad och glad i hatten ...el vad tror du? ;-)
Många kramar!

Anonym sa...

Bättre att gå utan sura gubbar. Min hade gjort likadant...
Var med min son på Bruce Springsteen förra sommaren. Han bjöd sin lilla mamma. En sån underbar kväll och ett sånt ÖÖÖS!! Kram Boppan