söndag, augusti 10, 2008

Aggressiv hund

Läser om kvinnan som gick fram till en bunden pitbullterrier, och blev biten i ansiktet.
Hur oförsiktig och omdömeslös kan man vara?
Att en bunden hund reagerar med aggressivitet, då någon kommer fram till den, är helt normalt. Den kan känna sig hotad och har ingen möjlighet att fly.

Det här är ett beteende som kan lockas fram, helt oberoende av ras. Även den sötaste lilla hund kan reagera likadant.

När jag är ute och går med min cavalier king charles, kommer ofta barn framrusande och vill klappa honom. Även vuxna kan komma fram på ett framfusigt sätt. Jag tycker inte att det är okey, utan både vuxna och barn ska fråga om de får klappa honom.
Nu har min hund aldrig visat några aggressiva tendenser, men nästa hund de går fram till, kan bli stressad och i värsta fall försöka försvara sig genom bett.

Det klagas mycket på oansvariga hundägare, men även de som inte har någon egen hund måste tänka sig för.

3 kommentarer:

Anonym sa...

När jag nu ändå är här och matar dina fiskar så passade jag på att läsa om dina tankar om hundar.
Precis så där är det ju, min hund är alltid snäll och brukar kasta sig på rygg allt för att bli kliad på magen. Jag brukar låta barn klappa honom och sitter då själv på huk för att det ska bli bra både för Watson och för barnen som ibland är lite rädd och jag passar då alltid på att säga att de aldrig ska gå fram till en hund om den är ensam.
Kram http://livslimtar.wordpress.com

Znogge sa...

Det är rena vansinnet att gå fram till en bunden hund som man inte känner och klappa den. Det finns många ansvarslösa hundägare som äger fel sorts hundar men det finns icke hundägare som närmar sig hundar totalt fel.

Herr Hund älskar ju att träffa människor och hälsar gärna. Men han hoppar gärna och det uppskattas inte av alla! Så jag brukar vara sparsam med vem vi hälsar på.

Kram!
Kram!

witchbitch sa...

Inte många skulle komma på tanken att gå fram och klappa eller krama en alldeles främmande människa, varför tror vi att vi kan göra så med hundar...respektlöst!

kram!