måndag, december 06, 2010

Paris-så blev det


Shoppat i Paris


Eiffeltornet var stängt


Okänd glad man

Jag har en särskild begåvning eller vad man nu ska kalla det. För det är nämligen så att jag alltid somnar när jag sätter mig i en farkost som rör på sig. Det kan vara i en taxi, en buss eller ett flygplan. Ja, så länge jag inte kör själv förstås. Men dylika fordon kör aldrig jag.

Alltså har jag nu sovit mig igenom flygresan till och från Paris. Mitt resesällskap tycker i allmänhet att jag är ett mycket tråkigt sällskap. Det var speciellt uppenbart när jag sov mig igenom en bussresa till Italien. Och till Skottland.

I Paris mötte oss solen. Sen gömde den sig. Och släppte fram regnet istället. Så i ett regnvått Paris har vi vandrat ohyggligt många steg. Affärer har besökts, men någon shoppinggalning är jag inte, så mitt fynd blev enbart ett par kängor. Gröna Dr Martens. Supersnygga!

Eiffeltornet skulle också besegras, men dessvärre var det stängt på grund av halkrisk. Vi nordbor kan tycka att det är en aning fånigt att stänga något på grund av halka, men det hjälpte inte. Stängt var och förblev det.

Judiska museet besöktes också. Medföljande maken kan inte riktigt förstå mitt intresse för gamla religioner och för problematiken i Israel med omnejd. Han tyckte att det besöket kändes rätt onödigt.

I museishopen inhandlade jag ett halsband. Det var mitt andra shoppingfynd i Paris.

En kväll tillbringade vi på det berömda Moulin Rouge. Där bjöds det på dansande barbröstade, långbenta damer. Och champagne. Ja, bjöds och bjöds. Det är inte med sanningen överensstämmande precis. Hutlöst dyrt var det. Jag kunde tycka att det besöket var aningens onödigt.

Jag hade kunnat dansa barbröstad, dock ej långbent, för maken, för en betydligt billigare penning.

Mycket mat och vin har intagits förstås. Både gott och lite mindre gott. Den franska maten verkar vara befriad från mjölkprodukter, för min mjölkallergi har inte besvärat mig alls. Ostar avstår jag alltid ifrån.

Dock kan maken tycka att mina matvanor är något ansträngande, då jag inte vill ha "såsig" mat. Åt till exempel lax med pasta, som dröp av någon slags sås och det tyckte jag var riktigt läbbigt. Jag vill ha "torr" mat, med mycket grönsaker. Gärna massor med gröna blad.

När jag sen började äta upp myntabladen i Mojiton, som jag drack sista kvällen, då fick maken liksom nog.

Nåja, nu är jag tillbaka i hemmets lugna vrå, vädret är lika dystert och deprimerande som tidigare. Katten Isai har levt studentliv i Stockholm under helgen och även han verkar uppskatta att komma hem.

11 kommentarer:

Bibban sa...

Vilken härlig tripp du gjort;))

Bildgatan sa...

Trots vädret verkar ni haft trevlig på väldigt olika sätt från religionen till Moulin Rouge.

Var är bilderna från festligheterna? =) Jag är nog mer som din make, lite såsigt, gräddigt och mycket röror gillar jag. Sambon är en blandning av alltihop, mycket grönsaker och även lite sås går ner.

Kängorna var riktigt snygga.

4U2! sa...

Men nu har du fina kängor att ta på dig, direkt från Paris.

Znogge sa...

Paris är alltid lika härligt! Har varit där flera gånger och skulle gärna återvända. Moulin Rouge har vi dock alltid avstått...

Snygga kängor!

Välkommen hem!

Susjos sa...

Som sagt-en underbar reseskildring! Skitsnygga kängor,och en glad okänd man !

Kim sa...

Tack för dagens första skratt. Kul läsning.
Och vi älskar glada, okända män!

Filifjonkan 1 sa...

Hej Imse
Jaha hemma igen då så bra och så läckra dina nyköpta fötter är..Dr Martens är bra grejor. Halsband är ju med trevliga saker som man behöver absolut. Kan tro det var hutlösa priser på Moulin Rouge En granne var där för något halvår sedan och sa detsamma som du.Matvanor är väldigt personliga torr mat som du sa kan hålla med, klibbet kladdigt är inte så kul det kan vara några rätter som skall vara lite såsiga men de är få också i min värld.

Caja sa...

Vilken go reseberättelse, härlig läsning som drog upp mina för dagen nedåtgående smilband, Tack!

Ha en fin ag idag Imse, kram/caja

Helga sa...

Det var roligt att få läsa om din Parisresa :)

veiken sa...

Det verkar inte vara en 100% resa som ni har gjort. Stänga Eiffeltornet för lite regn, BAH!
Jag antar att ni hade en mysigv resa trots det! Paris är något speciellt!

Cici sa...

Den enda gång jag har varit i Paris bodde vi på ett hotell som låg ett kvarter från Moulin Rouge, Hotel De Lausanne, så lutade jag mig ut genom fönstret såg jag skylten på det berömda stället. Men det såg ganska nerslitet ut tyckte jag, i alla fall på utsidan. Det här var 2001 så det kan ju ha hänt mycket sen dess.