fredag, augusti 10, 2007

Gnällblogg

Ibland önskar jag att jag vore någon annan. Att jag bodde någon annan stans. Att jag vore en sofistikerad dam i en ljus lägenhet i storstan. Smärt och smidig. Som arbetar på bibliotek eller i en bokhandel. Att jag hade en mängd väninnor, som jag kunde gå på tjusiga kulturevenemang med. Att jag skrev deckare på fritiden. Att min man tog med mig på resor titt som tätt. Att jag kunde gå i högklackade skor. Att jag kunde sippa på ett glass rött, utan att få huvudvärk.
Istället bor jag i ett slitet hus med igenväxt trädgård. Har extrakilon och ont i lederna. Har en man som inte är särskilt förtjust i att resa. På fritiden är jag så trött, att det mesta inte blir gjort.

Sen är jag så urbota korkad att jag ställer upp på vad som helst på jobbet. Jag som en gång tidigare gått in i väggen. Nu arbetar jag övertid varenda dag, sitter kvar och gör enhetschefens jobb. Det är inte mina arbetsuppgifter och jag kan inte rå för att enhetscheferna har lagt sin semester så att de är borta samtidigt. Varför gör jag så? Jag blir så satans arg på mig själv. Nu håller jag ju på att arbeta upp stresshormonerna igen.
Idag är jag så långt man kan komma, från den där sofistikerade damen i bokhandeln!

10 kommentarer:

Margareth Osju Arverud sa...

Tycker du gör all rätt att gnälla och inte bara det....utan SKRIKA...NEJ; JAG VILL INTE! till dina chefer. Får du högre lön för ditt extra insats?

Snälla, snälla, söta Vimse....bränn inte ut dig en gång till, för då är vägen tillbaka så fruktansvärt längre.. Jag vill inte att du ska ha lika eländigt som jag har. Ingen är värd att bränna ut sig och det på ett jobb....

Styrkekramar till dig och jag hoppas du kan säga NEJ nästa gång de vill att du jobbar extra.

Varma kramar och ha en fin helg.
Margareth

Anonym sa...

ang kommentar - Imse V - det är lathetsdiarre, lathetsgråt, och ryggontet är bara latmasken som tuggar. Se på de fattiga i Afrika, de sliter för brödfödan, tiggar och har sig. Skärpning, litet skit har ingen dött av, inte jämt i alla fall. (Du verkar jobba för mycket, ta karlen med dig och åk till Varberg eller nåt) Uno

birgitta sa...

du den där sofistikerade bokandelsdamen, tycker jag du ska strunta i.
Jag tror att du är mycket roligare att ha att göra med, även om det gnisslar lite om dig ;-).

Men ta det försiktigt med dig själv är du snäll. Världen behöver inga fler vrak. Vi är så många redan. Och du har redan gjort den resan, så ta väl hand om dig!
kramar!

Farmor K sa...

Att säga nej är att sätta gränser. Vilket är viktigt att lära sin arbetsgivare. Jag började på ett nytt jobb våren 06 och insåg att nu hade jag min chans att äntligen sätta mina gränser. Jag tycker jag lyckats även om det ibland blir lite för mycket.
Skulle du gå in i väggen en gång till så är det ju inte säkert att du ens får vara sjukskriven om man ska tro på vad som sas på nyheterna nyss.
Sköt om dig. Styrkekramar

Miss T sa...

Oj oj oj, det där lät inte bra. Det är ditt liv så sätt ner en liten fot i alla fal, helst hela men det kanske inte är så lätt alla gånger. Jag vet själv att stress kan knäcka en människa.

Den där orörda naturen du fått uppleva måste varit himmelskt. Jag blir gråtfärdig när jag tänker på den kommande kraschen i det ekologiska systemet. Jag önskar folk förstod...

Allt gott till dig och ta hand om dig nu.
Kramar

Cikoria sa...

stopp och belägg! hälarna i backen oavsett klackhöjd
nu låter du bli att jobba extra, det är inte värt känslan det ger dig. delegera till andra...

på med skygglapparna för högarna som travar sig... tänk på dig själv och må bra inuti.

KRAM
kom hit så tar vi ett glas vitt istället, det går lika bra, jag kan inte dricka rött pga allergi

Lisalill sa...

Snälla, försök att säga nej på jobbet. Jag vet att det är svårt, men har man en gång gått in i väggen så är risken större att det händer igen. Man klarar inte lika mycket stress längre.
Utbrändheten drabbar oftast ambitiösa och duktiga människor som tänker på andra och har svårt att sätta gränserna för egen del.
Men Försök!

Mitt råd: Fortsätt lugnt att dagdrömma och inga extra uppgifter på jobbet.

Du har väl hört om regeringens nya omänskliga riktlinjer angående sjukskrivningarna.

Var riktigt rädd om dig!
Kram

Gunnar sa...

Hej
Var rädd om dig! Låt Dig inte bli utnyttjad.
Hoppas att Du får en skön o avkopplande helg!
:)

Ida sa...

Du måste säga STOPP fast det är kanske inte så lätt som det borde vara. Du får plocka fram minnena från sommarens scoutläger. Sonen tyckte det var kul fast annorlunda mot vad temana brukar vara. Vi hörs.

madonnan sa...

Det vore bra om du kunde sätta stopp i tid...så det inte blir för mkt stress..

Kram till dig :)