tisdag, juli 13, 2010

Klagolåt

Den lilla kissekatten har nu varit här i ett par dagar. Han verkar nöjd och tillfreds med sitt nya boende.

Det enda som han inte är överförtjust i är bilåkande. Då protesteras det högljutt.

Dock gick det rätt skapligt idag. Jag tog med honom in till stan, för jag var nyfiken på Lantlollornas nya kjolar. Superfina är de, och jag kom hem med en i bagaget.

Lillsonen har också bott här ett par dagar, han är ledig från sitt skärgårdsjobb och är nu på väg till Arlanda, för att flyga upp till flickvännen, som jobbar som läkare i Östersund hela sommaren.

Imorgon packar vi in oss i den lilla Citroenen, för att åka upp till Dalarna och eventuellt också fortsätta till Östersund.

Om nu inte den lilla kissen klagar allt för högt, för då finns risken att vi bara kommer till Sala.

8 kommentarer:

Znogge sa...

Miss E var väldigt gnällig när hon åkte bil som valp. Hon blev dessutom åksjuk och mådde pest. Numera är det borta men när vi ska köra får hon aldrig mat före.

Tyvärr finns det bara en sak att göra och det är köra och köra. Ibland fungerar det bättre när djuret ser matte eller husse. Men det här vet du säkert redan ;-)

Kram

Susjos sa...

Men vilken söting till katt som har flyttat in!!!! Du måste vara överlycklig!
Ja...bilåkning ja...kan man ge katter Postafen..hehe,nej kanske inte. Maja gillar inte heller att åka bil,ett bra tips är som sagt att inte ge dem mat innan bilåkandet.
Lycka Till!!

UnderCover sa...

Vi hade en hund som inte gillade det där med att åka bil. Åksjuk å gnäll var det tills vi kom på att han inte fick vara "nyäten" å att se ut var inte heller bra. Så ingen mat innan resan, en handuk över buren i bilen och han sov sej från punkt a till punkt b.

Fast jag har ju ingen aning om hur kattor funkar förstås...

Håller tummarna för att resan går bra

UnderCover, som kan stava...ibland sa...

Hm!*skyller på värmen och byter ut o mot e på lämpligt ställe i förra kommentaren*

Cici sa...

Hundar kan man ju träna först i stillastående bil och lite godis och trevligheter. borde väl gå med katter också.

Trollpackan sa...

Tuffa kjolar!
Hoppas att det går bra i bilen nu då!
Kiwi gillar inte alls att åka bil, hon är väldigt orolig och hässjar och flämtar en lång stund när vi har börjat färden. I flera mil faktiskt...
Åka golfbil däremot har gott bra*skratt*, men då sitter hon ju i knä så att hon ser ut och hon känner vinden blåsa i öronen.

mimmione sa...

det är alltid tråkigt att åka bil om man är liten till barn finns det ju lekpåsar att köpa undrar just om det finns liknande till katter

kloktok sa...

Jag tror inte katter går att vänja vid att åka bil som man t.ex kan göra med en hund. Vissa forskare säger att katten känner av och navigerar efter jordens kraftfält (precis som flyttfåglarna). OM det är så, så är det ju inte konstigt att kissen klagar högljutt vid bilfärd. Tänk dig själv att vara en livs levande GPS-navigator och ta emot signaler i den hastighet som bilen färdas...

HA det gött.
Fridens & kram