onsdag, augusti 15, 2007

Vilse i pannkakan


Har ni tänkt på, att förr i tiden, om någon gick ensam och pratade högt för sig själv, så utgick man ifrån att den personen var tokig. Men nu har nästan alla en liten telefon i örat, så nu vet man inte vem som är tokig.

Igår, tror jag att det var, hörde jag en intervju i radion, med en kvinnlig ståuppare. Hon hette Ann Vestin eller nåt sånt.
Jag blev så full i skratt åt en sak hon berättade. Hon pratade om att man på medeltiden skrev på getskinn. Och det kunde vara rätt besvärligt, eftersom getter inte står stilla! Hon spånade vidare om hur det skulle vara idag, om man fortfarande skrev på getskinn. Tänk på all reklam man får hem, om man skulle få 30 getter i brevlådan!
Hahaha, jag tyckte att hon var så rolig.

En annan sak jag funderar på, är varför en del kraftiga kvinnor är så snygga? De bär upp sina kläder så tjusigt. Till exempel Sussie Eriksson och Lena Linderholm. Själv tycker jag att jag ser ut som en fet julgris. Spelar ingen roll vad jag har på mig. Har jag kjol eller klänning ser jag ut som en fet, utklädd julgris. Har det med självförtroendet att göra? Hur får man den där utstrålningen?
Denna sommar har jag faktiskt börjat använda kjol eller klänning rätt mycket, eftersom jag fått svårt att klara värmen. Annars är jeans och tröja min uniform.
Men jag skulle så gärna vilja bära mina kilon med stolthet!

14 kommentarer:

Tant Rut sa...

Ja man börjar ju undra om även husdjur kan vara sjävmordsbenägna...

Hahaaha...stackarn som skall bära ut reklamen till alla hushåll...hahaah...

Du är säkert jättefin i kjol =)

Ha en bra fortsättning på aftonen och kvällen, lämnar en rabarberpaj och vaniljvisp =)

Anonym sa...

Aj då. Den jämförelsen har jag gjort i glada sällskap, just som komedi. Mobilen har gett galningarna upprättelse, de var bara före sin tid och använde andra vägar än elektrovågor. Kanske var det själar som talade med varann. Ang komm på min blogg:
Imse, just det. Nu har de blivit ett politiskt verktyg i stället, och sjukdom har blivit en rent politisk fråga - sjuk jobbar inte och ska inte finnas, typ. Uno

cikoria sa...

men du är ju hur fin som helst!
du måste ändra ditt inre tänk, se dig själv med andra ögon än de du ser dig med just nu.

Kram

Anonym sa...

Kraftiga kvinnor är vackrare än spetorna på catwalken. Och säkert friskare inuti - hur frisk känner man sig när man känner en ständig hunger men aldrig får äta? Kram igen

cikoria sa...

du måste/behöver lära dig att tycka om det du ser hos dig själv. det är det du utstrålar som du ser..
jag vet av erfarenhet att det är svårt, oerhört svårt att ändra sitt tänk, men det går, det håller inte alltid, inte till 100% men det går... och så finns det olika skärningar på kläder som gör att man ser olika ut... hänger du med?
jag har lärt mig oerhört mycket av de engelska tjejerna Trinny & Susanna, de hade en serie som hette "What NOT to wear"
finns också i bokform.
KRAM

Marcus sa...

Vi borde ha brevduvor iaf, så kan de göda markerna också när de ändå ska flyga till mottagaren :o)
kram på dig!

Anonym sa...

Du har nog säkert utstrålning och bär upp dina kläder med elegans. Men jag tror inte man ser det själv. Jag hör nog till de smalares skara,(obs inte skinn och ben) men tycker inte jag ser klok ut i klänning eller kjol. Känner mig precis som du gö,. finns ingen elegans här inte. Här gäller också jeans och tröja.
Mobiler är ju bra, men det är bäst komma ihåg hörlurarna även om inte mobilen är på. Annars blir man nog tagen för tokig. Brukar nog småprata för mig själv hemma (tyder på intelligens sägs det, f-n tro´r). Inte hela tiden. Men tänk om jag gör det ute. Hjälp, det vet jag inte. Bäst sätta på hörlurarna.
Jo höll på att glömma. Litozin får jag fråga reumatikerläkarn först, för det är min reumatism det gäller, vissa naturpreparat går inte ihop emd min medicin. Men du ska ha stort tack, jag ska fråga henne om 14 dagar.
Kram Kram och till Lilla vovven också. /Eivor

Farmor K sa...

