lördag, april 17, 2010

Under filten

Den lilla, lilla människan syntes nästan inte under den gula landstingsfilten. Men ansiktet sken upp i ett stort leende när sönerna, flickvän och jag klev innanför dörren.
Idag var hon fullt kontaktbar och vaken. Jag fick till och med i henne några munnar saft.

Hon pratade och pratade, trots stundtals stor förvirring och mycket, mycket ansträngd andning, lyckades hon förmedla hur glad hon var över besöket.
Jag blev positivt förvånad, eftersom hon under några dagar varit okontaktbar.

Efter sjukbesöket bjöd jag ungdomarna på fika, på det anrika konditoriet "Fågelsången". Vi fyra har inte träffats tillsammans på ett bra tag, så vi hade mycket att avhandla. En skön stund av gemenskap och gott fika blev det.

Nu en fråga till er som är trädgårdskunniga. Yngste sonen har nyligen varit i Holland och jag fick två påsar med holländska tulpanlökar av honom. Så min fråga är, när ska de planteras?
Jag är en oduglig trädgårdsmänniska, som ni kanske förstår. Men förhoppningsvis kan dessa tulpaner försköna min trädgård något.

11 kommentarer:

Cici sa...

Lökar planteras på hösten!
Gott att ni fick umgås med gamla farmor en stund. Man vet aldrig när det sista mötet blir.

Vicke sa...

vad skönt att hon var kontaktbar när ni besökte henne

Uffematten sa...

Har för mig att man petar ner lökar på höstkanten...

Så skönt för er att hon var så pass pigg när ni hälsade på!
Tänker på dig/er!

Kramen!

Anonym sa...

Jag hittade din blogg via en annans blogg.

Oro för föräldrar och svärföräldrar, det känner jag igen. Nu är det bara mina föräldrar, som lever. Snart ska vi gå ut på promenad med dem (rullstol resp. rollator).

Vilken glädje hon verkar ha känt när ni var där hos henne! Säkert väldigt skönt för både er och henne när mötet blev så positivt. Det är i alla fall tufft med denna oro.../Ninna /persiljeland.blogg.se/

ingersord sa...

Passa på att ta till er alla små stunder som ni kan lilla svärmor.

Susjos sa...

Åh,va härligt att ni träffat lilla svärmor och fått prata lite!
Om tulpanlökar vet jag intet. Tur att andra gör det :)
Ha en skön söndag!

Znogge sa...

Lökar planteras på hösten men frågan är om de kan ligga utan att gro... Ring Weibulls eller någon annan kunnig och fråga!

Citrus sa...

De där tulpanerna kan jag inte ett smack om, men jag förstår hur mysigt det var för er alla att sitta på fiket och umgås. Idag har sonen kommit över med marsipangrisen och det är ju alltid samma lycka för oss.
Han kysser så härligt den lilla grisen, böjer sig fram med gapande mun och lite dräggel bjuder han samtidigt på. Tänk om maken gjorde på samma vis, tror inte jag skulle bli så glad då?
Lilla tanten under landstingets gula filt, jag ser henne framför mig har inget svårt med det alls för jag har jobbat i många år med äldre både i sängar och uppe gående.
Kram på dig
Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

Anne-Lie sa...

Var i Amsterdam förra året och där berättade de att man gärna kan lägga tulpanlökarna kallt innan man planterar dem - så jag la mina i kylen men väntade inte till hösten utan när lökarna fått köldknäppen så stoppa vi ner dem!

Helga sa...

Normalt planterar man väl alla lökar på hösten?

Kul att besöket hos farmor var så pass bra!!!

Läser även om din makes hemkomst. Skönt att han kommit tillrätta trots allt strul med flyget. Jag kan tänka mig att det var dött på Arlanda...

Frogprincess sa...

jag skriver som många andra här att de ska väl ner under hösten. Men visst borde man kunna plantera dem nu också? Man lämnar ju trots allt lökarna i jorden året om sen... (Jag gör det iallafall)
Bloggsvar: Tack för ditt stöd. Lille Evert är saknad...