lördag, augusti 25, 2007

Barnen då?

Ett barn i England blir mördat av andra barn, för att det hejar på fel fotbollslag. I Sverige håller ett barn på att dö i en överhettad bil, medan föräldrarna shoppar. I Portugal blir ett barn lämnat och bortfört från ett hotellrum, medan föräldrarna går på restaurang. Eller blir hon i själva verket mördad på hotellrummet? Av föräldrarna?

Vad gör vi med våra barn? Hur urbota korkade får människor bli? Tänkte inte på det, säger föräldrarna. Tänkte inte på att lära barnen vad som är rätt och fel. Tänkte inte på att en bil i solen blir som en ugn. Tänkte inte på att barn inte ska lämnas ensamma på hotellrum i främmande länder.

Vi har vuxna som på sida efter sida på internet propagerar för vuxnas rätt att utnyttja barn sexuellt. Vi som protesterar mot sånt blir censurerade och hånade. Vad är det för fel på folk? Varför går vuxnas sjuka lustar före barnens trygghet? Varför hjälps inte alla åt att skydda barnen mot dylika övergrepp?

I Indien och Kina arbetar barn från låg ålder i fabriker, som producerar billiga varor till västvärlden. De arbetar under vidriga förhållanden. Kemikalier ger dem skador för livet. Vi köper glatt deras varor på varuhusen. Det är ju så billigt!

I Thailand blir tonårsflickor skickade från landsbygden till städerna, för att prostituera sig. Västerländska män betalar glatt för att få sjukdomar, som de kan sprida vidare när de kommer hem.

Över hela världen finns det barn, långt ner i åldrarna, som inte har varken hem eller mat för dagen. De lever i en värld av droger och prostitution. Många uppnår inte ens vuxen ålder.

I krigshärjade länder förlorar barn sina familjer. De skadas för livet av trampminor och andra vapen.

Varför gör vi såhär mot barnen? Det verkar som om det bara blir värre och värre. Barn av idag blir mer och mer utsatta. Hur ska vi skydda barnen?

10 kommentarer:

Lisalill sa...

Viktigt och bra inlägg. Jag kan bara instämma i frågan:
Vad gör vi med barnen?
Hur kan vi blunda för så många hemska behandlingar av barn som sker både här och runt om i världen?
Hur kan folk hävda pedofilsidornas berättigande?
Kram

Vicke sa...

Ja, man kan undra vart vi är på väg? När ska barnen kunna känna sig trygga?
Vicke

Anonym sa...

Fruktansvärda saker som händer runt om.
Föräldraskola skulle vara oligatoriskt innan man skaffar barn numer. Lämna i en bil för att handla eller gå på restaurang.
Oförlåtligt. De borde inte få ha barn överhuvud taget.
-----
Hoppas du är helt bra nu. Lite sviter kanske, men att du fungerar?

Ska till reumatologen torsdag, få se vad de säger. men antagligen ingenting.

Ha en fin helg
Kram Och du... glöm inte..Lilla vovven såklart.

curlingmormor sa...

Att lämna ett barn i en varm bil kan jag över huvud taget inte förstå eller att lämna ett barn i en bil över huvud taget. Barnen är ju det käraste vi har, så jag har så väldigt svårt att förstå allt hemskt som händer just barn!!!!!
Kramizzz

Anonym sa...

Jättebra skrivet och jag har ofta undrat var all dumhet kommer ifrån. Så många som inte fattar de mest basala saker, sånt man självklart fick i sig redan som liten.
Mycket man inte förstår, min man och jag sa just för några dagar sedan att aldrig skulle väl vi ha lämnat våra ungar ensamma på ett hotelrum vare sig i Sverige eller något annat land?

Men hela tiden handlar det om att folk nu för tiden värderar sina egna göranden viktigare än barnens väl och vä.
Det är viktigare att föräldrarna får äta ensamma, de ska ha rätt till enskildheten och barnen stuvar man bara undan när egot kräver sitt. För det är väl hela den här egostilen det handlar om, den vuxna människans rätt till sitt liv för sig själv precis när det passar.

Jag storknar ofta av saker jag läser som har med barn att göra. En stor del av de som är föräldrar borde skaffat sig en vandrande pinne i stället för barn.

Kram till dig
Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

Miss T sa...

Jättebra bloggat!
Ja barnen är så utsatta så man baxnar. Slaveri, barnsoldater, vuxna med noll tid för barnen (varför skaffade dom barn?)
Kram

Cikoria sa...

usch ja, man blir mörkrädd när man tänker på hur världen är.

tack för din hälsning till mig.

hoppas din dag varit lika lat och härlig som min

Znogge sa...

Ett väldigt viktigt och bra inlägg! Jag förstår inte hur vissa saker kan hända? Hur kan man bara lämna ett litet barn ensamt. Det må vara i en bil eller ett hotellrum. Då är det något som är väldigt fel... Jag saknar faktiskt ord över föräldrar och vuxna som beter sig som ansvarslösa och korkade idioter! Hur kan de???

Tant Rut sa...

God morgon =)
Mycket bra skrivet, tänkvärt och viktigt...
Ja vart är vi på väg ???
snedvridet är vad det är...barn är barn och det skall de få vara...

Ha en bra dag, lämnar en frukostbricka, kram =)

madonnan sa...

Trodde jag hade kommenterat detta...men tror det var lite krångel här på wp då..

Iaf: Jättebra att skriva om sånt här, medvetandegöra...

Ha det bra och kram! :)