onsdag, april 07, 2010

Ett sorgligt kapitel

Nu anmäls TV-programmet "Uppdrag granskning". Av Oskar och hans familj. De anser att programmet har förstört Oskars liv och broderns karriär.

Jag kan inte tycka annat, än att detta är ytterligare ett tragiskt kapitel i denna sorgliga historia.

Den som förstört Oskars liv, är ingen annan än han själv. Med hjälp av sin mamma. En mamma som uppenbarligen inte lärt sin son något väldigt viktigt. Nämligen att man måste ta ansvar för det man gör. Att man måste inse att det man gör, oftast får konsekvenser. Inte alltid bara för en själv, utan lika ofta för andra.

Det här är en lärdom som de flesta, tack och lov, får redan i sandlådan. Det är också en lärdom som varje förälder, är skyldig att ge sina barn.

Det känns som om det är dags för den här mamman och hennes söner att växa upp nu. Att inse att det man ger, får man tillbaka.

24 kommentarer:

Bloggarmorsan sa...

Fruktansvärt tragiskt. Framför allt för flickan... Men även för den här killen som vid så späda år genom sina handlingar förstört såväl tjejens som sitt eget liv. Man kan inte annat än beklaga alla parter.

Znogge sa...

Här finns bara förlorare men nog får man stanna upp och se sitt eget ansvar. Vem som är boven i dramat så att säga. Vem som inte förstått att ett nej är ett nej...

Uffematten sa...

Tror inte man gör sina barn något gott om man inte lär dom stå för vad dom gjort...

gladmymlan sa...

nja...jag vet inte om man alltid kan skylla på föräldrar eller uppväxt. det är lika tragiskt för en mamma till en son som våldtar, som en mamma till en våldtagen flicka...

det är ofta ofta inte hela historien som framställs i media, oftast bara en sida av saken och gärna hitta nåt smaskigt att kasta ut på första sidan utan tanke på konsekvenser.

hela historien är hemsk, men jag vet inte riktigt om allt är som det är sagt.
litar inte på uppdrag granskning ett smack,
det var ju ett jätterabalder om flickan som tvingades bo i en husvagn o bli våldtagen av sin far här i min hemstad..

när man pratar med instanser som har "insidan" av historien, så är det så att de inte får kommentarera när media ringer o frågar dom nåt, dom får varken bekräfta eller dementera utan bara stå med hundhuvudet utan att få ge svar på tal. sekretesslagen...

men det ska alltid vältras i människors "elakhet"
..nu vet jag ju inte i "oskars" fall hur det är, men jag antar att det inte kanske riktigt är som det verkar vara enligt media...

tror jag...

Monica sa...

jag kunde inte ´sagt det bättre sjävl , kan bara hålla med dig , funderade på ett inlägg i morse om det ,men jag orkar inte skriva om "OSKAR"

Henrik sa...

"Oskar" har själv satt sig där han är. Dock med en sådan mor som han verkar ha, som är totalt blåögd och troligen mest intresserad av sitt eget liv, ganska logiskt att han hamnat där han är. Det är alltid föräldrarnas fel i grunden. Hade han blivit ordentligt uppfostrad hade han aldrig hoppat på första tjejen ens...

Anonym sa...

Mamman verkar inte ha förstått ett dugg! Fortsätter att leta andra syndabockar att skylla på - för hennes familj är ju bara offer...
Det verkar allt mer klokt att kommunen beslutat om tvångsomhändetagande. inacion

Cici sa...

Jag kan delvis hålla med gladmymlan att det är svårt att veta hur media har vinklat saker och ting, men grabben är ju dömd för våldtäkt. Dessutom var det två flickor som drabbades. Så nog är det konstigt att mamman tycker att media förstört deras liv.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag har så svårt för föräldrar som skyddar och försvarar sina barn trots att de gjort fel. I det här fallet verkar det inte spela någon roll hur många bevis som läggs fram. Mamman kommer aldrig att erkänna att hennes son har gjort något fel.

