måndag, juli 26, 2010

Sluta fota hela tiden

Numer har folk alltid kamera med sig. I och med att alla har mobil med kamera. Och vad händer då? Jo, det fotas och fotas. Överallt.

Och det är inte tjusiga naturmotiv, som man är angelägen om att föreviga. Utan man fotar människor. Till höger och vänster. Titt som tätt.

Vilken tillställning man än är på, så nog sjutton ska det fotas. Usch, säger jag. Jag vill inte vara med på bild hela tiden.
Och jag vill verkligen inte bli utlagd på nätet.

Jag menar, man gör sig i ordning och i sin enfald tror man att man ser skaplig ut. Sen går man på partaj, blir fotad och när man får se fotona, inser man att man inte alls såg så skaplig ut som man trodde.

Snälla, kan man inte få ha den illusionen kvar. Att man ser skaplig ut på fest. Ta inte det ifrån mig!

8 kommentarer:

Pennelina sa...

Jag brukar fråga om jag får ta kort, både om det är någon annans djur eller saker - eller dem själva! Jag tycker det hör till god ton.

Kramar från mig :-D

caja sa...

hahaha så sant så....det är samma om man skulle råka höra sin röst ispelad...ush och fy, nä låt oss förbliva i den goda tron om att vara sockersöta med en alldeles ljuvlig stämma *LER*

Bloggarmorsan sa...

Håller med du....
Själv ber jag alltid om lov!
Kram

Znogge sa...

Känner igen det där! Så jag håller mig bakom kameran i stället. Fotograferar man på en fest tycker jag man ska fråga innan man lägger ut några bilder!

Cici sa...

Det är inte så populärt bland de vuxna att vara med på bloggbilder, så om man absolut vill visa en viss situation där personerna är med, kan man ta det på håll eller bakifrån så att den fotade inte känns igen.
Däremot brukar barn gilla att vara med. Man bör dock helst låta bli nakenbilder då dom tyvärr kan missbrukas.

Jag gillar inte heller att se mig själv på bild, men nu börjar jag bli så gammal att det gör detsamma.

Å sa...

Ibland undrar jag om våra barn kommer att slå bakut och helt sluta fota och filma sina barn när den dagen kommer, för det är ju inte bara på fester det fotas. Det fotas hela tiden och jag är inte ett dugg bättre själv tyvärr.

Kram,
Å

veiken sa...

Jag tillhör den stora skaran som tar massor av bilder,men inte så mycket på folk. Kanske några då och då, men lägger aldrig ut bilder på nätet om jag inte frågat först!

Frogprincess sa...

Nej, jag tycker inte heller om att vara med på bild överallt.
Jag vet vänner som är med på facebook och jag har ingen aning om de har lagt ut några bilder där jag är med och kolla kan jag inte eftersom jag inte själv är med...