onsdag, april 28, 2010

Är djur djur?

Läste en intressant artikel, om hur vi behandlar våra husdjur nu för tiden. Vi låter nämligen inte våra husdjur vara djur längre, utan vi klär på våra djur modekläder, bjuder på tårta och skickar dom på spa och massage.

Vad djuren själva tycker om detta vet vi inte, men min fundering är ändå om de inte trivs bäst om de får vara det de är, djur.

Jag har själv haft många husdjur genom åren och jag har nog försökt behandla dom som djur. Men vem vet, de kanske hade gillat att åka på spa?

Min första hund, en labradorkille, försåg sig dock själv med spaupplevelser. Han badade nämligen i allt som gick att bada i.

Tårta skaffade han sig också själv. Bland annat en gång när min man var hemma hos en familj för att hjälpa dom med lite hantverksarbete.
I ett obevakat ögonblick lyckades den oskyldiga vovven sätta i sig en hel tårta, som damen i huset hade bakat, för att senare på dagen bjuda goda vänner på.
De vännerna blev alltså utan tårta.

Det här var bara ett av alla hyss, denne driftige vovve bjöd på. Om han hade gillat att få kläder på sig, förtäljer inte historien, men jag är ganska övertygad om att han i sånt fall, hade förvandlat dessa kläder till småsmulor inom loppet av några minuter.

Nä, den där livliga vovven gjorde sig, liksom de flesta vovvar, bäst på långa skogspromenader.

16 kommentarer:

Uffematten sa...

Mina vovvar har accepterat regntäcke. Men det är av praktiska skäl jag har på dom ett sånt. Det är inget kul att dela säng med två dyngsura hundar. Jag tror inte att dom skulle acceptera "kläder" i andra sammanhang...

messan sa...

Vår hund får vara just det hon är, en hund utan pynt. Ibland har hon en scarfs på sig men det tror jag inte hon lider av speciellt mycket...tvärtom verkar hon ytivas gott:).
kram

gladmymlan sa...

ja du, jag skulle inte klä ut mina barn ja menar hundar:))) men dom är mej väldigt kära och då jag träffar andra hundar, ser jag att dom är hundar, men mina egna...är "mer" än hundar...kanske en hybrid av barn och djur kanske:)=)

Okki sa...

Ja i bland kan man tycka det går till överdrift...
Men jag ska väl inget säga, är som sagt ingen hundägare.
Kram

Znogge sa...

Våra hundar trivs bäst som gud skapade dem ;-)

Kram

Anonym sa...

Urax och Asta håller med - skogsturer är bättre än aldrig så vackra kläder :)

Charlotte sa...

Nä huvva, hundar ska få vara hundar!

Men allt det där började väl med Paris Hiltons lilla stackars hund, när hon började spöka ut den och bära omkring den arma hunden i en väska?!

Hundarna jag växt upp med och haft själv har alla varit 'naturella' utom då Baccus, som fick ha reflexväst på sej under vintern :-/

Kramar!

Frogprincess sa...

Nog för att jag skämmer bort mina husdjur, men så långt som att skicka dem på spa har jag ännu inte gått...
Och de får snällt äta burkmat.

Gunnar sa...

Låter som en kreativ vovve. Håller med om att det är löljigt hur en del håller på med sina hundar.
Önskar Dig en trevlig Valborgsmässohelg!

Pennelina sa...

Varje individ har sina behov och det är dem man ska se till om man önskar att han eller hon ska må bra. Det spelar ingen roll om det är ett barn eller en hund :-)

Bra skrivet!

Kram från Pennelina

Helga sa...

Jag läste också den artikeln i UNT och har väldigt svårt att förstå behovet av att klä på djuren löjliga kläder mm

Cici sa...

Jag har köpt en varmfodrad regnkappa till min lillvovve, mest med tanke på kallregn höst och vår. En liten hund blir fort nerkyld.
Annars är det matte i det här hushållet som får se till att hundar är hundar. Husse skulle gärna bjuda på både det ena och det andra, men inte klä på dom kläder dock.

Monica sa...

håller med dig ;)

men du kan du ta bort ordverifieringen snälla??

Monica sa...

tycker bra den er trälig ;) jag har inte och får spam 1 ggr i året typ

Helena Palena sa...

Labbar är väl fågelhundar som gillar att kuta i skitiga diken. Det har nog gott lite för långt med djuren, eller med dom små krypen som folk älskar och kastar massor med pengar på. Det får ju vara någon måtta kan man tycka.

Å sa...

Familjemedlemmar- absolut, men fortfarande djur. Så tror jag de trivs bäst!

Å