Däremot skulle jag stötta och hjälpa mitt barn till att få vård eller annan hjälp, beroende på vad som har hänt.

Jag har sett hur mamman förnekar till att sonen gjort någonting och jag bara gapade och funderade över hur naiv man kan vara och så omänsklig mot sina medmänniskor.

Polargrevinnan sa...

Det har skrivits så mycket i den här historien och alla är förlorare. Media vinklar och skandaliserar ofta så mycket det går, det blir (tror de) intressantare då.
Pojken är ju störd och mamman gör det värre som försvarar det han gjort. Och ang. få förstört sitt liv- är det inte förstört tillräckligt för alla inblandade.
Hoppas vi slipper höra mera om detta och att pojken får vård och att flickan är stark nog att gå vidare.
Såg i ett tidigare inlägg att du fått fast jogg, det är bara att gratulera.
Ha det så bra.
Kram Viola

Monica sa...

kunde inte låta bli att länka till dig , om du vill jag ska ta bort det gör jag det , Hojta då

Pinglan sa...

Bra inlägg!
Bah, Dags för mamman att göra "Uppdrag granskning" till syndabock nu när det blåser motvind. Så uselt.

Hoppas du har haft en bra dag!

Å sa...

Jag tänker också på att Oskar faktiskt erkände till att börja med. Tänk om han inte hade "övertalats" (?) att han var oskyldig (eller vad det nu var som hände). Då hade kanske hela historien kunnat sluta där. Ett ofattbart tragiskt övergrepp, istället för två. Och en pojke som kommer att ha mycket svårt att någonsin lära sig skilja på rätt och fel, tror jag...

ingersord sa...

Allt måste väl snart vara sagt i detta tragiska fall. Alla är förlorare.
har svårt när media "gottar sig" i andras olycka.
Att våldta eller på annat sätt skada någon, är aldrig försvarbart!

kloktok sa...

Oerhört tragisk historia... Å vad beträffar pojken & hans familjs situation... Inte hjälper det att skylla på andra! Många har mycket att lära av denna händelse. Inte minst vad beträffar ryktesspridning och näthets.

Ha det gott!
Fridens & kram

Anonym sa...

Det ligger en viss ironi i ödet.... att det var MAMMAn som kontaktade Uppdrag Granskning, för att få dom att göre ett snyftreportage om sonen... så blev det så här!

What comes around goes around! Så är det

http://livethosmig.blogg.se

Mia i Gävle

Frogprincess sa...

Bra skrivet!

Charlotte sa...

Tror tom att det var 'Oskars' bror som kontaktade Uppdrag granskning och ville liksom ha upprättelse, och så blev det så här 'fel' för dom....

Nu bor jag ju inte så lång ifrån den byn, ca 3 mil, men det har varit knäpptyst om det i vår lokala tidning i 1 års tid, ända tills det kom ut på tvn.

Är det lite märkligt det med???!!

Pangbruden sa...

Kunde inte ha skrivit det bättre själv! Helt klart är det en mycket olämplig mamma som påverkar sina barn negativt. Tragiskt är ordet

Åsa! sa...

Det är en sorglig historia, för alla inblandade. Unga människor med framtiden för sig, och så blir det såhär.
Att lära sig ta ansvar för sina handlingar är oerhört viktigt!

Susjos sa...

Som sagt,en sorglig historia för alla inblandade...
Och tyvärr tror jag oxå att media kan vränga till det ordentligt..

Veiken sa...

Det är förfärligt. Det finns bara förlorare i den här historien. Mamman har ett enormt ansvar som vägrar se sin sons brister och det har säkert följt med honom hela tiden. Det ytterska ansvaret har han själv och har inte kunnat ta det. Kram

messan sa...

Ja, visst måste föräldrarna lära det till sina barn. Tycker att bara det här är tragiskt, hela historien.
Kram

Vicke sa...

Jag tittar bara in för att önska dig en trevlig helg.