söndag, december 12, 2010

Min Gud

Jag tänker på Guden som finns inom mig. Den Guden vill inte att jag dödar, utan istället att jag blir så bra som just jag kan bli. Den Guden vill att jag ska förtjäna ett gott liv här på jorden. Här och nu.

Genom mina handlingar och att vara så bra som jag kan vara, ger jag den Guden möjlighet att sprida sin lärdom, som ringar på vattnet.
Den Guden finns i luften vi andas, i marken vi går på och i vattnet som fyller oss. Det är bara att ta emot och sprida vidare.

Nu låter vi annan typ av religionsutövare få fäste i vårt land. Religionsutövare som ser våld som en nödvändighet för att förankra sin tro hos fler och fler människor. Det är en trosinriktning som härbärgerar att stort hat till oliktänkande. De oliktänkande har inget existensberättigande enligt dessa människors läror.

Vi måste också beakta att dessa utövare tillhör en extrem, politisk fraktion av det muslimska samhället.
Vår muslimske granne i dörren bredvid, tar förmodligen också avstånd från dessa avskyvärda handlingar.

Däremot måste vi inse att denna farliga gren av islam, växer sig allt starkare i vårt västerländska, sekulära samhälle.
Att den kan attrahera unga invandrarkillar i de segregerade gettona, som vi har skapat här i landet.

Och att detta är något som det ofta talas tyst om i massmedia och bland politikerna. Denna återhållsamhet i rapporteringen, skapar naturligtvis en grogrund för främlingsfientliga krafter. Det är en enkel ekvation.

Muslimska sedvänjor och bruk ges, kanske på grund av någon slags rädsla att bli kallad rasist, en allt större plats i vårt samhälle.

Jag säger ingalunda att min gudstro är bättre än någon annans, utan det är när tro övergår till ett användande av våld, som jag känner sådan avsky.
Att man legitimerar användandet av våld, genom att hänvisa till Gud.

Jag tror inte att den guden finns, som förespråkar våld. Jag tror inte heller att det finns någon gud som vill att kvinnor ska stenas till döds. Eller vill att kvinnors ansikten och kroppar ska skylas av heltäckande tyg.
Inte heller vill guden att små flickor ska skäras i underlivet.

Någon sådan Gud finns inte, det är min fulla och fasta övertygelse.

15 kommentarer:

Kim sa...

Tack.

Caja sa...

Nej, någon sådan Gud kan omöjligt finnas!!!

Framtiden skräms/c

Znogge sa...

Detta måste stoppas för sådana här saker har inte ett dugg med gud att göra utan är rena vansinnet!

gladmymlan sa...

...och jag har en alldeles egen gudstro-uppfattning och vill helst inte förknippa min Gud med någon som har med NÅN religion att göra...kristendomen har ju fört krig i alla århundraden allt i Guds namn....

en religion kan förena människor men också skapa nästan samma sak som nazismen gjorde. en farlig Fanatism och en övertro att det man som grupp känner tycker tänker och uppfostrar sina barn till, är det enda sanna och rätta.

nä religioner ska man akta sig för har jag kommit på.
men inte akta sig för en fin Guds-tro, för den stärker och glädjer.

det är otroligt otäckt det som hänt, men en fantiker är en fanatiker vare sig den är klädd i ss-uniform eller muslimska kläder.

och en fanatiker..är en person såå rädd, såå utan egen känsla, och som bara vill få bekräftelse från andra...det kan aldrig gå rätt väg då. Sen tror jag ju att det är en form av sinnes-sjukdom att göra en sån sak, och jag tror att sökare, människor med stora svagheter intellektuellt, är dom som kan bli allra allra farligast i händerna på en mass-tro som nazism eller religion.

otäckt är det, och sorgligt. För självmordsbombaren hade själv familj som han valde bort för sin "tro" ( eller galenskap)

söndagskram på sej!

Joanna sa...

Det är frågestund på min blogg, ställ en fråga och bli länkad:)
http://domkallarmighannes.blogspot.com/2010/12/fragestund.html

Susjos sa...

Säger också TACK så här mitt i natten....

Anonym sa...

Vilket bra inlägg! Jag delar din uppfattning helt och fullt!
TACK för att du kunde få ner det så fint med dina ord!

ingersord sa...

Jag anser att gud är något som skapas av människan och vad är det då för mening att skapa något som är fyllt av ondska??????

Ystrasystra sa...

Håller med dig fullt och fast! Nu är vi inte trygga i Sverige längre, det är bara att inse detta.

Filifjonkan 1 sa...

Religionen är ett gissel som ställer till krig och våld och just dessa sprängingar Förbjud religion all sort.Det har jag kommit fram till Den är ett rent påfund för att hålla folk i schack på olika sätt .
Bättre upplysa folk om verkligheten.

Å sa...

Har försökt förklara det oförklarbara för mina elever idag. De förstår inte. Inte jag heller.

Cici sa...

Tack GLADMYMLAN!

Filifjonkan 1 sa...

Såg just en bild från Skellefteå där de förstört luciatåget de har flerfärgade linnen gröna gula rosa pga olika religioner. Snart har nog tomten turban där med och luciorna burka.Man blir ledsen faktiskt

Anonym sa...

Bra sagt! Har absolut inga invändningar. Däremot är jag mycket tveksam till att sossarna i Borlänge vill ha en minaret i staden :(

Pia sa...

Halleluja!! Så otroligt bra skrivet!
Min Gud förespråkar inte heller våld. Vi får redskapen och det är upp till oss hur vi använder dem. Till gott, till ont, för att glädja andra eller få andra att underkasta sig.