tisdag, augusti 19, 2008

Som en galning

Jag har börjat motionera som en galning. Ja, med mina mått mätt, alltså.

Det är inte bara på grund av sånt här, utan också delvis för att jag nästa vecka börjar min utbildning till hälsopedagog. Det är en utbildning som till stora delar bygger på fysisk aktivitet och friluftsliv.

Att vara ute i naturen är inget jag är rädd för. Min långa scouterfarenhet är något som jag förlitar mig på, när det gäller det. Men just rörlighet och kondition behöver byggas upp.

Sen har jag ju alltid haft problem med stela och värkande leder. Det är den andra orsaken till att jag känner att jag måste hålla igång kroppen.

Min mamma, som har grav artros, har alltid varit tvungen att röra mycket på sig, för att inte stelna till alldeles, med svår värk som följd.
Fast tyärr har hon under senare år fått allt svårare att röra sig, trots utbytt höftled. Artrosen sprider sig och sätter sig i allt fler leder.

Idag har jag köpt Glucosamintabletter. Har dock för mig att jag provat det förut och att det inte ledde till några förbättringar. Men vi får väl se den här gången.
Är beredd att prova allt som kan få värken att minska.

9 kommentarer:

Ejsans värld sa...

Vad kul att du får börja utbildningen nu. Läste lite slarvigt först och tyckte det stod hästpedagog. Det var ju inte vad du skrev förut. Var tvungen titta en gång till.
Artros är ett ..hmm... Har det i ett knäs som ska bytas mot protes. Ser inte fram emot det.

Stefan gick det ju inte så bra för trots ditt fina inlägg.

Nu ska jag inte störa längre.Ut och kuta nu.

Kram

Ejsans värld sa...

knä, inte knäs.

Anonym sa...

Jag blir 51 (i rosa) i morgon :)

Suzesan sa...

Hej Imse! Jag läste din fråga på "en annan blogg" ;) om vad du gör om du får felmeddelande på html- koden. Sudda det den markerar och gör den så igen så sudda tecknet den markerar. Tills den publicerar. Annars ta bort det och gör om det. Den gör så ofta för mig. Lägger in en massa tecken (försökte skriva det här nu men blogger tog emot att jag gjorde en sån kod så den sa avsluta din tagg) och suddar ut href för mig. Flippar ut så man kan bli skogstokig nästan. Blogger html suddar själv och kopierar tecken. Spooky!
Ibland kan det vara för att man inte avslutat taggen eller vänt > < tecken fel. Lycka till.
/Susanne

pinglan sa...

Hoppas nu din värk minskar. Det är roligt att röra på sig. Ha en jättefin dag idag.

Hälsninar!

kloktok sa...

Det mesta är värt at tprova om man ska slippa värk. Trist bara att hälsokost är så dyrt... Men det är ju en bra affärsidé.;P
Ah det gott. MVH & kram

K.M.S sa...

Fiskleverolja.. eller omega 3 starka med vitamin - E ska vara bra sa en kvinna på hälsokosten åt mig när jag ville ha något mot ledvärk.

Kram !

Znogge sa...

Önskar dig lycka till med ditt nya lörliga leverne!
Kram!

Veiken sa...

Så smart av dig att utbilda dig till hälsopedagog. Ja vi är gjorda för att röra på oss vi människor! Så Keep going!