Har samma problem själv. Tror på det där med självförtroende.
Fast jag som träffat dig håller inte med dig om din bild av dig själv. Det är nog så att vi inte ser oss själv på samma sätt som andra ser på oss. Vi får väl kämpa på.
Bloggkram

Anonym sa...

Är själv en liten person, men nu när jag blivit äldre har jag upptäckt hur viktigt det är med rätt sorts underkläder. Att alla bhn eller trosor passar inte till vad som helst. Jag ser yngre ut i kroppen när jag passar ihop dem rätt. Sedan har jag också tänkt att de som är kraftigare och vågar sig på åtsittande kläder och har en snygg hållning, att då är det snyggt. Snyggare en de som hänger på sig större kläder. Hemligheten där är säkret underkläderna också. Lite tips från Rosa tankar...

Anonym sa...

God morgon, önskar dig en bra start på dagen =)
Lämnar en frukostbricka, kram =)

Katrin sa...

Först ang din kommentar till mig. Jo, jag ska ta mig tid att hitta nytt tangentbord mm så jag inte får så ont av mitt datorarbete. Tänk, jag sitter ofta framför datorn i 8-16 timmar PER DYGN! och har oftast bara några timmar ledigt per vecka. Det borde få mig att investera i en bra arbetsmiljö. bara inte denna vecka eftersom jag håller på med artikeln för fulla muggar...
;o)

Det här med fetma... jag är ju också en liten julgris och jag har märkt att det betyder enormt mycket a, vilken BH jag har och b, hur tyget faller.

a, Jag ser mycket smalare ut om jag har en push-up BH med byglar. Med en mer "vanlig" BH hamnar brösten längre ned och blir plattare och allt blir liksom... en stoppad fet julgris. Med push-up BHn så hamnar inte vidaste stället i navelstrakten...
;o)

b, Så fort jag har lite finare tyger på mig, som faller rakt ned utan att korva sig i alla bilringar så ser jag slankare ut. jag har ett linne i siden (militärgrönt) som inte alls är något märkvärdigt plagg. Men med det på ser jag "ståtligare" ut än med alla mina tajta bomullslinnen...

Så BH och tygfall är mina två tips!
Ha det gott! /Katrin

Miss T sa...

Känner igen det du skriver om tjockhet. Jag ska snart, som du vet, bära min fina klänning. Jag fick mycket kloka kommentarer på mitt inlägg om det. Jag bidrar till en skev kvinnobild genom att tänka så det vet jag. Men jag hoppas klänningen blir ett avstamp mot bättre kläder. =) Faktum är att jag lagt märke till många kvinnor med min figur nu och alla har dom bra sittande kläder och ser jättefina ut.
Vi får skärpa till oss och inte svälja allt trams om hur smala vi tycker vi bör vara.
Kram på dig. =)

birgitta sa...

Jag tror du har rätt där. Det handlar mer om ditt självförtroende och din självkänsla, än om hur din kropp är byggd, eller formad.

Och jag har märkt på mig själv, att sen jag slutade försöka gömma mig i stora bylsiga kläder, som jag trodde gjorde att jag inte skulle märkas så mycket, så har jag också hittat mig själv lite.

Jag tycker om att klä mig i kläder som framhäver mina former. Och faktum är att fast jag väger nittio kilo, så känner jag mig oftast vacker och kvinnlig.

Kläderna gör en hel del där, tror jag.

Lisalill sa...

Tack för skrattet du bjöd på i början. Har ofta hajat till innan jag upptäckt des små lurarna i öronen på folk.

Vikten, ja det handlar nog om att känna sig nöjd för att bära upp kläderna. För mig växlar känslan från dag till dag och har ingenting med vågens siffror att göra. Visserligen har jag äntligen slutat att väga mig.
I vår ålder är det snyggare att vara lite rund och jag tror inte du är tjock.
Var rädd om dig!
Kramar