måndag, juli 12, 2010

Isai rapporterar

Nu har jag varit mer än ett dygn hos min nya familj. Och det går hyfsat. De är riktigt snälla. Mycket har jag varit med om redan. Om nån trodde att jag skulle få lugn och ro, så trodde den fel.

Igår kväll skulle det badas. Promenad skulle företas ner till sjön. Så vet ni vad tanten gjorde? Jo, hon stoppade ner mig i en väska. Och så gick vi ner till stranden. Det var ju ganska behagligt att ligga där i väskan.

När vi kom ner till stranden, så såg jag att det fanns odjur där. Två stora bestar. Hundar, sa tanten. Så jag tyckte det var bäst att vara kvar i väskan. Jag nosade lite på sanden, men sen kröp jag tillbaka in i väskan igen.

Senare på kvällen ville människorna sova. Det ville inte jag. Lillsonen kröp högt upp på ett sovloft, så honom kom jag inte åt. Tanten däremot, försökte jag busa med. Men hon var så tråkig att jag tröttnade.
Sen sov jag länge, ända till kl. 04. Då tyckte jag att jag sovit nog och gick och väckte tanten. Men inte heller då, ville hon busa med mig. Så vi gick och la oss och gosade i soffan, men snart hörde jag att hon snarkade.

Lite senare på förmiddagen, åkte tanten, lillsonen och jag in till stan. Lillsonen behövde tvätta lite kläder. Och jag behövde träna på bilåkning. Nu gick den där träningen inte så värst bra. Tanten tycker att jag jamar mycket, men jag är ju katt, för 17! Katter jamar!

I stan hälsade vi på en jättegammal tant. En som kallades mormor. Hon tyckte att jag var fin, men förskräckligt dyr. Så klart att jag är dyr, så fin som jag är.

Sen tränade vi bilåkning tillbaka till stugan. Vet ni vad som hände då? Jo, jag fick magknip och bajsade i buren. Men det var ingen fara, sa tanten. De stannade bilen och tog bort bajspluttarna.

Ikväll ska vi visst åka bil igen, tillbaka till stan. Vi ska till Skolparken och lyssna på allsång. Tanten vill se nån gubbe, som heter Peter Lundblad, som ska uppträda där.
Jag hoppas att jag får ligga i den där badväskan då med. Det finns nog en och annan läskig best i den där parken.

9 kommentarer:

Bloggarmorsan sa...

Isai blir vittberest! Stackarn som fick magknip... Nytt foder kanske??
Kram till matte och klapp på pälsen till sötkissen!
Helena

Nonna sa...

Ja jädrar i mej vad det kan vara besvärligt innan man lärt känna folket och innan magen blivit stabil. Hundar kan va bra men dom kan ha stora munnar med en massa tänder som fastnar på fel ställe.
Mattar ska sova om nätterna hon har inte fattat hur oändligt kul det är att rumla då..hon har nog glömt!! Nåja bättre dar kommer Isai, du ska ju stanna länge så ni hinner komma underfund med varann. Puss på pälsen och hälsa go-matte!

Znogge sa...

Något säger mig att du kommit till en finfin matte! Blir berest och så ;-)

kloktok sa...

Nämen, vilken kul filur!:) Är glad för din skull Imse att du blivit med katt! HA det fortsatt gott! (KLoktoken bloggar sporadiskt nu i sommarvärmen...)

mvh & kram

Kristina Birkesten sa...

Imse!

Han är söt det lilla livet :o) Jag kan inget om raskatter men dom är väl ganska mycket annorlunda i sitt sätt än vanliga bondkatter?

Han ser härlig ut med sina stora öron och kommer säkert att lyckas charma det mesta i sin väg!

Önskar dig en härlig semester med nya familjemedlemmen!
Klapp till Isai och kram till dig!

UnderCover sa...

Vilken klok tant du har; inte alla som får åka väska på uppdragen juh :)
Se'n kan dom ju inte få bestämma allt dom där på två ben. Varför sova när man har semester? Verkar ju bara dumt, bättre att vara vaken och njuta av ledighet och nytillskott i familjen :o)

Ha det gott i sommarvärmen
Kram

Åsa! sa...

Skönt att det går bra med den nya lilla familjemedlemmen!

caja sa...

Vad härligt målande du skriver, man blundar och ser/hör det framför sig ;-)) lycka till med snyggingen! Ska följa dig på vägen....jag får snart (om ca 2v) ett eget vilddjur som ska bitas i tårna och vilja leka på helt andra tider än de tiderna jag vill.
Hej hopp//caja

Pinglan sa...

Vad bra att du trivs, kissen! Jaaa, den där tanten Imse är nog väldigt snäll. Hoppas du blir bättre i magen snart. Hälsa tant Imse och ha det gott, kissen!
Miaumiau!