söndag, augusti 12, 2007

Ättestupa

Tack ni som kommenterat min "Gnällblogg", lite längre ner på sidan. Jag har funderat fram och tillbaka och insett att det enda val jag har, är att dra åt bromsen NU! Jag vill för allt i världen inte bli utbränd en gång till. Speciellt inte från och med oktober, då den diagnosen tydligen ska försvinna.
Dessvärre försvinner ju inte vi människor, som råkar ut för det här och inte försvinner jobben som vi blir utbrända av heller. Så hur den ekvationen ska gå ihop är för mig en gåta?
Undrar om psykiatrin har fått medel för att ta emot den våg av själmordsförsök, som kan bli följden av detta?
Jag kan bara tala för mig själv, men inte hade jag kunnat arbeta under de 2,5 månader som jag var heltidssjukskriven. Jag fick fortsätta att vara halvt sjukskriven under fem månader och arbetar nu 65 % på en ny arbetsplats.
Så kommer nu dessa utredare och politiker och säger att utbrända inte ska sjukskrivas.
Är det framtidens ättestupa?

11 kommentarer:

Pernilla sa...

Var längesedan jag tittade in hos dig. Har inte mått så bra så jag har knappt orkat skriva i min egen blogg ens. Tittar nu in och ser hur du har det.

Tack för att du tittar in hos mig ibland.

Kram Pernilla Christians änglamamma

www.christiansellergren.dinstudio.se

Lisalill sa...

De nya riktlinjerna...Ja, jag saknar ord. Sån idioti att jag inte ens hittar orden här. Samtidigt finns 1 000 argument inom mig mot dessa dumheter. Vet bara inte i vilken ände jag skulle börja, men helt tyst kunde jag inte vara utan skrev istället en liten ironiskt text.
Skönt att du försöker sätta stopp och inte ta på dig för mycket ansvar på jobbet.
Lova att varva ner och ta det lugnare.
Var riktigt rädd om dig!
Kram

MIss T sa...

Psykriatrin går på knäna redan nu, har förresten alltid gjort. Inga feta anslag dit inte men staten förväntar sig dom mest lysande resultat ändå. Jag är förlitad till den delen av vård i och med min sjukdom och det är skrattretande (inte) att se hur landet ligger till.
Ha det så bra nu och glöm inte bort dig själv.
Kramar till dig =)

Birgitta sa...

tyvärr är det så cyniskt och det märkliga är att det på demokratins grundvalar blir så här.

Nu gäller ´det att försöka hålla näsan ovanför vattenytan och invänta regimbyte. Å då hoppas jag verkligen att svenska folket fattat!

men det är en ekvation som inte går ihop det här. och tyvärr är det dom svaga, dom sjuka, dom långtidsarbetslösa som ska betala notan åt dom som redan har så det blir över.

Det är kärlek:-(

men kramar till dig hursomhelst!!!

Katrin sa...

När jag hade disputerat i dec 2005 och sen var arbetslös i 14 månader tror jag att jag INTE hade kunnat arbeta i flera av de inledande månaderna pga utbrändhet. Jag sov och sov men sov så dåligt att jag ständigt var trött. jag tappade ord när jag pratade så jag lät som om jag var drogad. Jag kände mig helt borta. Så jobbiga hade de sista 2-3 åren på min doktorandperiod varit.
UJ om jag hade fått ett jobb, jag bävar!

Var nu riktigt rädd om dig själv, våga säga nej och försök få livet lite mer Imse-Vimse-vänligt!

JO, jag hade nog kunnat få honom att vakna med din metod... kastruller i sovrummet hade gjort susen!
;o)
Ha det gott! /Katrin

Madonnan sa...

Du skriver klokt och riktigt...de vet inte vad de talar om helt enkelt.

Kram:)

Margareth Osju Arverud sa...

Jag förstår inte hur politikerna tänker. För vilka är det som bränner ut sig? Jo, det är de som ger allt och mer därtill och lönen blir utbränd kropp och själ och straffet blir politikernas miserabla inställning till utbränhet och människorna i sin helhet.

Imse....i två års tid har jag försökt att komma tillbaka. Lova mig en sak. Bränn inte ut dig igen. Jag vill inte att du går igenom samma helvete jag kämpar med varje dag.

Var rädd om dig och kämpa på....hur svår det än kan vara....kämpa....
Varma kramar
Margareth

Symboliq/Viktoria sa...

Så sant...undrar ibland var "våra" folkvalda vill att samhället ska hamna....ska inte sjuka och svaga få existera???!!!
Bloggerisvar:Det har gått jättebra under medeltidsveckan....Arboga borna var glada att se oss igen...men nu är det skönt att vara hemma=)

Anonym sa...

Hmmm, du ska vara rädd om dig! Ingen tackar dig för att du är snäll och ställer upp... Du vet, genom att du inte säger nej till dina chefer när de utnyttjkar din snällhet så är du tvungen att säga nej till någon annan och det är til lDIG SJÄLV! Skulle vilja att du läser boken "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" av Liza Marklund & en kvinna till. Det gjorde så att ett ljus gick upp för mig ialla fall... Så var rädd om dig Imse! MVH & kram från Kloktok

Tant Rut sa...

God morgon =)
Man kan ju undra vart det skall barka iväg...hmm...skicka alla till månen med enkel biljett, nä det kostar ju också pengar...hmm..ja det är inte riktigt klokt, man blir både upprörd och lessen, vart har medmännskligheten tagit vägen ???

Ha en bra dag, lämnar en frukostbricka, kramar =)

Helena Palena sa...

Hoppas du mår bättre! Himlen är i alla fall blå idag och regnet och det äckligt fuktiga vädret tycks ha gett sig av. Hatar när det är klibbigt och flugorna är på en...